سفیر سابق ایران در لبنان در گفت‌و‌گو با «تابناک»؛

کنفرانس ژنو ۲ بدون ایران از پیش شکست خورده است

حضور ایران در اجلاس ژنو ۲ شکست دیگری برای عربستان بود؛ برای همین، عربستان تلاش بسیاری برای پس گرفتن دعوت از ایران انجام داد. دبیرکل سازمان ملل نیز با توجه به مواضع قاطع ایران راجع به ژنو ۱ که هیچ پیش‌شرطی را نمی‌پذیرد، باعث شد که به رغم میل باطنی تصمیم بگیرد ‌ایران در این اجلاس حضور پیدا نکند.
کد خبر: ۳۷۲۹۷۰
|
۰۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۴ 22 January 2014
|
8109 بازدید
|
کنفرانس ژنو 2 بدون ایران از پیش شکست خورده استبا شکست کنفرانس ژنو ۱ در ادامه با تلاش‌های اخضر ابراهیمی، نماینده سازمان ملل در امور سوریه و‌ بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل، قرار است به زودی کنفرانس ژنو ۲ برای پیگیری مصوبات کنفرانس ژنو ۱ و بازگشت آرامش به سوریه برگزار شود.

هنوز این کنفرانس برگزار نشده، دعوا بر سر شرکت کنندگان در آن به ویژه شرکت کردن یا نکردن ایران بالا گرفت و سرانجام ‌بان کی مون در‌ کنفرانسی خبری اعلام کرد، از ایران برای شرکت در این کنفرانس دعوت می‌کند. با اعلام این خبر، موجی از واکنش‌ها در سراسر جهان راه افتاد.

‌در این میان عربستان، امریکا و مخالفان سوری واکنش شدیدی به این دعوت داشتند، تا جایی که معارضین سوری با اعلام ضرب‌الاجل، از دبیرکل سازمان ملل خواستند که دعوت از ایران را پس گیرد، و‌گرنه آن‌ها در این اجلاس شرکت نمی‌کنند. مثلا یکی از اعضای ائتلاف ملی سوریه، اعلام کرد، «اگر دبیرکل سازمان ملل، دعوت خود از ایران را تا ساعت ۸ شب ـ به وقت اروپای مرکزی ـ پس نگیرد، مخالفان بشار اسد در کنفرانس شرکت نمی‌کنند‌».
 
در عین حال، ایران نیز بار‌ها اعلام کرده بود، بدون هیچ پیش شرطی حاضر به شرکت در این کنفرانس است. پس از این کشمکش‌ها، سرانجام «مارتین نسیرکی»، سخنگوی دبیر کل سازمان ملل، از پس گرفتن دعوت از ایران برای شرکت در کنفرانس ژنو ۲ خبر داد و گفت: «بان به درخواست خود از ایران برای پیوستن به اجماع جهانی بر سر بیانیه ژنو ادامه می‌دهد. از آنجا که ایران تصمیم گرفته از این تفاهم اساسی بیرون بماند، ‌بان تصمیم گرفته ‌گردهمایی یک روزه مونترو بدون حضور ایران برگزار شود».

در همین زمینه، «تابناک» در گفت‌و‌گو با «مسعود ادریسی» سفیر سابق ایران در لبنان و کار‌شناس مسائل سوریه روند برگزاری کنفرانس ژنو ۲ را ‌بررسی کرده است.

مسعود ادریسی پیرامون مسئول اصلی لغو دعوت ایران به کنفرانس ژنو عنوان داشت: آقای‌ بان کی مون تمایل زیادی به حضور ایران در کنفرانس ژنو ۲ داشت، چون ایشان از نقش ایران در سوریه کاملا آگاه است. وی می‌داند، یکی از کشورهای بسیار تأثیر‌گذار در بحران سوریه ایران است. طبیعی است که نقش مثبت ایران می‌تواند‌ به حل بحران سوریه کمک کند.
 
البته کشورهای دیگر که مخالف حضور ایران هستند نیز به این امر آگاهند، ولی به دلیل مخالفت‌هایی که با ایران دارند، تمایل نداشتند که ایران در این کنفرانس حضور پیدا کند.
پس از اینکه آقای ‌بان کی مون از ایران دعوت کرد، تلاش‌هایی به ویژه از طرف عربستان برای عدم حضور صورت گرفت. عربستان خود را رقیب جدی منطقه‌ای با ایران می‌داند. این در حالی است که سیاست‌های عربستان تا امروز در منطقه ‌شکست خورده است.

‌حضور ایران در اجلاس شکست دیگری برای عربستان بود؛ بنابراین، عربستان تلاش زیادی برای پس گرفتن دعوت از ایران انجام داد. دبیرکل سازمان ملل نیز با توجه مواضع قاطع ایران راجع به ژنو ۱ که هیچ پیش شرطی را قبول نمی‌کند، باعث شد که به رغم میل باطنی تصمیم بگیرد ‌ایران در این اجلاس حضور نیابد.

سفیر سابق ایران در لبنان در واکنش به سخنان چندی قبل کری، وزیر امور خارجه امریکا که گفته بود ایران می‌تواند در حاشیه ژنو ۲ مفید باشد، گفت، حضور در حاشیه کنفرانس آن گونه که آقای کری و امریکایی‌ها می‌خواهند در شأن جمهوری اسلامی ایران نیست.

ایران به عنوان یک بازیگر مهم و تأثیر‌گذار در مسائل منطقه، نمی‌تواند به عنوان بازیگری حاشیه‌ای در کنفرانس شرکت کند. این در حالی است که کشورهایی که ارتباطی با مسائل سوریه ندارند، بعضا برای شرکت در اجلاس دعوت شده‌اند؛ برای همین، گویا ایران در حاشیه کنفرانس شرکت نمی‌کند. ایران چه در این کنفرانس شرکت بکند یا نکند، این کنفرانس بدون حضور ایران بی‌تأثیر خواهد بود.

وی همچنین در ارتباط با سخنان آقای لاوروف مبنی بر اینکه ‌حضور نیافتن ایران تأسف‌‌بار است،‌ ولی فاجعه‌بار نیست افزود:‌ روسیه در مسأله برگزاری کنفرانس ژنو ۲ تلاش کرد که ایران در این اجلاس شرکت کند. از سوی دیگر، روس‌ها با امریکایی‌ها در ارتباط با ژنو ۲ توافقاتی کرده‌اند که نمی‌خواهند، برگزاری این کنفرانس دیرکرد داشته باشد.
 
ادریسی ادامه داد، سخن آقای لاوروف در این راستا قابل ارزیابی است که عدم حضور ایران فاجعه برای کنفرانس نیست، چون به هر حال برگزار می‌شود. به هر صورت منظور لاوروف این است که بدون حضور ایران این کنفرانس نیز مانند کنفرانس ژنو ۱ برگزار می‌‌شود، ولی با توجه به اینکه بدون حضور ایران به نتیجه نمی‌رسد، تأسف‌بار است.

سفیر سابق ایران در لبنان اضافه کرد: روس‌ها بار‌ها اعلام کرده‌اند که وجود بشار برای آن‌ها اصل نیست. آن‌ها می‌خواهند ساختار حکومت سوریه حفظ شود. البته موضع ایران با سوریه متفاوت است. ایران روی حضور بشار اسد خیلی تأکید دارد. ‌ایران بر این نکته تأکید می‌کند که مردم سوریه باید خود آینده‌شان‌ را انتخاب کنند و در یک فرایند سیاسی دموکراتیک آینده سوریه شکل بگیرد، نه اینکه کشورهای خارجی برای این کشور تصمیم بگیرند.

وی هدف از برگزاری کنفرانس ژنو ۲ چنین دانست: بر پایه دعوت نامه آقای ‌بان کی مون، هدف از کنفرانس ژنو ۲ این است که یک دولت انتقالی در سوریه تشکیل شود. این هدف اصلی این کنفرانس است. بقیه موضوعات فرعی است.

ادریسی در ادامه پیرامون علل ‌دخالت نکردن نظامی آشکار غرب در سوریه گفت، در هر صورت مخالفان آقای بشار اسد گروه‌های گوناگونی هستند. آنهایی که قدرت بیشتری ‌دارند، جزو گرو‌های تکفیری، سلفی و القاعده هستند. غربی‌ها این گرو‌ها را قبول ندارند و آنان را مخل امنیت بین‌الملل می‌دانند؛ بنابراین، ‌امریکایی‌ها و اروپایی‌ها نیز در ارتباط با جایگزینی بشار مردد هستند.

اما تنها کشوری که ۱۰۰ درصد حمایت مالی و نظامی از معارضین سوریه می‌کند، عربستان است؛ بنابراین امریکایی‌ها از آینده سوریه بدون بشار اطمینان ندارند که آیا حکومت آینده سوریه در دست یک گروه معقول لیبرال قرار می‌گیرد یا خیر! بنابراین، این موضوعات به غربی‌ها اجازه نمی‌دهد که دخالت نظامی یا دخالت آشکاری کنند.

سفیر سابق ایران در پایان گفت، وضعیت اخیر سوریه بهترین حالت برای اسرائیل است. کشته شدن مخالفان و موافقان دولت بشار به نفع اسرائیل است. کشوری که تا دیروز جز خط مقدم جبهه مقاومت بوده، هم‌اکنون از درون تهدید شده است. متأسفانه باید گفت که وضعیت کنونی سوریه تا آینده نامعلومی به همین شکل ‌خواهد ماند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۱۵
moein
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
از عنوان چنین برمی آید که اگر ایران حضور داشت گفتگوها شکست نمی خورد!!
پاسخ ها
رهام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
مسلما"، چون اگر ایران حاضر میشد بقیه نمیومدن و اصلا نشست تشکیل نمیشد!
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
در حال حاضر هرچه حساسیت کمتر در این زمینه نشان دهیم و وانمود کنیم که ملت ایران جز صلاح مردم سوریه چیزی نمیخواهد نتیجه بهتری حاصل خواهد شد .
در ضمن باید به این نکته توجه داشته باشیم که تصمیم گیرنده اصلی و نهایی خود مردم سوریه هستند لذا افکار عموم را باید به این سمت سوق دهیم .
پاسخ ها
رهام
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
اتفاقا مردم سوریه هیچ نقشی در این بین جز کشته دادن و آواره شدن ندارن.فقط آمریکا و روسیه هستند که تعیین کننده هستند و ایران البته ابزار دست روسیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
حق داريم ما خرج عربها رو داديم پولمون حيف ميشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
توی تاریخ همیشه قدرتمندان پیروز بودند حالا چه انهایی که قدرت معنوی بیشتر داشتند یا قدرت مادی بیشتر تروریست های سوری که بویی از انسانیت نبردند به هیچ وجه دمکراسی خواه نیستند انها فقط به فکر نسل کشی کسانی که مثل انها فکر نمی کنند و از نسل یزید و سفیانی نمی باشند هستند البته می شود با دادن حکومت بخش شرقی سوریه به انها به دنیا فهماند که انها فقط افکار ضد بشری دارند و مخالف هرگونه تمدنی هستند و ایرانیان مخالف نظام که چشم امیدشان به پیروزی سلفی ها در سوریه است این ارزو را به گور خواهند برد که بتوانند از طریق تکفیریها سوریه از نظام اسلامی انتقام کشی کنند البته اقلیت علوی سوریه با نثار جان و مال و ناموس در حال مبارزه بسیار سخت با این جانیان است و مردم پاکنهاد ایران هم مشغول مناظره با گروه های معاند هستند که تکفیریها را مردان صلح جو دمکرات می دانند و بشار اسد را دیکتاتور می دانند و ال خلیفه را ازاد اندیش می شمارند واقعا انها هم خودشان را شیعه می دانند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
شما چرا اینقدر خودتان را دست بالا می گیرید. مشک ان است که خود ببوید نه انکه عطار بگوید.این یادتان باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
یعنی این رو به وضوح میگید که ایران تا حد توان کارشکنی خواهد کرد تا شکست بخوره
گفتگو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
بهتر است نماینده ای از ایران با مخالفان سوری گفتگو کند و سوتفاهم آنها را برطرف کند. عربستان و امریکا توجیه دارد چون سیطره طلب هستند ولی ایران با مخالفان که مشکل ندارد و همواره تاکید کرده که سرنوشت سوریه بایستی توسط خود ملت سوریه تعیین شود، لذا این عکس العمل مخالفان و تعیین مهلت ناشی از سوتفاهم است.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
مردم به حق خودشون میرسن ایشالله.
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
در اینکه دولت اسد دولتی غیر دموکراتیک بوده حرفی نیست ولی با رفتن اسد مردم سوریه همان چیزی را هم که داشتند از دست خواهند داد امنیت و ارامش و ازادیهای اجتماعی داشتند ولی بعد از اسد نخواهند داشت چرا که توطئه اسراییل و امریکا که اجرای ان توسط خود مردم سوریه رقم خورده است در ضمن توجه داشته باشیم باید عقلا تصمیم گیرنده اصلی خود مردم باشند ولی در عمل این استعمارگران هستند که تصمیمات نهایی را خواهند گرفت البته سایر ممالک عربی از جمله عربستان باید بدانند دیر یا زود نوبت انان نیز فرا میرسد شکست مذاکرات ژنو ویرانی بیشتر سوریه را به همراه خواهد داشت و طبیعتا باعث خشنودی اسراییل است قدرتهای جهانی عزم کرده اند اسد برود و به هر نرخی او را خواهند برد بنابراین بهتر است دولتمردان ما روی اسب مردنی شرطبندی نکنند
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۲
به ما ربطی نداره
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟