«در شین آباد یک مدرسه دیگر هم هست که به رغم فاصله بیشتر با شهر به نسبت مدرسه «انقلاب اسلامی»، از سیستم گرمایشی پکیج بهره میبرد و بخاریهای نفتی از کلاسهای آن برچیده شده است؛ این موضوع علامت سؤال بزرگی در ذهنمان ایجاد کرده که به دنبال پاسخ آن هستیم».
به گزارش «تابناک»، دکتر رسول خضری، نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی با اعلام خبر انتقال پنج دانشآموز مجروح آتش سوزی مدرسه به تبریز، میگوید: این مصدومان از ناحیه دستگاه تنفس فوقانی دچار آسیب شدهاند که این موضوع تنفس را برایشان دشوار کرده است. البته در سوختگیهایی از این دست، معمولا گرمای شدید به ریه نیز آسیب وارد میکند و ممکن است خطراتی به همراه داشته باشد. برای همین، بهتر دانستیم پنج دانش آموز دیگر را هم به بیمارستان مجهزتری در تبریز ببریم و اگر ضرورت داشته باشد، انتقال مجروحان به تهران را هم در دستور کار خواهیم آورد.
وی با اشاره به وضعیت دیگر مجروحان گفت: متأسفانه هنوز سه تن از دانشآموزان از بحران نگذشتهاند و هنوز به کمک دستگاه تنفس کرده و در شرایط نگهداری ویژه هستند که امیدواریم با دعای خیر مردم به زودی از این مرحله گذر کرده و شرایط بهتری پیدا کنند؛ البته در چنین سوختگیهایی باید دست کم سه، چهار روز برای معلوم شدن پیش آگاهیها و تثبیت وضعیت صبر کرد.
خضری با اشاره به بازدید از مدرسه با همراهی معاون وزیر و رئیس سازمان نوسازی مدارس، گفت: امروز صبح در محل حادثه حضور یافتیم و با دانش آموزان، معلم کلاس مجاور، خدمه و دیگر شاهدان صحبت کردیم. گویا، ماجرا این گونه رخ داده که پس از خاموش شدن بخاری برای بار دوم، معلم یکی از دانش آموزان را برای فراخواندن مستخدم مدرسه میفرستد که اقدام برای روشن کردن بخاری منجر به آتش گرفتن آن شده و سرانجام این فاجعه رقم میخورد؛ یعنی اگر معلم در همان آغاز کار، دانش آموزان را از کلاس بیرون میبرد یا خدمتکار با کمترین اصول ایمنی آشنایی میداشت، ماجرا این گونه پیش نمیرفت.
وی میافزاید: این همه ماجرا نیست، چراکه هنوز نمیدانیم چگونه مدرسهای که هر چهار سوی آن گازکشی شده و در شهری قرار دارد که بیش از ده سال است از نعمت گاز بهرهمند شده، هنوز از بخاری نفتی برای گرمایش شش ماه از سال بهره میبرد؟ یعنی دو سوم سال که مدارس باز هستند، بخاری نفتی خطرناکی در کلاس است که حتی از دید کاهش در مصرف و صرفهجویی نیز استفاده از آن به صرفه نیست.
نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در ادامه به شمار بسیار دانشآموزان آسیب دیده اشاره کرد و گفت: در شرایطی که مسئولان آموزش پرورش از نرم ۲۵.۵ نفر برای هر کلاس سخن میگویند، در بازدید از این مدرسه و با دیدن دفتر حضور و غیاب، دریافتهایم که این کلاس با ۳۶ دانشآموز برگزار میشده است؛ اینجا باید از مسئولان پرسید که آیا سختیهای نجات این ممیزان دانش آموزانی که ترسیدهاند و احتمالا هدایتشان برای فرار از مهلکه دشوارتر بوده، نمیتواند عامل این فرجام دردناک باشد یا خیر؟
خضری با اشاره به بهرهمند بودن مدرسه دیگری که در منطقه هست، ولی به رغم فاصله بیشتر با شهر، از پکیج برخوردار بوده و بخاریهای نفتی از آن رخت بربسته، فرسودگی مدرسه «انقلاب اسلامی» و کمبود کمترین امکانات در آن را پرسشبرانگیز دانسته و میگوید: معنی عدالت در آموزش چیست؟ مگر نه این که مناطق مرزی سپر دفاعی کشور بوده و چون در معرض تهاجم فرهنگی دشمنان هستند، رسیدگی به آنها از اولویت بیشتری برخوردار است؛ پس چگونه است، در مناطقی مانند پیرانشهر که نیمی از سال سرد بوده و استفاده از وسایل گرمایشی ضرورت دارد با چنین فاجعهای روبهرو میشویم؟ آیا همین موضوع برای پاسخگویی مسئولان کافی نیست؟
وی با اشاره به هزینههای درمان این دانشآموزان گفت: هزینههای درمان را آموزش و پرورش تقبل کرده که البته با توجه به جراحت پدید آمده و زمانگیر بودن درمان و نیاز به جراحیهای ترمیمی متعدد، از آغاز نگرانی ما این بوده که با پایان یافتن عمر دولت، پیگیری مراحل درمانی این دانش آموزان چگونه خواهد بود، چراکه قطعا خانواده این عزیزان قادر به تأمین هزینههای آتی درمان نخواهند بود.
خضری که در کسوت پزشک به مجلس راه یافته و نماینده مردم شده است، میگوید: مجروحان بیمه دانشآموزای هستند که نمیدانیم تا چه سقفی از هزینه را پوشش میدهد؛ اگر از آن سقف کفاف نکرد، باید دولت دیگر هزینهها را پوشش بدهد. البته دکتر هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی کل کشور هم در منطقه حضور یافته و پس از عیادت از مجروحان در بیمارستان ارومیه، اعلام آمادگی کرده که سازمان متبوعش، همه دانش آموزان آسیب دیده را در پوشش خود گیرد.
خضری در پاسخ به پرسشی که آیا هنوز بر سر مواضع روز گذشته خود مبنی بر استعفای وزیر هستید، گفت: به نظر ما استعفا کمترین عذرخواهی و ابراز همدردی با مردم میتواند باشد و افزون بر آن، لازم است با مقصران برخورد شود تا به امید خدا دیگر شاهد تکرار چنین رخدادهای تلخی نباشیم. به نظر بنده، طرح سوال و راهکار تحقیق و تفحص ابزارهای کارآمدتری به نسبت استیضاح وزیر هستند و به این دلیل، طرح سؤال کردهام؛ اما در عین حال تأکید میکنم که وزیر باید به حرمت مردم بزرگ ایران، با کمترین عذرخواهی، استعفا دهد.
وی در پایان از همه مسئولان استانی، نمایندگان استان، نهادهای انتظامی و نظامی و حتی نمایندگان تبریز که همکاری تنگاتنگی داشتهاند، تشکر کرده و ابراز امیدواری میکند که وضعیت بحرانی سه دانشآموز دیگر هم با دعای خیر مردم بگذرد و بهبود نسبی حاصل شود.