مديركل آسيب‌ديدگان بهزيستي:

كودكان‌ كار «كدرهگيري» مي‌گيرند

کد خبر: ۲۵۲۳۲۶
|
۳۰ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۶:۲۲ 19 June 2012
|
4201 بازدید
مديركل امور آسيب ديدگان سازمان بهزيستي كشور با اعلام خبر تهيه «پرونده الكترونيك براي كودك كار» گفت: بسياري از اين كودكان مجهول‌الهويه هستند كه با تهيه اين پرونده، هر كودك با «كد رهگيري» شناسايي مي‌شود.

به گزارش ايسنا، حبيب الله مسعودي فريد در نشست خبري معاونت اجتماعي سازمان بهزيستي كشور، با بيان اينكه بيش از 50 درصد كودكان خياباني تهران غير ايراني هستند، اظهار كرد: لازم است وزارت كشور براي ساماندهي اين كودكان اقدام جدي انجام دهد.

وي در ادامه از تدوين طرحي براي تعيين ميزان شيوع كودك آزاري خبر داد و گفت: طرح مشتركي با همكاري دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي و سازمان بهزيستي براي سنجش رفتارهاي پرخطر و آسيب‌هاي اجتماعي پيش روي كودكان در حال انجام است و اميدواريم با انجام اين طرح، آمارهاي مربوط به آسيب‌هاي كودكان به دست آيد.

مديركل امور آسيب ديدگان سازمان بهزيستي كشور در ادامه با تاكيد بر لزوم اخذ رويكرد خانواده محور در رابطه با كودكان كار و خيابان گفت: با جذب و جمع آوري اين كودكان، مشكلي حل نمي‌شود و با توجه به قانون ممنوعيت كار كودكان زير 15 سال، هرگونه برخورد خشونت آميز در جمع آوري كودكان، آنها را به سمت كارهاي زير زميني سوق مي‌دهد.

فريد در ادامه با بيان اينكه يك‌هزار كودك در سال جاري با رويكرد توانمندسازي و از طريق مراكز روزانه و خدمات سيار ساماندهي مي‌شوند، عنوان كرد: بردن اين كودكان به مراكز شبه خانواده راه چاره نيست، چرا كه بيش از 90 درصد اين كودكان با خانواده‌هايشان ارتباط دارند، اما ايجاد مراكز گذري كاهش آسيب براي ارائه خدمات به اين كودكان راه حل مناسبي است كه يك ميليارد تومان اعتبار لازم دارد.

به گفته وي براي توانمندسازي خانواده‌هاي هر كودك نيز به شش تا هشت ميليون تومان اعتبار نياز است.

فريد در ادامه با اعلام تدوين برش استاني سند كنترل و پايش آسيب‌هاي اجتماعي در 27 استان كشور عنوان كرد: سه استان ديگر نيز مانند البرز در حال انجام اقدامات نهايي هستند.

استان تهران بالاترين ميزان «طلاق» در كشور را به خود اختصاص داد

وي با بيان اينكه در استان‌هاي كردستان و سمنان آسيب اجتماعي «طلاق» به عنوان اولويت نخست استاني از منظر كنترل و پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي مطرح است، عنوان كرد: استان‌ها به بخش تعيين اولويت و عملياتي كردن سند وارد شده‌اند.

مديركل امور آسيب ديدگان سازمان بهزيستي كشور همچنين با اشاره به طرح تحول اجتماعي وزارت كشور گفت: مسئولان وزارت كشور اعلام كرده‌اند كه از دو طرح «كنترل و پايش آسيب‌هاي اجتماعي» و طرح «تحول اجتماعي» به طور همزمان و هماهنگ بهره مي‌برند.

فريد در ادامه با بيان اينكه قوه قضاييه مسئول اعلام آمار و اطلاعات در زمينه طلاق در كشور است، گفت: استان تهران بالاترين ميزان طلاق كشور را به خود اختصاص داده است.

«همسر آزاري»، «كودك آزاري»، «فرار دختران» و «اعتياد» مهمترين آسيب‌هاي اجتماعي كشور

وي در ادامه با تاكيد بر لزوم بازتواني زنان آسيب ديده، دختران در معرض آسيب و كودكان خياباني گفت: بازتواني جسمي و رواني و اجتماعي اين افراد مدنظر قرار دارد.

فريد همچنين با بيان اينكه در رديف 30409 قانون بودجه امسال براي نخستين بار به بحث كنترل و كاهش آسيب‌هاي اجتماعي بودجه اختصاص يافته است، عنوان كرد: اميدواريم اعتبارات اختصاص يافته از سوي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي نيز مانند سابق به امر كنترل و كاهش آسيب‌هاي اجتماعي تعلق گيرد.


فريد افزود: از هر 30 هزار نفر، يك بيمار مبتلا به اختلال هويت جنسي متولد مي‌شود كه مرد بخواهد به زن تغيير جنسيت دهد و از هر 100 هزار بيمار، يك بيمار زن است و مي‌خواهد مرد شود.
مديركل امور آسيب‌ديدگان اجتماعي سازمان بهزيستي كشور در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه سالانه نشانه‌هاي بيماري اختلال هويت جنسي در 25 تا 24 نفر بيمار مبتلا ديده مي‌شود.

فريد افزود: از هر 30 هزار نفر، يك بيمار مبتلا به اختلال هويت جنسي متولد مي‌شود كه مرد بخواهد به زن تغيير جنسيت دهد و از هر 100 هزار بيمار يك بيمار زن است و مي‌خواهد مرد شود.

وي در ادامه با تاكيد بر لزوم شناسايي اين بيماري در سنين ابتدايي عنوان كرد: 50 درصد اختلالات رواني در سنين زير 14 سال قابل شناسايي است و لازم است اين اختلال نيز در اين سنين شناسايي شود، چرا كه در حال حاضر مبتلايان به اختلال هويت جنسي تنها براي دريافت كمك هزينه درمان به سازمان بهزيستي مراجعه مي‌كنند.

وي در ادامه با اشاره به مراحل اخذ مجوز عمل افراد مبتلا به اختلال هويت جنسي گفت: پس از تشخيص قطعي TS توسط پزشك قانوني و دو روانپزشك دانشگاه علوم پزشكي تهران، اين افراد براي دريافت كمك هزينه درمان به سازمان بهزيستي معرفي مي‌شوند.

فريد در ادامه با بيان اينكه سازمان بهزيستي به هر كدام از اين افراد كمك هزينه درمان ارائه مي‌كند، گفت: جراحي اين افراد چند مرحله‌اي است و بيش از 15 ميليون تومان هزينه دارد و اين در حاليست كه اين جراحي عمل زيبايي محسوب مي‌شود و تحت پوشش بيمه قرار نداشت و اين مشكل با پيگيري اداره كل امور آسيب‌هاي اجتماعي وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي در حال رفع شدن است.

مديركل امور آسيب‌هاي اجتماعي سازمان بهزيستي كشور در ادامه با بيان اينكه تعداد پزشكاني كه در كشور اعمال جراحي تغيير جنسيت را انجام مي‌دهند به انگشتان دست هم نمي‌رسد، گفت: به دليل مراجعات مكرر اين افراد به پزشكان، كمتر جراحي به انجام اين اعمال جراحي علاقه دارد.

وي در ادامه با بيان اينكه در دو سال گذشته هيچ اعتباري به سازمان بهزيستي براي كمك به افراد داراي اختلال هويت جنسي از سوي وزارت تعاون و رفاه اجتماعي پرداخت نشده است، گفت: اين در حاليست كه در سال 89 به 141 بيمار و در سال 90 به 116 بيمار مبتلا به اختلال هويت جنسي كمك هزينه درمان از سوي سازمان بهزيستي پرداخت شد.

فريد در ادامه تاكيد كرد: اين افراد مددجوي مستمر ما نيستند و تنها براي دريافت كمك هزينه درمان به ما مراجعه مي‌كنند و اين در حالي است كه لازم است كميته‌هايي مرتبط با ارائه خدمات به اين افراد فعال‌تر شوند.

وي گفت: اين افراد در اغلب موارد توسط خانواده و محيط اطراف طرد مي‌شوند و جزو گروه‌هاي در معرض آسيب هستند.

مديركل امور آسيب ديدگان سازمان بهزيستي كشور در بخش ديگري از سخنانش عنوان كرد: شاخص‌هاي گسترش اورژانس اجتماعي، جمعيت استان، ميزان آسيب‌ها و ميزان بروز حاشيه نشيني در هر استان است.

فريد افزود: در لايحه‌ حمايت از كودكان و نوجوانان بدسرپرست و بي‌سرپرست كه در حال حاضر در مجلس شوراي اسلامي قرار دارد، نقش پررنگي براي سازمان بهزيستي در نظر گرفته شده است، ضمن اينكه از ديگر نكات قابل توجه اين لايحه مي‌توان به مجازات‌هاي متعددي كه براي كودك آزاري در نظر گرفته شده است، اشاره كرد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟