مرمت کاخ تاریخی عالی قاپوی اصفهان با 600 میلیون ریال هزینه پایان یافت.
به گزارش واحد مرکزی خبر، کاخ عالی قاپو که در گذشته آن را دولتخانه مبارکه نقش جهان و قصر دولتخانه می خواندند نمونه ای از معماری کاخهای عهد صفوی است که تزئینات مینیاتورهای رضاعباسی نقاش معروف شاهعباس، نقاشیهای گل و بوته ، شاخ و برگ، اشکال وحوش و طیور و گچ بری های زیبا به شکل انواع جام در اتاقها و دیوارهای آن دیدنی است.
بناى اصلى عالى قاپو از شش طبقه تشکیل شده و در طرفین در ورودى عمارت دو سکوى سنگى وجود دارد. کتیبه اى نیز در بالاى این در قرار دارد که قسمتى از آن با گذشت زمان از بین رفته است.
عالیقاپو به زبان ترکی به معنی درگاه بلندساختمانی است که در ورودی دولتخانه صفوی بودهاست و در ابتدا شکلی ساده داشته و به مرور زمان و در طول سلطنت شاه عباس اول طبقاتی به آن افزوده و در زمان شاه عباس دوم ایوان ستوندار آن ساخته شد.این بنا در ضلع غربی میدان نقش جهان و روبروی مسجد شیخ لطفالله واقع شده و ارتفاع آن 36 متر است.
عمارت عالی قاپو را شاه عباس اول پس از انتقال پایتخت از قزوین به اصفهان در سالهای 971 تا 977 خورشیدی بعنوان مقر و دولتخانه حکومتی سلاطین صفوی ساخت.
خانم سعیدی مدیر پایگاه میراث جهانی میدان امام اصفهان با اشاره به اینکه عملیات مرمت عمارت عالی قاپو از سال 86 آغاز شده بود گفت: این مراحل شامل مرمت و استحکام بخشی 18 ستون ایوان و راهپلههای شاهی و نیز نقاشی و تزیین آنها است.
کاخ عالی قاپو از جمله آثار تاریخی در میدان امام اصفهان است که به شماره 104 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.