سخنرانی مهم بشار اسد درباره بحران سوریه

در شرایطی که بحران سیاسی و خشونت‌ها در سوریه همچنان ادامه داشته و تلاش‌های میانجی‌گرایانه جهانی برای حل این بحران تاکنون به نتیجه مشخصی نرسیده، بشار اسد، رئیس‌جمهور این کشور در یک سخنرانی، با تحلیل رخدادهای سوریه و منطقه، راهکارهایی را برای برون‌رفت از بحران سوریه پیشنهاد کرده است. وی به طور مشخص از طرحی سه مرحله ای در این رابطه سخن گفت.
کد خبر: ۲۹۵۹۷۲
|
۱۷ دی ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۳ 06 January 2013
|
33969 بازدید
در شرایطی که بحران سیاسی و خشونت‌ها در سوریه همچنان ادامه داشته و تلاش‌های میانجی‌گرایانه جهانی برای حل این بحران تاکنون به نتیجه مشخصی نرسیده، بشار اسد، رئیس‌جمهور این کشور در یک سخنرانی، با تحلیل رخدادهای سوریه و منطقه، راهکارهایی را برای برون‌رفت از بحران سوریه پیشنهاد کرده است.

به گزارش «تابناک»، به نقل از شبکه خبری «العالم»، اسد در آغاز این سخنرانی ضمن ابراز همدردی با آسیب‌دیدگان از اقدامات تروریستی افراد مسلح، گفت: ابراز احساسات به تنهایی برای جبران از دست دادن عزیزان و بازگشت آرامش و امنیت کافی نیست.

وی یادآور شد: سوریه تنها با حرکت ملی از این بحران خارج می‌شود. همه شهروندان سوری در این زمینه مسئول بوده و می‌توانند کارهایی ـ هر چند کوچک ـ برای رفع بحران انجام دهند.

به گفتۀ رییس جمهور سوریه، همه شهروندان سوری می‌دانند که شرکت نکردن در حل بحران به معنای عقبگرد و پسرفت وطن است. نبرد امروز، نبرد میان ملت سوریه و دشمنانش است. تروریست‌ها تأسیسات زیربنایی را تخریب کردند تا رنج و دشواری را وارد زندگی ما کنند.

رییس‌جمهور سوریه با اشاره به آغاز بحران در سوریه و ادعاهای مخالفان دولت و ملت سوریه گفت: انقلاب باید انقلاب مردمی باشد و وارداتی از خارج نباشد. گروهی از جنایتکاران کارهایی کردند و آن را انقلاب نامیدند. تروریست‌ها ملت را وحشیانه هدف قرار دادند، چون آن‌ها را نپذیرفتند.

اسد تصریح کرد: غرب از تروریسم در سوریه حمایت می‌کند،‌‌ همان گونه که سه دهه پیش، از آن در افغانستان حمایت کرد. بیشتر کسانی که امروز با آن‌ها رودررو هستیم، اندیشه القاعده دارند؛ تکفیری‌های قاتل فقط با زبان قتل سخن می‌گویند.

بشار اسد در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه جهان در «چند کشور غربی حامی تروریست‌ها» خلاصه نمی‌شود، گفت: کشورهایی نیز هستند که ضمن مخالفت با تروریست‌ها، در کنار ملت سوریه ایستادند و ما از روسیه و چین و ایران، به دلیل حمایت از سوریه تشکر می‌کنیم.

رییس‌جمهور سوریه افزود: آنچه در سوریه روی می‌دهد، حاصل تفکرات تکفیری است که از بیرون سوریه وارد این کشور شده است؛ اما مردم سوریه قوی‌تر از آن هستند که برخی از کشور‌ها بخواهند کشورشان را تضعیف و آن را تجزیه کنند. مردم سوریه به هیچ وجه قیمومیت هیچ طرفی را نخواهند پذیرفت.

اسد تصریح کرد: اختلاف در سوریه از‌‌‌ همان آغاز هم میان مخالفان و طرفداران دولت نبود. سوریه امروز با جنگی به تمام معنا روبه‌روست و ما باید در عین حال که با جنگ رو در رو هستیم، همزمان بر ضرورت اصلاحات تأکید نماییم. حل سیاسی به معنای آن نیست که از خود دفاع نکنیم. ما هرگز راهکار سیاسی را رد نکردیم و دست هر فردی را که دارای طرح ملی است، می‌فشاریم.

رییس جمهور سوریه ادامه داد: دولت سوریه آماده گفت‌و‌گوست. حل بحران سوریه باید فراگیر بوده و اوضاع اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را شامل شود.

به گفته رییس جمهور سوریه، دولت این کشور هیچ‌ گاه راهکار امنیتی را برای حل بحران این کشور برنگزیده و با راهکار سیاسی از راه گفت‌وگو مخالفت نکرده است. اما کسانی که تنها از راهکار سیاسی سخن می‌گویند، اقدامات تروریستی را نادیده می‌گیرند.

بشار اسد در سخنرانی مهم خود ـ که هم اکنون در دمشق در حال انجام است ـ با تأکید بر فراگیر بودن گفت‌وگو‌ها، افزود: با همه کسانی که با من در سیاست مخالف باشند، مذاکره می‌کنیم. دولت خواستار گفت‌و‌گوی فراگیر است که به وحدت سوریه و نابودسازی ترویسم متعهد باشد. قانون اساسی جدید صادره از کنفرانس گفت‌و‌گو برای همه پرسی به ملت عرضه خواهد شد و دولت به آن پایبند خواهد بود.

به گفته اسد، بخش دیگر راهکار اجرایی، عفو عمومی همه مجرمانی است که جرایم معمولی مرتکب شده‌اند.

اسد در ادامه افزود: میثاق ملی برگرفته از گفت‌وگو به همه پرسی گذاشته می‌شود. این طرح شامل عفو عمومی با حفظ حقوق مدنی افراد مورد عفو است؛ اما در مبارزه با تروریسم، سستی نخواهیم کرد و در برخورد با تروریسم قاطع خواهیم بود.

بشار اسد رئیس جمهور سوریه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: طرح‌های ارائه شده باید بر پایه دیدگاه سوریه برای حل بحران باشد. کسی که از بیرون قصد همکاری دارد باید در زمینه مبارزه با تروریسم فعالیت کند، نه در سطح سیاسی.

وی افزود: مرحله انتقالی که در کنفرانس ژنو مطرح شد، روشن نیست؛ مرحله انتقالی به معنای انتقال از بی‌ثباتی به ثبات است، که اکنون در آنیم.

رئیس‌جمهور سوریه با تأکید بر این که هر طرح داخلی و خارجی باید مورد پذیرش ملت باشد، تأکید کرد: سوریه توصیه را می‌پذیرد، ولی «دیکته»‌‌ها را نمی‌پذیرد.

بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه، گفت: «بهار عربی» حبابی است که از میان خواهد رفت، امنیت تنها در صورت ایستادگی در برابر بیگانگان و دشمن بازمی‌گردد.

وی افزود: مرحله دوم پس از توقف حمایت از افراد مسلح، با دعوت دولت به برگزاری گفت‌و‌گوی فراگیر انجام خواهد شد.

رئیس جمهور سوریه اظهار داشت: سوریه پس از دو سال چالش، همچنان قوی و مستحکم است و دست در دست یکدیگر و با وجود همه زخم‌ها و رنج‌ها، به سوی آینده‌ای قوی‌تر و درخشان‌تر حرکت خواهیم کرد.

اسد در ادامه سخنانش افزود: «جولان» متعلق به ما بوده و فلسطین مسأله اصلی ماست.

وی افزود: هرگز اجازه نمی‌دهیم فلسطینیان را وارد تحولات سوریه کنند؛ تلاش‌ها برای وارد کردن فلسطینیان به تحولات سوریه در راستای بازداشتن ما از توجه به دشمن واقعی است، البته مردم در نتیجه این رویدادها، درد و رنج متعددی متحمل شدند.

اسد با بیان این که، «مناصب رفتنی است، اما مردم باقی می‌مانند»، در پایان سخنرانی خود از جوانان منطقه مرزی قریه‌العین در مرز ترکیه با سوریه ـ که در برابر گروه‌های مسلح ایستادگی کردند ـ قدردانی می‌کنیم.

اما مهمترین بخش سخنان اسد، بیان جزئیات طرحی سه مرحله ای برای پایان دادن به بحران در سوریه بود. بر این اساس، وی طرحی سه مرحله‌ای را برای حل بحران سیاسی این کشور بر اساس توقف حمایت کشورهای خارجی از عناصر مسلح و پناه دادن به آنها و توقف عملیات نظامی مطرح کرد؛ تا پس از تحقق این مسائل گفت و گوی ملی با حضور همه طرفها و جریانها برگزار شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟