سد گتوند علیا برروی رودخانه کارون تا پایان تیرماه آبگیری می شود .
به گزارش واحد مرکزی خبر این سد خاکی با ارتفاع 182 متر از نوع سنگریزهای و هستهرسی با مخزن 4 و نیم میلیارد مترمکعبی 90 درصد پیشرفت دارد است .
سد گتوند علیا دارای طولانیترین تونلهای آبرسانی به نیروگاه با 27 کیلومتر طول است و مخزن آن پس از ساخت ، دومین مخزن آبی پس از سد کرخه و بزرگترین مخزن آبی بر روی رودخانه کارون است .
مجری طرح سد و نیروگاه گتوند علیا گفت : با آبگیری این سد 42 روستا با 503 واحد مسکونی در شهرهای لالی و مسجد سلیمان به زیرآب می رود .
آقای شیبانی افزود : تا کنون بیش از 90 درصد این واحدهای مسکونی با 250 میلیارد ریال هزینه خریداری و خالی سازی شده است .
وی با بیان اینکه این سد در چهار مرحله آبگیری می شود ، گفت : در مرحله نخست ، آبگیری این سد تا تراز 140 متر از اواخر تیرماه آغاز می شود و به مدت سه ماه ادامه می یابد .
مجری طرح سد و نیروگاه گتوند علیا افزود : مرحله دوم طرح تا تراز 160 متر هم در مدت یک ماه و نیم ، مرحله سوم تا تراز 185 متر و تراز نرمال تا 230 متر تا سال آینده آبگیری می شود .
آقای شیبانی گفت : برای ساخت این سد و نیروگاه بیش از 22 هزار میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده که تاکنون 16 هزار میلیارد ریال آن هزینه شده است .
ایجاد ساحل سازی به طول 300 کیلو متر ، توسعه صنعت و ایجاد پتانسیل های برق آبی دراستان ، تولید 2 هزار مگاوات برق ، ایجاد 25 هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم در مدت فعالیت ، ایجاد منبع بزرگ آبی و ایجاد زیستگاه های جدید گونه های جانوری و گیاهای و امکان پرورش ماهیان بومی از مزایای اجرای این طرح است .
با بهره برداری از سد گتوند علاوه بر تضمین امنیت آبی دشت خوزستان و پایداری شبکه برق کشور ، آب آشامیدنی شهرهای گتوند ، شوشتر ، ملاثانی و اهواز و آب کشاورزی 200 هزارهکتار زمین تامین می شود .
ساخت سد و نیروگاه گتوند علیا از سال 1375 دراستان آغاز شده است که ساخت آن با شتاب بیشتری از دهه 80 آغاز شده است و تا سال آینده به بهره برداری می رسد .