مردی که نفس منافقین را گرفت+عکس

دوران دادستانی شهید لاجوردی یکی از نفس­ گیرترین دوره ­های حیات منافقین بود. آنان با کسی رو به رو بودند که به همان اندازه که به امام قاطع و سازش ناپذیر عشق می ­ورزید، از سازشکاران و مدافعان عملی ضد انقلاب نفرت داشت. وی مصداق بارز اشداءعلی الکفار و رحماء بینهم بود.
کد خبر: ۱۸۵۶۵۳
|
۰۲ شهريور ۱۳۹۰ - ۰۶:۳۹ 24 August 2011
|
56151 بازدید
«ما در اسلام کسانی را که علیه مردم حرکت می­کنند به دو دسته تقسیم می ­کنیم. یک دسته کسانی هستند که با سلاح به منافع مردم حمله می­ کنند یک دسته آن­ هایی هستند که مبارزه شان علیه منافع مردم همراه با اسلحه نیست. اینها احکامشان در اسلام فرق می­ کند. آن کس که اسلحه به دست می ­گیرد و علیه منافع مردم حرکت می­ کند صرفاً باید پاسخش را گفت تا زمانی که اسلحه ­اش را زمین بگذارد و دست از حرکت­ های آدمکشانه بردارد. وقتی چنین شد، از نظر ما دیگر فرقی نمی ­کند که آن کس که اسلحه برداشته مسلمان است یا غیرمسلمان.»

 به گزارش بولتن نیوز، این جملات بخشی از پاسخ­ های شهید بزرگوار، اسدالله لاجوردی است که در پاسخ به شبهات سازشکاران و کسانی که معتقد بودند ایشان در سمت دادستان انقلاب، با منافقین و معاندین نظام  با خشونت رفتار می ­کند گفته شد.



دوران دادستانی شهید لاجوردی یکی از نفس­ گیرترین دوره ­های حیات منافقین بود. آنان با کسی رو به رو بودند که به همان اندازه که به امام قاطع و سازش ناپذیر عشق می ­ورزید، از سازشکاران و مدافعان عملی ضد انقلاب نفرت داشت. وی مصداق بارز اشداءعلی الکفار و رحماء بینهم بود.

لاجوردی که در دوران دادستانی خود توانسته بود منافقین را از پا در آورد و گروهک فرقان را به طور کامل نابود سازد موفقیت خود را مدیون قاطعیت و درایت توأمان در برخورد با جریان­ های انحرافی بود. وی به رغم سخت­ گیری علیه دشمنان نظام و کانون اقتداری که علیه عناصر وابسته بیگانه به وجود آورده بود اما در برخورد با زندانیان به ویژه جوانان فریب خورده انعطاف پذیر بوده و صبوری به خرج می­داده است.

یاران نزدیک لاجوردی بارها در مصاحبه ­ها و خاطرات خود از جوانانی یاد کرده­ اند که به اتهام همکاری با گروهک ­ها به زندان افتاده و تحت تاثیر رفتار و عملکرد دادستانی، به خصوص شخص لاجوردی، توبه کرده بودند.



حاج احمد قدیریان درباره اینکه سید تا چه اندازه روی جوان­ های گروه فرقان کار فرهنگی کرد می گوید:

لاجوردی در برخورد با جوانانی که دستشان به خون آلوده نشده بود انعطاف زیادی از خود نشان می ­داد. شب­ ها داخل زندان با آن­ ها جلسه می ­گذاشت، قرآن تفسیر می­ کرد و در نهایت با زحمات او بود که این افراد توبه می ­کردند و انقلابی می­ شدند.

ابوالقاسم سرحدی ­زاده که سابقه آشنایی او با لاجوردی به سال­های 1348-1349بر می ­گردد درباره نقش لاجوردی در اصلاح متهمان وابسته به گروهک­ فرقان می­ گوید:

 به یاد دارم که در مورد گروه فرقان ایشان تلاش زیادی کرد، به گونه­ ای اینها را تغییر داد وحتی بضی از اینها در جبهه­ های نبرد به شهادت رسیدند.

سیف ­الله رفیعی نیز که محافظ شهید لاجوردی بوده است در این باره می­ گوید:

لاجوردی در مقام یک دادستان با کسانی که به اتهام دشمنی با نظام دستگیر شده بودند برخوردی پدرانه داشت. احترام خاصی برای آنان قائل بود و با آنکه از سران منافقین تنفر  بی حد و حصری داشت، به جوانان هفده هجده ساله به چشم فریب خورده نگاه می ­کرد. ساعت ­ها در میان این بچه ­ها می ­نشست و با آنها بحث می ­کرد. برای زندانی­ ها شغل ­هایی مثل نجاری و باغبانی ایجاد می­ کرد و خودش هم پا به پای آنها به کار مشغول می شد ... در ظرف زندانی­ ها از همان غذایی که به آنها می ­دادند غذا می ­خورد ... رفتار او زندانی­ ها را تحت تاثیر قرار می ­داد. بچه ­ها تواب می­ شدند و به عنوان جهادی در محوطه کار می ­کردند، مثل پروانه دور شهید می ­چرخیدند.



در شرایطی که سازمان منافقین قصد داشت با تبلیغات دروغین، زندان ­های جمهوری اسلامی را در نظر عمومی مخوف و غیر انسانی جلوه دهد، همچنین  علیه شخص دادستان نیز به شدت تبلیغ منفی کرده و وی را فردی بی­رحم و خشن معرفی کند، اوضاع داخل زندان چیز دیگری را نشان می داد. مریم آقازاده عضو نادم سازمان منافقین، درباره برخورد دادستان نظام جمهوری اسلامی با زندانیان وابسته به گروهک ­ها می­گوید:

... واقعاً از آقای لاجوردی یک وحشت به خصوصی داشتم. اما وقتی که در حسینیه دیدم آقای لاجوردی چطور به حرف ­هایمان گوش می ­دهد و با ما حرف می ­زند و به عنوان یک مسئول مملکتی برای من هوادار، مثل یک فرزند ارزش قائل است، تاثیر مثبت زیادی رویم گذاشت. خودم در حسینیه آقای لاجوردی را دیدم که جارو می ­کرد و به ما می­گفت لطف کنید بروید آن طرف تا من زیر پایتان را جارو کنم ...

لاجوردی برای عمل به تکلیف و به درخواست شهید بهشتی به دادستانی آمده بود. شهید بهشتی  عقیده داشت، لاجوردی به دلیل محکومیت­ های متوالی در دوران ستمشاهی، روح زندان را می­ شناسد و با رنج و محرومیت ­های زندانیان آشنا است. از طرفی لاجوردی بهتر از هر کسی جریان نفاق را می­ شناخت. نفاقی که شهید بهشتی می­ دانست مشکل آینده انقلاب خواهد بود و برای بر اندازی نظام جمهوری اسلامی از هیچ اقدامی فروگذار نخواهد کرد.

*سید محمد جواد حسینی/ منبع: زندگی و مبارزات شهید سید اسدالله لاجوردی، غلامعلی پاشازاده، انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟