روایت فضای سیاسی کشور؛ بیستوسومین روز سال سیوپنجم انقلاب
احمدی نژاد: پس از سخنان برادر عزیزم، دیگر حرفی نمانده است!
یکی از کاندیداهای احتمالی ریاستجمهوری، بزرگترین برنامهاش را تأکید بر زبان ایرانی و تغییر لغات غیرفارسی معرفی کرده و گفته، در نخستین گام با گنجاندن واژههای فارسی، ادبیات را پاکسازی خواهد کرد. این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری همچنین گفته که در نظر دارد، واحد پول ایران را از ریال که مفهوم اسپانیایی بوده و تومان که مفهوم ترکی استانبولی است، عوض کرده و به پارسی تبدیل کند.
فضای سیاسی کشور روز به روز انتخاباتیتر میشود؛ فضایی که البته در روزهای تحت تأثیر مباحث مرتبط به شبیهسازی غائلههای زمان بنی صدر و برخی از رخدادهای کنونی است.
موافقان و مخالفان همچنان مشغول بحثند، حال آن که خود بنی صدر نیز چندان بیکار ننشسته و در مقالهای که برای کریستین ساینس مانیتور نوشته، به مخالفت با فیلم آرگو که برنده جایزه اسکار شده، برخاسته است؛ مخالفتی که بیشتر اعتراض به تهیه کنندگان فیلم آرگو بوده که چرا بنی صدر مدعی شده این فیلم نقش سیآیای را در ایران زمان انقلاب پر رنگ نشان داده و این به سود حکومت ایران است!
به گزارش «تابناک»، اما فضای انتخاباتی روزهای اخیر با توصیههایی انتخاباتی همراه است و مهمترین آنها اینکه کاندیداها کسی را تخریب نکنند تا خودشان بالا بیایند!
در کنار مباحث انتخاباتی داخلی به تدریج در عرصه منطقهای و جهانی، تحلیلهای درباره انتخابات ایران رو به فزونی میگیرد؛ تحلیلهایی مانند تحلیل الحیات و رویترز که درباره ائتلاف ۱+۲، محسن رضایی و احمدینژاد ارائه کردهاند.
الحیات نوشته که احمدینژاد سعی در اعمال مدل روسی مدودف و پوتین در ایران دارد و به نقل از منابع خود درباره ائتلاف ۲+۱ نوشته: گمانهزنیها حاکی از آن است که ولایتی به عنوان رئیسجمهور و قالیباف به عنوان معاون اولش ترجیح داده میشود. رویترز هم از حضور محسن رضایی نوشته که برنامههای محافظهکاران را بر هم خواهد زد.
اما در حالی که مرتضی نبوی گفته است، دولت کاندیدایی برای انتخابات معرفی نخواهد کرد، رئیس جمهور در افتتاح بوستان عدم تعهد در روز درختکاری همه سخنان خود را خورد تا همگان را به سخنان برادر عزیزش، مشایی توجه دهد و بگوید به نظرم پس از سخنان بسیار عمیق و پرمعنای برادر عزیزم آقای مشایی، جایی برای صحبتهای دیگران نمیماند؛ اما بخشی از سخنان اسفندیار رحیم مشایی، رئیس جنبش عدم تعهد به شرح زیر است:
امروز ما درخت میکاریم و به استقبال بهار میرویم؛ بهاری که مهمترین خصیصه آن ظهور دوباره آفرینش و بروز توانمندیهای حیات و زیباییهاست. باید بدانیم که اگر بهار طبیعت چرخشی است و ما شاهد پاییز هستیم به دلیل درک بهتر بهار در نظام آفرینش طبیعی است.
زمستان به خودی خود اصالتی ندارد و از آن جهت معنا پیدا میکند که بهار در پیش است، زمستان فصلی است که در غیاب بهار اتفاق میافتد تا قدر آن را بیشتر بدانیم. ما مامور آفرینش هستیم، خدایی هستیم و باید چون خدا خلق کنیم. در بهار شاهد به فعلیت درآمدن توانمندیها هستیم، در جهان آنچه که اصلح است رویش است و ریزش تنها یک معلول است، رویش مجدد به ریزش پیش از خود نیازمند است.
وی افزود: آنچه مهمتر از همه اینهاست بهار انسانی است. در بهار انسانی زمستان موضوعیتی ندارد و همیشگی است. بهار فرصتی برای آفرینش است، بهار انسانی بهار همیشگی است، آنها که گوی سبقت را از سایر انسانها ربودهاند، انبیا و اولیای الهی هستند که ظرفیت بیشتری برای خلق کردن دارند. در مبانی اسلامی شیعی وقتی سخن از امام زمان است، تعابیر مختلفی از آن یاد میشود و بهترین تعبیری که از آن انسان شریف یاد شده بهار انسانهاست، میگوییم سلام بر توای بهار انسانها، سلام بر تو ای خرمی دورانها.
اما جبهههای انتخاباتی درون مجلس هم هر روز شکل تازهتری به خود میگیرند. در ساعات گذشته جبهه عدالت و کارآمدی در مجلس متشکل از ۶۵ نماینده شاخص مجلس و ۳۵ نفر از نخبگان سیاسی بیرون از مجلس شورای اسلامی اعلام موجودیت کرد؛ افزون بر این هفت عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت هم مأموریت پیدا کردهاند که بررسیهای لازم برای جمعبندی شاخصهای کاندیدای مورد نظر فراکسیون را انجام دهند.
برخی از اعضای این فراکسیون هم اعلام کردهاند که: اگر اعضای شورای مرکزی به جمعبندی شاخصها برسند، حتما با کاندیداهای مطرح انتخابات ریاست جمهوری جلسه خواهند داشت و دیدگاهها و برنامههای آنها را بررسی خواهند کرد. شاخصهای مورد نظر فراکسیون تا پایان سال مشخص میشود و کاندیدایی که با این شاخصها مطابقت داشته باشد، در آغاز سال آینده معرفی میشود.
اما موضعگیری جالب انتخاباتی ساعات گذشته سید باقری خرازی نیز قابل توجه است. وی که مدیر مسئول نشریه حزب الله است، گفته: بزرگترین برنامه حزب الله تغییر در فرهنگستان ایرانی است، به گونهای که بر اساس مفاهیم و زبان ایرانی تمام لغات غیر فارسی را تغییر خواهد داد و در اولین گام فرهنگسازی با گنجاندن واژههای فارسی، ادبیات را پاکسازی خواهد کرد.
خرازی همچنین اشارهای به احمدینژاد کرده و گفته است که دوران اضطرار گذشته و ما اضطراری نداریم که از احمدی نژادها و کسانی که با مبانی ولایت اجرایی ناآشنا بوده و حرف رهبری را نمیفهمند، استفاده کنیم باید روحانیت و فقهای شیعه وارد حوزه اجرا شوند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری همچنین گفته است که در نظر دارم واحد پول ایران را از ریال که مفهوم اسپانیایی بوده و تومان که مفهوم ترکی استانبولی است عوض کرده و به پارسی تبدیل کنم و تحت هیچ شرایطی حتی در صورت حضور هاشمی رفسنجانی از انتخابات کنارهگیری نخواهم کرد و آمدهام که بمانم.