وزیر فرهنگ جمهوری آذربایجان پس از ثبت بازی چوگان سنتی با اسبهای قرهباغی به نام این کشور در نشست یونسکو گفت: برای ثبت چوگان مبارزه گستردهای کردیم و ثبت آن پیروزی فرهنگی و سیاسی باکو است.
به گزارش خبرگزاری فارس، «ابوالفضل قارایف» وزیر فرهنگ جمهوری آذربایجان با ادعای اینکه بازی سنتی چوگان منعکس کننده تاریخ و فرهنگ جمهوری آذربایجان و متحد کننده خلقهای بزرگ است، افزود: ما با هیئت ایرانی دیدار کردیم و موارد غیر ضروری که به دوستی دو کشور ضربه میزند، حذف شدند.
سازمان یونسکو در اجلاس خود در باکو درخواست جمهوری آذربایجان برای ثبت بازی سنتی چوگان با اسب قره باغی را به عنوان میراث ناملموس جهانی ثبت کرد.
به دنبال دیدار هیئت ایرانی با وزیر فرهنگ جمهوری آذربایجان و اعتراض کشورمان به یونسکو، دامنه ثبت درخواست جمهوری آذربایجان محدود و به نام بازی سنتی چوگان با اسب قره باغی در جمهوری آذربایجان ثبت شد.
همچنین به دنبال اعتراض کشورمان بخشهایی از یک فیلم کوتاه مستند که در آن از اسامی مجعول استفاده شده و قرار بود ضمیمه سند رسمی اجلاس باشد، به درخواست جمهوری اسلامی ایران حذف شد.مجیدی سفیر و نماینده دائم کشورمان در یونسکو در مصاحبهای گفت: درخواست جمهوری آذربایجان برای ثبت بازی چوگان به آن شکل که مدنظر این کشور بود، پذیرفته نشد و تنها باکو توانست بازی محلی قره باغ را به عنوان چوگان آذربایجانی ثبت نماید.
وی افزود: پرونده ثبت چند ملیتی و مشترک بازی سنتی چوگان در فهرست معرف یونسکو که فهرست اصلی است، در جلسات آتی کمیته میراث ناملموس یونسکو بررسی خواهد شد.
هشتمین نشست سالانه کمیته میراث ناملموس یونسکو که از روز دوشنبه آغاز شده است تا روز شنبه 16 آذر ادامه خواهد یافت.
درخواست جمهوری آذربایجان برای ثبت بازی چوگان به نام این کشور در شرایطی بود که بازی چوگان در ایران بیش از 3 هزار سال سابقه دارد و علاوه بر میدان نقش جهان که بر اساس این بازی ساخته شده است، در اشعار بسیاری از شاعران ایرانی چون رودکی و فردوسی به بازی چوگان اشاره شده است.
جمهوری آذربایجان پیش از این با آذربایجانی خواندن نظامی گنجوی شاعر پرآوازه ایرانی و تخریب کتیبههای فارسی مقبره وی، تار را نیز به نام خود ثبت کرده است.