براي نخستين بار در تاريخ، دانشمندان تا عمق 198 متري محفظه ماگماي يك آتشفشان پايين رفتند.
به گزارش ايسنا، آتشفشان Thrihnukagigur كه نزدیک سه هزار سال پيش آخرين فوران خود را داشته، منجر به ايجاد جزيرهاي در اقيانوس اطلس شده كه امروز آن را ايسلند ميناميم.
اكنون اين آتشفشان «خفته» ناميده ميشود، چرا كه ممكن است هر لحظه دوباره شروع به فعاليت كند.
نماي خارجي آتشفشان Thrihnukagigur در ايسلند با گذشت صدها ميليونها سال از زندگی بشر و پس از گذشت پنجاه سال از نخستين سفر فضايي، انسان سرانجام توانست تنها محفظه ماگماي روي زمين را كه براي بازديد ايمن است، مشاهده كند.
دكتر «فريشتاين زيگموندسون»، محقق آتشفشان دانشگاه ايسلند كه 44 سال دارد از اين سفر اكتشافي به عنوان مقدمهاي براي كار اصلياش كه تحقيق روي آتشفشان بدنام Eyjafjallajokull اين كشور است، استفاده كرده است.
اين آتشفشان در ماه مارس با فوران خود، موجب موجي از هرجومرج در جهان شد. در جريان اين فوران هواپيماها مجبور به فرود اضطراري شده و صدها هزار انسان گير افتادند.
دكتر زيگموندسون به عنوان نخستين انسان از يك محفظه ماگما از نزديك ديدن كرده كه سنگ آهن زنگزده در ديواره آن به رنگ قرمز وهمآوري درآمده است.
تيم زيگموندسون از دو دانشمند و پانزده كاركنان پشتيباني از جمله كارشناسان كوهنوردي و گروه فيلمبرداري براي ثبت اين رويداد تاريخي تشكيل شده بود.
اين تيم تحقيقاتي براي اولين بار در ماه اكتبر سال گذشته توانست از لايههاي عميقتر يك آتشفشان ديدن كند.
دانشمندان با دیدن از نرديك يك محفظه ماگما قادر بودند اطلاعات با ارزشي در مورد طبيعت درون مخربترين و در عين حال مهمترين نيروها به دست بياورند.
اين دانشمندان اکنون در حال مقايسه مشاهدات خود از اين آتشفشان با ساير آتشفشانهاي موجود در اين كشور از جمله Eyjafjallajokull كه سال قبل فوران كرد، هستند.