پری صابری:

«شمس و پرنده» تلفیقی از تئاتر و سینما

حقیقی با اشاره به اینکه تهیه کنندگی نمایش "شمس و پرنده" اولین ورود من به حوزه تئاتر است٬ گفت: سالن تالار وحدت در سی اجرا می‌تواند پذیرای حدود 1800 نفر مخاطب باشد که حضور این تعداد مخاطب برای شهر تهران با 12 میلیون نفر جمعیت نباید کار سختی باشد؛ اما از آنجا که هنوز مخاطب حرفه‌ای برای تئاتر تربیت نشده‌ است٬ گاهی شاهد پر نشدن سالن‌ها هستیم.
کد خبر: ۱۹۴۷۹۱
|
۱۲ مهر ۱۳۹۰ - ۱۷:۳۳ 04 October 2011
|
6114 بازدید
پری صابری کارگردان نمایش "شمس پرنده" در نشست رسانه‌ای این نمایش از تلفیق تئاتر و سینما در اجرای نمایش "شمس و پرنده" خبر داد.

به گزارش مهر، نشست خبری نمایش "شمس و پرنده" با حضور پری صابری کارگردان٬ سیاوش حقیقی تهیه کننده و محمد حاتمی بازیگر٬ ظهر امروز 12 مهر ماه در تالار وحدت برگزار شد.

در این نشست٬ پری صابری گفت: وقتی چنین نمایش‌های باعظمتی به روی صحنه می‌روند که بیانگر حیثیت ملی ایرانیان است٬ باید چندین و چند بار به روی صحنه بروند زیرا مانند نمایشنامه‌های عادی و سرگرم‌کننده دیگر نیستند.

وی به نمایشنامه "مرغ باران" اشاره کرد که به دلیل تغییر مدیریت‌ها در مرکز هنرهای نمایشی امکان اجرای آن فراهم نشد و افزود: به ما پیشنهاد کردند در زمان خالی برنامه‌های تالار وحدت٬ اجرایی از آثار گذشته داشته باشیم که نمایش "شمس و پرنده" مورد موافقت واقع شد.

صابری درباره این نمایش گفت: در اجرای این اثر٬ 36 نفر از بازیگران و آهنگسازان بر روی صحنه هستند و نسبت به آخرین اجرای آن در سال 1386 دچار تغییرات اساسی نشده است؛ اما به دلیل علاقه من به استفاده از پروژکشن٬ آن را به این شیوه به روی صحنه خواهم برد، زیرا این وسیله به نوعی ابزار کار برای من تبدیل شده است  که از امکانات سینما و تئاتر با یکدیگر استفاده کنم.

صابری آثار نمایشی خود را متعلق به همه آحاد مملکت ایران دانست و اضافه کرد: من در میان مخاطبان کارهای خود با همه نوع قشر و طبقه‌ای برخورد کرده‌ام زیرا مردم ایران عرق و علاقه خاصی به آیین‌هایی که بازتاب ذهنیات خودشان است٬ دارند و من نیز به عنوان یک هنرمند خود را موظف به پرداختن دینی که به فرهنگ ایرانی دارم٬ می‌دانم.

وی با بیان اینکه چه کسی راجع به سعدی و حافظ و مولانا و فردوسی کار می‌کند؟ گفت: در تمام دنیا از آثار چخوف و شکسپیر نمایشنامه و فیلم ساخته می‌شود و همین باعث شد زمانی‌که من به سراغ اجرای اولین نمایش از این دست رفتم٬ دلهره فراوانی داشته باشم که با مخاطبان محدودی روبرو شود؛ اما چنین نبود زیرا این بزرگان ثروت‌های ملی هستتند و مردم نسبت به آنها علاقمند هستند.

وی با بیان اینکه فیلمنامه‌ای از "شمس و پرنده" نیز نوشته شده است٬ گفت: دلم می‌خواهد فیلم این اثر نیز ساخته شود تا موجب افتخار آفرینی برای تک تک ایرانیان در دنیا شود؛ زیرا فیلم٬ دامنه مخاطب بیشتر از تئاتر دارد و می‌تواند سفیر سیار فرهنگ ایرانی در جهان باشد.

سیاوش حقیقی نیز در این نشست با ابراز امیدواری از اینکه اجرای رپرتوار "شمس و پرنده" نقطه آغازی برای اجرای مجدد تمام آثار پری صابری باشد٬ افزود: خانم صابری تمایل به اجرای "رستم و اسفندیار" که زمان کوتاه‌تری از آخرین اجراهای آن می‌گذرد٬ داشت اما به دلیل علاقه شخصی خودم به حضرت مولانا و با توجه به اینکه این نمایش با اقبال عمومی مواجه بوده است٬ تصمیم به اجرای "شمس و پرنده" گرفتیم.

وی ادامه داد: در قونیه ترکیه که مقبره مولانا قرار دارد٬ اشعار وی به زبان ترکی بر روی در و دیوار آنجا نوشته است؛ در حالی‌که مولوی حتی یک بیت هم به زبان ترکی نداشته است ؛ اما آنها این شاعر بزرگ را متعلق به خود می‌دانند لذا برای جلوگیری از این وضع٬ نیازمند توجه ویژه به مفاخر و بزرگان فرهنگی و علمی‌مان و ساخت آثاری درباره آنها هستیم.

حقیقی درباره تهیه‌کنندگی خصوصی در حوزه تئاتر توضیح داد: در سینما به این صورت نیست که آثار بخش خصوصی بدون دریافت هیچ حمایتی از سوی دولت به سرانجام برسند و یا تعداد افراد یا آثاری که کاملا با سرمایه خصوصی ساخته می‌شوند٬ بسیار اندک است؛ چه برسد به تئاتر که در کشور ما به صورت دولتی اجرا می‌شود.
 
وی گفت: از حمایت دولت و یا حضور اسپانسر و بخش خصوصی در ارتباط با این نمایش استقبال می‌کنیم و نسبت به حمایت‌های معاونت هنری ٬ مر کز هنرهای نمایشی و بنیارد رودکی نیز امیدوار هستیم، زیرا بخش خصوصی به متضرر نشدن و بازگشت سرمایه‌اش بی رغبت نیست. اما تا کنون قراردادی را با جایی نبسته‌ایم؛‌ هرچند اگر حمایتی صورت نگیرد٬ اجرای این اثر به مشکل برنمی‌خورد.
 
حقیقی با اشاره به اینکه تهیه کنندگی نمایش "شمس و پرنده" اولین ورود من به حوزه تئاتر است٬ گفت: سالن تالار وحدت در سی اجرا می‌تواند پذیرای حدود 1800 نفر مخاطب باشد که حضور این تعداد مخاطب برای شهر تهران با 12 میلیون نفر جمعیت نباید کار سختی باشد؛ اما از آنجا که هنوز مخاطب حرفه‌ای برای تئاتر تربیت نشده‌ است٬ گاهی شاهد پر نشدن سالن‌ها هستیم.
 
وی اضافه کرد: بخش خصوصی در تئاتر از حمایت دولت استقبال می‌کند و من معتقدم نهادهایی مثل شهرداری و صدا و سیما می‌تواند به صورت جدی از این حضور حمایت کند. البته ما از این سازمان‌ها و ارگان‌ها نمی‌خواهیم که پولی بدهند و توقع حمایت مالی نداریم بلکه شهرداری با در اختیار قرار دادن بیلبورد و صدا و سیما با صدور مجوز تبلیغات نمایش‌ها به وسیله تیزر و زیرنویس می‌توانند در حمایت از این آثار فاخر اقدامات موثری انجام دهند.
 
تهیه کننده "شمس و پرنده" از برنامه ویژه این گروه نمایشی در دعوت از سفرای تمام کشورها برای اجرای  این نمایش خبر داد و گفت: این نمایش برای اجرای خارجی پیشنهادات مختلفی داشته است و همزمان قرارداد اجرای خارجی نیز با اعضای گروه بسته شده است.
 
محمد حاتمی بازیگر نقش "مولوی" در این نمایش نیز با بیان اینکه "شمس و پرنده" بیش از 200 اجرا در ایران٬ ایتالیا و فرانسه داشته است٬ گفت: برای من به عناون بازیگر٬ قرار گرفتن در این قالب جذاب است زیرا گستره زیادی دارد و مرا واداربه کشف و شهود بیشتر می‌کند.
 
وی افزود: از اجرا این نقش برای نخستین بار در 12 سال پیش٬ تجربیات بیشتری در حوزه بازیگری به دست آورده‌ام؛ اما وقتی با اشعار و شخصیت مولانا روبرو می‌شوم٬ احساس می‌کنم باید وجوه مختلف این شخصیت را با کشف و شهود بیشتری ارائه کنم و پخته‌تر بازی کنم. این نقش را از خودم می‌دانم و هر بار که آن را به روی صحنه می‌برم٬ احساس می‌کنم باز هم به من اضافه می‌شود.
 
در پایان این نشست٬‌ رسول صادقی٬ مدیر روابط عمومی بنیاد رودکی از برپایی نمایشگاه در تالار وحدت عکسی با موضوع مولانا که حاصل سفر بابک برزویه به قونیه است٬ خبر داد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات