سرویس اقتصادی ـ دارو کالایی استراتژیک و سودآور است كه همواره زیر نظارت دولتها تهیه و پخش میشود.
به گزارش «تابناک»، در حالي كه بازار جهاني دارو، هزار مليارد دلار برآورد ميشود، بازار دارویی ایران، نزدیک 3.5 میلیارد دلار ارزش اقتصادی دارد و درصد چشمگیری از آن در اختیار هولدینگ دارویی صندوق تأمين اجتماعي است که زیر نظر شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی ـ شستا ـ اداره میشود.
بنا بر این گزارش، این هولدینگ حضور جدی در بازار بورس داشته و شركتهاي وابسته به آن مورد اقبال و اعتماد سهامداران بخش خصوصي قرار گرفته است.
از سویی، این هولدینگ تغییرات مدیریتی بسیاری را در ساليان اخير تجربه کرده که مروری بر اسناد و مدارک، پیگیری سیاستی ناموفق در این عرصه را به تصویر میکشد. اشراف نداشتن به حوزه کسب و کار دارو، استفاده از مشاورین غیرمتخصص، تغییرات ناپخته در سطح کارخانجات، نبود پویایی لازم، عدم ورود تکنولوژیهای جدید و... ویژگیهای مدیریت مجموعه در سالهای اخیر بوده و آسیب جدی بر مجموعه بازار دارو و کیفیت آن وارد نموده است.
از سوی دیگر، متأسفانه در ماههای اخیر، ضربات مدیریتی بسیاری بر این هولدینگ وارد شده و مدیریت جدید صندوق تأمین اجتماعی و انتصابات ناشی از آن، باعث گماردن افرادی کم تجربه در این هولدینگ شد و حتی تلاشهای شستا نیز مانع رخداد پیامدهای نامطلوب این انتصابات نشد و متأسفانه به دلیل ناپختگی مديريت عامل منصوب شده و حمایتهای مدیریت صندوق از ایشان، تلاش هیأت مدیره نیز بی حاصل ماند و سرانجام با تجربه كوتاهترين دوره مديريت عامل هولدينگ، پس از نزدیک به شش ماه سكون و تنش و بيبرنامگي، مدير عامل هولدينگ با تلاش بعضي سازمانهاي نظارتي تغيير يافت.
اکنون اما این مجموعه با پدیده غیر قابل تصور دیگری روبهرو شده و با تغییرات در سطح وزارتخانه و اختلافات موجود بین مدیران عامل صندوق تأمین اجتماعی و شستا، مدير عامل ناموفق پیشین با یک پزشک عمومی جایگزین شده كه در تاريخ صنعت داروسازي كشور كم نظير است.
در واقع با تغییرات ناشی از بده بستانهای مدیریتی در سطح هیأت مدیره، ترکیب هیأت مدیره به سه پزشک و تنها یک عضو متخصص داروساز تغییر یافت! و بدیهی است که چهار پزشک (مدیرعامل و سه عضو هیأت مدیره) بدون سوابق علمی و عملی لازم توانایی مدیریت این هولدینگ عظیم را ندارند و رئیس غیر موظف هیأت مدیره كه داروساز است نیز در اعتراض به تغییرات غیر تخصصی و نادرست اخیر مدتهاست از حضور در هولدینگ دارویی کشور خودداری کرده است.
به هر حال، این اشتباهات مدیریتی تاثیر جبرانناپذیری بر سرمايه نيروي انساني شركت و بازار دارویی کشور، بازار سهام، تأخیر جبران ناپذیر پروژهها و سرمایهگذاریهای عظیم در تولید داروهای جدید، بازار کار شاغلین این حوزه و مهمتر بر سلامت جامعه میگذارد؛ بنابراین، لازم است مقامات مسئول با بررسی و جلوگیری از ادامه خطاها و اشتباهات پیدرپی مدیریتی در این حوزه فضا را برای خدمت رسانی درست به مردم فراهم کرده و امور را به دست اهل آن بسپارند.