در حالي كه 205 كشور نمايندههاي خود را براي بزرگترين نمايش ورزشي كرهي خاكي به شهر پكن فرستادهاند، ايران تاكنون نه تنها در رقابتها نمايش ضعيفي داشته بلكه در بخشهايي از جمله تماشاگران و فعاليتهاي فرهنگي هم چيزي براي گفتن نداشته است.
به گزارش ايسنا، پس از گذشت سه روز از شروع بازيهاي المپيك، بسياري از اميدهاي ايران براي كسب مدال طلا از جمله حاجيآخوندزاده، ميراسماعيلي و سوريان از بين رفته و كابوس مدال طلا كاروان ورزشي ايران را در برگرفته است.
بسياري از كساني كه همراه كاروان ورزشي ايران به پكن آمدهاند، هم اكنون چشم به روزهاي آينده و لطف خدا دارند تا شايد شگفتيسازي در بين 17 ورزشكار باقي مانده پديد آيد و نااميدي را از ذهنها پاك كند. در اين ميان نكتهاي كه از همه آزار دهندهتر است كمبود فعاليتهاي فرهنگي و سازماندهي تماشاگران براي تشويق ورزشكاران ايراني است.
هر بينندهاي با حضور در مراكز ورزشي شهر پكن كه بازيهاي المپيك در آن برگزار ميشود، به اين نكته پي ميبرد كه بيشتر كشورهاي دنيا يا به صورت سازمان يافته و يا به صورت خودجوش با لباسهاي متحدالشكل كه رنگ و پرچم كشورشان را در ذهنها متواتر ميكند، به تشويق ورزشكارانشان ميپردازند.
اين نكته تاثير بسيار زيادي بر روحيهي ورزشكاران دارد، به عنوان نمونه دوشنبه شب در رقابتهاي جودو بيش از يكصد نفر از مردم كشور آذربايجان به همراه "الهام علياف" رييس جمهور كشورشان به سالن محل رقابتها آمده بودند و به صورت وصف ناپذيري "النور ممدلي" را تشويق ميكردند تا به مدال طلا رسيد.
اين در حالي بود كه علي معلومات كه چيزي از حريف خود كم نداشت، بدون اينكه حتي يك تماشاگر ايراني او را از سكوي تماشاگران تشويق كند، به صحنه رقابت رفت و در ميان شور و هيجاني كه آذربايجانيها به وجود آورده بودند در عين شايستگي نتيجه را واگذار كرد.
شايد بسياري از مسوولان ايراني توجيهشان اين باشد كه كسي توقع كسب مدال از معلومات را نداشت كه براي تشويق او به سالن بيايد. اما، نكته اينجاست كه حميد سوريان يكي از شانسهاي اصلي ايران براي كسب مدال طلا بود. چرا حتي 10 ايراني در سالن محل رقابتها نبودند كه او را تشويق كنند.
بنابر اطلاعات كسب شده كميتهي برگزاري مسابقهها نه تنها بليتهاي خود را از طريق بخش مخصوص اين كار به فروش ميرساند بلكه بليتهايي را هم در اختيار كميتههاي ملي المپيك كشورها ميگذارد كه در مورد بيست و نهمين دورهي بازيها هم چنين اتفاقي افتاده بود. اما، در واقع اين بليتها كجا رفته است؟ نقش كميتهي ملي المپيك در سازماندهي تماشاگران چيست؟ نقش سفارت ايران در پكن در زمينهي هماهنگي ايرانيهاي حاضر در چين و يا شهر پكن براي حضور در سالن مسابقات و تشويق ورزشكاران كشورمان چيست؟ آيا واقعا هيچ ايراني در پكن زندگي نميكند كه علاقه داشته باشد نمايندهاش را در صحنهي رقابت تشويق كند؟ آيا علاقهمندان ايراني به ورزش در شهر پكن بليتهاي مسابقههاي ورزشكاران ايراني را بدست آوردهاند؟ اين سوالهايي است كه ذهنها را به خود مشغول كرده است و به سختي ميتوان جوابي براي آنها پيدا كرد.
دبیركل كمیته ملی المپیك ایران پس از طرح اين مسائل در گفتگو با شبكه خبر درصدد پاسخگويي برآمد.
وي درباره نتایج كاروان ورزشی ایران در المپیک گفت: مسابقات چند روز اخیر نشان می دهد كه اعضای تیم ملی ایران از نظر ورزشی هیچ چیزی نسبت به خارجی ها كم ندارند ولی از نظر بخش های تداركاتی چه از نظر روحی و امكانات و از نظر فنی مثل مربیان مشكلاتی متوجه ورزش ایران است.
کفاشیان افزود: ایران برای كسب مدال در جودو و كشتی فرنگی شانس داشت و دارد ولی كسانی كه در این دو رشته به آنها امیدوار بودیم موفق به كسب مدال نشدند.
كفاشیان ادامه داد: در مسابقات المپیك تفاوت ها بسیار جزیی است و در صدم های ثانیه و با كمترین اختلاف قهرمان مشخص می شود و اگر خوب به كشتی سوریان و حریف روسی نگاه كنیم می بینیم كه آنها با هم مساوی بودند و با یك امتیاز بسیار جزیی سوریان باخت.
دبیر كل كمیته ملی المپیك ایران گفت: ناامید نیستیم و در روزهای آینده می توانیم مدال بگیریم.
وی درباره توزیع نامناسب بلیت های مسابقات المپیك پكن نیز گفت : توزیع این بلیت ها در ایران نبوده است كه برای خرید آنها اقدام كنیم و فروش و توزیع این بلیت ها بر عهده كمیته مسابقات المپیك پكن بوده است.
علی كفاشیان با اشاره به اینكه قبلاً از چین بلیت درخواست شده بود ادامه داد: چین بسته ای از بلیت ها را به كمیته ملی المپیك فروخته كه بر طبق خواسته های ایران نبوده است.
وی گفت: خیلی از بلیت ها بلیت هایی هستند كه ایران در آنها مسابقه نداشته است مثل سواركاری و تیر اندازی ؛ به هر صورت برای خرید بلیت مشكلی نداریم ولی مسئولان برگزاری مسابقات محدودیت فروش بلیت را نه تنها برای ایران بلكه برای همه كشورها قرار داده اند.
دبیر كل كمیته ملی المپیك ایران با اشاره به گله مندی دیگر كشور های حاضر در مسابقات از این وضع گفت: هم اكنون می بینیم كه بسیاری از صندلی های ورزشگاه خالی است ولی بلیت فروخته نمی شود برای اینكه تماشاگران تیم های دیگر برای تشویق ورزشكاران خود به ورزشگاه نیایند.
كفاشیان این وضع را ناشی از سیاست برگزار كنندگان مسابقات المپیك دانست و اضافه كرد : هم اكنون هم اگر كشور چین بلیت بفروشد آمادگی خرید آن را داریم ولی وقتی مسئولان چینی بلیت نمی فروشند هیچ كاری نمی توانیم انجام دهیم.
وی تاكید كرد: بلیت هایی كه خریداری شده است به طور مجانی در اختیار ایرانی ها قرار می گیرد تا بتوانند ورزشكاران ایرانی را تشویق كنند ولی كشور میزبان بلیتی در اختیار ایران نگذاشته است كه به تماشاگران بدهیم .
رئیس فدراسیون فوتبال همچنین برنامه های تداركاتی تیم ملی فوتبال را مطابق با صحبت های دیروز سرمربی تیم ملی دانست و تاكید كرد: از وقتی كه علی دایی را به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب كردیم بنا بر استقلال وی بود و هیچ گونه دخالتی هم در كار وی صورت نگرفته و نخواهد گرفت.
كفاشیان خاطرنشان كرد: همه مسئولیت های فنی بر عهده دایی است چون خود شخص سرمربی تیم ملی باید درباره نتایج تیم ملی پاسخگو باشد.
رئیس فدراسیون فوتبال برگزاری رقابت های غرب آسیا با نام جام LG در ایران را تكذیب و خاطرنشان كرد : ایران عضو فدراسیون فوتبال غرب آسیاست و این مسابقات را این فدراسیون برگزار می کند.
كفاشیان اضافه كرد: حامی مالی تعیین شده برای مسابقات این شركت بوده است و خود فدراسیون غرب آسیا با این شركت قرارداد دارد.