مسئولان در لوی سارنوالی افغانستان می گویند که بررسی ها در مورد حادثه تروریستی در مراسم عاشورای کابل را تکمیل و برای اجرا به نهاد های عدلی و قضایی فرستاده است. اسحاق الکو لوی سارنوال امروز در کابل گفت: "بمب گذار انتحاری که خود را در بین عزاداران در زیارتگاه موسوم به ابوالفضل انفجار داد با کمک و همکاری دو تن به کابل منتقل شده بود." آقای الکو می گوید که این دو تن باشنده های ولایت ننگرهار هستند و در تحقیقات اعتراف کرده اند که عاملان انفجار روز عاشورا را از بندر تورخم به کابل انتقال داده اند."
آقای اسحاق الکو می گوید افراد بازداشت شده باشنده های ولایت ننگرهار هستند و در تحقیقات اعتراف کرده اند که عاملان انفجار روز عاشورا را از بندر تورخم به کابل انتقال داده اند. آقای اسحاق الکو می گوید افراد بازداشت شده باشنده های ولایت ننگرهار هستند و در تحقیقات اعتراف کرده اند که عاملان انفجار روز عاشورا را از بندر تورخم به کابل انتقال داده اند.
در ماه قوس سال گذشته (1390) یک بمب گذار انتحاری مواد جاسازی خود را در بین عزاداران در زیارتگاه حضرت ابوالفضل منفجر کرد و 55 تن را کشت.
مراسم عاشورای 1390 شاهد انفجارهای خونبار در شهر های کبل، مزار شریف و قندهار بود که در نتیجه نزدیک به 160 تن کشته و بیش از 158 نفر دیگر زخمی شدند.
اين حادثه، خونبار ترین بمب گذاری انتحاری در ده سال گذشته در کشور خوانده شده است.
اشد مجازات برای همکاران تروریستانحامد کرزی رییس جمهور پس از وقوع این حادثه، کمیسیون را به ریاست اسحاق الکو موظف ساخت تا پیرامون چگونگی وقوع این رویداد تحقیق کند.
آقای الکو امروز در کابل به خبرنگاران گفت که تحقیقات این کمیسیون تکمیل شده و دو تن را به جرم همکاری و انتقال بمب گذاران انتحاری به کابل به نهاد های عدلی و قضایی معرفی کرده است.
الکو می گوید که این دو تن در بدل دریافت ده هزار کلدار پاکستانی تروریستان را از مرز تورخم به شهر جلال آباد و از آنجا به کابل منتقل کرده بودند.
در سی دی های که در اختیار رسانه ها قرار گرفته است این دو نفر خود را حبیب الله و رحیم الله باشنده های ولایت ننگرهار معرفی می کنند و تایید کرده که تروریستان را به کابل انتقال داده اند.
لوی سارنوال کشور امروز نیز تایید کرد که حادثه خونبار عاشورا در زیارتگاه ابوالفضل از سوی شبکه استخباراتی پاکستان (سی آی ای) و لشکر جنگوی طرح ریزی شده بود.
لوی سارنوال کشور امروز از نهاد های عدلی و قضایی کشور خواست تا حکم اشد مجازات برای این دو تن را اجرا کند.
خبرگزاری بخدی سال گذشته و پس از وقوع حمله انتحاری دریافته بود که لشکر موسوم به جنگوی پاکستان در این رویداد دست دارد.
لوی سارنوال کشور امروز نیز تایید کرد که حادثه خونبار عاشورا در زیارتگاه ابوالفضل از سوی شبکه استخباراتی پاکستان (سی آی ای) و لشکر جنگوی طرح ریزی شده بود. لشکر جنگوی از گروه های افراطی مرتبط با شبکه القاعده در پاکستان است.
این لشکر از سوی حکومت پاکستان ظاهرا منحل اعلام شده است اما تا حال حاضر فعالیت های تروریستی آن با حمایت مالی سازمان القاعده ادامه دارد.
منبع: خبرگزاری بْخدی افغانستانتوضیح: این خبر برای احترام به مخاطبین تابناک در افغانستان با ادبیات و نگارش رسمی کشور افغانستان منتشر شده است.