پیش از ظهر یکشنبه در حمله مهاجمان طالبان به یک پایگاه نظامی نیروهای بینالمللی در افغانستان دستکم ۱۲ نفر کشته شدند. گزارشهای طرفهای درگیر در مورد این حمله متناقضاند.
به گزارش «تابناک» به نقل از «دویچه وله»، یک سخنگوی وزارت دفاع افغانستان گفت، صبح یکشنبه (۱۲ آذر / ۲ دسامبر) نخست چند موشک به سمت پایگاه نظامی بینالمللی در حاشیه شهر جلالآباد، مرکز ولایت ننگرهار در شرق افغانستان، پرتاب شده و سپس دو بمب توسط مهاجمان انتحاری منفجر شده است.
خبرگزاری آلمان به نقل از سخنگوی پلیس افغانستان مینویسد ۹ شورشی با نارنجک و بازوکا دست به حمله به پایگاه نیروهای آمریکایی در نزدیکی فرودگاه جلالآباد زدهاند؛ به گفته این سخنگو، بر اثر این حملهها همه مهاجمان بهاضافه سه نگهبان افغان پایگاه کشته و ۱۴ سرباز ناتو و افغان زخمی شدند.
به گزارش رویترز به نقل از پلیس افغانستان، در نزدیکی ورودی فرودگاه نظامی ۱۲ جسد یافت شدند که اونیفورم نیروهای امنیتی افغانستان را بر تن داشتند، اما روشن نبوده که آیا این افراد جزو نیروهای امنیتی بودهاند یا تنها لباس این نیروها را به تن داشتهاند.
رویترز به نقل از یک سخنگوی نیروهای نظامی ناتو در افغانستان (ایساف) مینویسد، یک سرباز افغان نیز کشته شده و چندین سرباز ناتو زخمی شدهاند. یک سخنگوی طالبان حمله به پایگاه نیروهای آمریکایی را تایید کرد.
مارتین کرایتون، سخنگوی ایساف، گفت که مهاجمان انتحاری موفق به شکستن حلقه حفاظتی پیرامون پایگاه نشدند. اما طالبان تصریح کردند که یکی از عاملان آنان توانسته اتومبیلی حاوی مواد منفجره را در ورودی پایگاه منفجر کرده و بدین ترتیب راه را برای رزمندگان دیگر باز کند. حملهکنندگان پس از این اقدام ساعتها با سربازان ناتو درگیر بودهاند.
در ابتدا شبکه خبری «الجزیره» از چند انفجار و تیراندازی در فرودگاه نظامی جلالآباد خبر داده بود. شبکه خبری «بیبیسی» به نقل از ساکنان منطقه گزارش داد که هلیکوپترهای نظامی به مهاجمان طالبان تیراندازی کردهاند و حمله و درگیری حدود ۲۰ دقیقه طول کشیده است.
سخنگوی ایساف گفت درگیریها خاتمه یافته و گزارشی در مورد کشتهشدن نیروهای ایساف در دست نیست؛ اگر چه چند سرباز ناتو زخمی شدهاند.
در همین پایگاه نظامی که نیروهای نظامی آمریکایی و ناتو از آن استفاده میکنند، در ماه فوریه ۹ نفر بر اثر انفجار بمب در یک خودرو جان خود را از دست دادند.
ناتو درصدد است ماموریت نظامی خود در افغانستان را تا پایان سال ۲۰۱۴ خاتمه دهد و تا آن هنگام بهتدریج تمامی مسئولیت تامین امنیت در این کشور را به نیروهای امنیتی بومی بسپارد.