معاون حج، عمره و عتبات سازمان حج و زیارت گفت: حذف ارز مرجع و استفاده از ارز مبادله ای دلیل افزایش مبلغ سفر معنوی حج تمتع است.
غلامرضا رضایی در مصاحبه با واحد مرکزی خبر افزود: سال گذشته براساس ارز مرجع 1226 تومانی حداقل و حداکثر هزینه ها به ترتیب 4.5 و 6 میلیون تومان بود که این مبلغ شامل بلیت هواپیما، هتل، تغذیه، تدارکات، حمل و نقل شهری و برون شهری بود.
وی با اشاره به حداقل و حداکثر هزینه حج تمتع امسال از 9 تا 12.5 میلیون تومان گفت: امسال ارز مرجع به ما تعلق نگرفته است و مجبوریم هزینه ها را با ارز مبادله ای پرداخت کنیم.
وی گفت: برای ارز مبادله ای نیز حدود 2600 تا 2700 تومان پرداخت می شود و این به معنای دو برابر شدن هزینه هاست.
معاون حج، عمره و عتبات سازمان حج و زیارت افزود: افزایش دو برابری قیمت نرخ ارز باعث افزایش گروه های قیمتی حداقل و حداکثر هزینه در حج امسال شده است.
وی گفت: هزینه های اسکان، خوراک و حمل و نقل در مقایسه با سال گذشته تغییری نداشته است و تنها عامل افزایش هزینه ها، افزایش نرخ ارز است.
رضایی افزود: اگر بانک مرکزی ارز مرجع در اختیار ما قرار دهد حداقل و حداکثر هزینه حج تمتع امسال مانند سال گذشته می شود.
وی با اشاره به این که مدت زمان حج تمتع 29 تا 32 روز است ، گفت : مدت زمان عمره مفرده نیز 12 روز است که هزینه آن بر اساس گروه های قیمتی و ایام خاص مانند ماه های رجب و شعبان تعیین می شود.
وی افزود: هزینه ها و قیمت عمره مفرده نیز در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته است ، ولی به علت محدود بودن زمان ، این افزایش برای زائران چندان محسوس نیست.
رضایی گفت: همچنین علاوه بر مدت زمان، برخی هزینه ها در حج تمتع وجود دارد که در عمره مفرده نیست.
وی درباره نحوه محاسبه سود سپرده ودیعه گذاران حج تمتع افزود: زائران مبلغ یک میلیون تومان در بانک ودیعه گذاری کرده اند که نرخ سود این ودیعه ، بر اساس آخرین بخشنامه بانک مرکزی در این باره محاسبه و پرداخت می شود.
معاون حج، عمره و عتبات سازمان حج و زیارت افزود: میزان ودیعه سود سپرده به علاوه سود آن محاسبه و مابه التفاوت آن با گروههای قیمتی از زائران دریافت می شود.