بیژن زنگنه در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه تا سه سال آینده ظرفیت تولید میعانات گازی پارس جنوبی به 1.1 میلیون بشکه در روز افزایش می یابد، گفت: بر این اساس هم اکنون طراحی و ساخت 8 پالایشگاه 60 هزار بشکه میعانات گازی در مجموع با ظرفیت 480 هزار بشکه در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش مهر، وزیر نفت با اعلام اینکه پیش بینی می شود تا سه سال آینده ظرفیت پالایش نفت و میعانات گازی کشور به حدود 3 میلیون بشکه در روز افزایش یابد تصریح کرد: از این رو در این مدت واردات بنزین متوقف و کشور از واردات هر گونه فرآورده های نفتی خودکفا می شود.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه با ساخت این پالایشگاه ها عملاً صادرات میعانات گازی کشور متوقف خواهد شد، اظهار داشت: علاوه بر این در صنایع پتروشیمی هم انجام 75 میلیارد دلار سرمایه گذاری هدف گذاری شده که در صورت تحقق این حجم سرمایه گذاری ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی با افزایشی سه برابری همراه خواهد شد.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با یادآوری اینکه باید ارزش تولیدات محصولات پتروشیمی ایران به 80 میلیارد دلار در سال افزایش یابد تبیین کرد: امسال حدود 25 میلیارد دلار محصول پتروشیمی در ایران تولید می شود.
جلوافتادگی از قطر در پارس جنوبی
زنگنه در ادامه در خصوص آخرین وضعیت توسعه فازهای در دست اجرای میدان پارس جنوبی توضیح داد: هم اکنون طرح توسعه 5 فاز قدیمی 12، 15 تا 18 پارس جنوبی در دستور کار قرار گرفته ضمن آن که توسعه 10 فاز دیگر هم از سال آینده به تدریج پایان و تولید گاز این فازها آغاز خواهد شد.
وزیر نفت با بیان این که تا سال 96 پرونده توسعه تمامی فازهای پارس جنوبی بسته می شود، تاکید کرد: از این رو عملاً با افزایش تولید گاز به بیش از 800 میلیون متر مکعب و افزایش تولید میعانات گازی به بالغ بر یک میلیون بشکه در روز ایران از قطر در برداشت گاز و میعانات گازی جلو می افتد.
وی همچنین از هدف گذاری به منظور تولید 700 هزار بشکه نفت از میادین مشترک با عراق تا سه سال آینده خبر داد و افزود: در میادین مشترک با عراق ظرفیت تولید تا سقف یک میلیون بشکه نفت وجود دارد.
زنگنه همچنین درباره آخرین وضعیت طرح های صادرات گاز طبیعی ایران گفت: برای ساخت و تولید واحدهای ال ان جی به سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری نیاز است ضمن آن که برخی از کالاها و تجهیزات مرد نیاز تنها کارخانه ال ان جی ایران در عسلویه توقیف شده است.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه هم اکنون صادرات گاز از مسیر خط لوله در دستور کار قرار دارد یادآور شد: از سال آینده صادرات گاز به عراق آغاز می شود.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید همچنین در مورد وضعیت صادرات گاز به پاکستان هم توضیح داد: با وجود سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری ایران برای ساخت خط لوله اما طرف پاکستانی هنوز حتی یک دلار سرمایه گذاری نکرده و تا کنون حتی یک متر هم لوله گذاری برای واردات گاز از ایران انجام نداده است.
وی با اشاره به احداث بیش از 100 کیلومتر خط لوله 56 اینچ برای صادرات گاز به پاکستان اظهار داشت: پاکستان دلایل مختلفی را بهانه می کند و تاکنون هم اقدامی برای ایجاد زیرساخت های واردات گاز از ایران انجام نداده است.