در حالي كه 205 كشور نمايندههاي خود را براي بزرگترين نمايش ورزشي كرهي خاكي به شهر پكن فرستادهاند، ايران تاكنون نه تنها در رقابتها نمايش ضعيفي داشته بلكه در بخشهايي از جمله تماشاگران و فعاليتهاي فرهنگي هم چيزي براي گفتن نداشته است.
به گزارش ايسنا، پس از گذشت سه روز از شروع بازيهاي المپيك، بسياري از اميدهاي ايران براي كسب مدال طلا از جمله حاجيآخوندزاده، ميراسماعيلي و سوريان از بين رفته و كابوس مدال طلا كاروان ورزشي ايران را در برگرفته است.
بسياري از كساني كه همراه كاروان ورزشي ايران به پكن آمدهاند، هم اكنون چشم به روزهاي آينده و لطف خدا دارند تا شايد شگفتيسازي در بين 17 ورزشكار باقي مانده پديد آيد و نااميدي را از ذهنها پاك كند. در اين ميان نكتهاي كه از همه آزار دهندهتر است كمبود فعاليتهاي فرهنگي و سازماندهي تماشاگران براي تشويق ورزشكاران ايراني است.
هر بينندهاي با حضور در مراكز ورزشي شهر پكن كه بازيهاي المپيك در آن برگزار ميشود، به اين نكته پي ميبرد كه بيشتر كشورهاي دنيا يا به صورت سازمان يافته و يا به صورت خودجوش با لباسهاي متحدالشكل كه رنگ و پرچم كشورشان را در ذهنها متواتر ميكند، به تشويق ورزشكارانشان ميپردازند.
اين نكته تاثير بسيار زيادي بر روحيهي ورزشكاران دارد، به عنوان نمونه دوشنبه شب در رقابتهاي جودو بيش از يكصد نفر از مردم كشور آذربايجان به همراه "الهام علياف" رييس جمهور كشورشان به سالن محل رقابتها آمده بودند و به صورت وصف ناپذيري "النور ممدلي" را تشويق ميكردند تا به مدال طلا رسيد.
اين در حالي بود كه علي معلومات كه چيزي از حريف خود كم نداشت، بدون اينكه حتي يك تماشاگر ايراني او را از سكوي تماشاگران تشويق كند، به صحنه رقابت رفت و در ميان شور و هيجاني كه آذربايجانيها به وجود آورده بودند در عين شايستگي نتيجه را واگذار كرد.
شايد بسياري از مسوولان ايراني توجيهشان اين باشد كه كسي توقع كسب مدال از معلومات را نداشت كه براي تشويق او به سالن بيايد. اما، نكته اينجاست كه حميد سوريان يكي از شانسهاي اصلي ايران براي كسب مدال طلا بود. چرا حتي 10 ايراني در سالن محل رقابتها نبودند كه او را تشويق كنند.
بنابر اطلاعات كسب شده كميتهي برگزاري مسابقهها نه تنها بليتهاي خود را از طريق بخش مخصوص اين كار به فروش ميرساند بلكه بليتهايي را هم در اختيار كميتههاي ملي المپيك كشورها ميگذارد كه در مورد بيست و نهمين دورهي بازيها هم چنين اتفاقي افتاده بود. اما، در واقع اين بليتها كجا رفته است؟ نقش كميتهي ملي المپيك در سازماندهي تماشاگران چيست؟ نقش سفارت ايران در پكن در زمينهي هماهنگي ايرانيهاي حاضر در چين و يا شهر پكن براي حضور در سالن مسابقات و تشويق ورزشكاران كشورمان چيست؟ آيا واقعا هيچ ايراني در پكن زندگي نميكند كه علاقه داشته باشد نمايندهاش را در صحنهي رقابت تشويق كند؟ آيا علاقهمندان ايراني به ورزش در شهر پكن بليتهاي مسابقههاي ورزشكاران ايراني را بدست آوردهاند؟ اين سوالهايي است كه ذهنها را به خود مشغول كرده است و به سختي ميتوان جوابي براي آنها پيدا كرد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.