«رؤیای شیرین» آغاز یک جنگ تازه است؟

زنگ خطر تولید سریال فارسی در شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان

شاید بازگشت مهران مدیری، یک رویداد قابل قبول در همین راستا بود و در ادامه، شاید بازگشت رضا عطاران به تلویزیون و دیگر برنامه‌سازان پرمخاطب با سریال و تاک شوهای جذاب، بتواند این نگرانی را کاهش دهد. در واقع باید تصریح نمود، تلویزیون در این آوردگاه باید از هر آنچه در این سال‌ها به عنوان سرمایه‌های انسانی و دارای مقبولیت مردمی در اختیار داشته، بهره برداری کند.
کد خبر: ۴۰۰۴۲۸
|
۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۹:۰۱ 14 May 2014
|
63949 بازدید
|
۹
موج تازه تلاش شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان با ساخت سریال‌های دارای داستان و کاراکترهای نزدیک به فضای ایران آغاز شده و زنگ خطر را برای رسانه‌های داخلی و به طور خاص رسانه ملی برای تولید محتوای باکیفیت و متفاوت برای حفظ مخاطب داخلی به صدا درآورده است؛ اما آیا تلویزیون در این آوردگاه تازه دست بالا را خواهد داشت؟

به گزارش «تابناک»، هنگامی که شبکه «فارسی ۱» با پشتیابی نیوزکورپوریشن مجموعه رسانه‌ای رابرت مرداک از مرداد ۱۳۸۸ با سریال‌های کلمبیایی آکنده از روابط غیراخلاقیِ دارای رویکرد ترویجی فعالیتش را آغاز کرد، با چنان سرعتی بخش چشمگیری از مخاطبان فارسی زبان را به خود جلب کرد که خطری جدی در این زمینه احساس شد و در مقابل به جای تولید سریال‌های باکیفیت داخلی که بتواند «فارسی ۱» را کم مشتری سازد، مجموعه‌ای از مقالات درباره خطر این شبکه در سست کردن بنیان‌های خانوادگی منتشر شد.

هرچند این مقالات و هشدار‌ها یک ضرورت بود، تنها هنگامی نتیجه بخش بود که شاهد تولید برنامه‌هایی در کشورمان برای رقابت با سریال‌هایی با دوبله ضعیف این شبکه‌ها بود. البته صداوسیما تلاش کرد با افزایش فیلم‌های دوبله شده و نمایش پایانی آثار سینمای جهان در این زمینه حضور قدرتمندتری داشته باشد و به واسطه رعایت نکردن کپی رایت، توانست با سرعت عمل مناسبی در این زمینه پیش بیفتد.

زنگ خطر تولید سریال فارسی در شبکه‌های فارسی زبان

با این حال، همچنان گروهی از فارسی زبانان مشتری این شبکه ماندند تا اینکه شبکه‌هایی همچون «جم تی وی» و «من و تو» در رقابت با «فارسی ۱» قوی‌تر عمل کرد و عملاً این شبکه را به حاشیه برد. در همین راستا «فارسی ۱» در ابتکاری تازه، اقدام به تولید محتوای فارسی کرد که از انیمیشین به سریالی با کاراکترهای فارسی رسیده است؛ کاری که برای نخستین بار در چند دهه اخیر رخ داده و زنگ خطر جدیِ آغاز یک جنگ تازه برای رسانه‌های داخلی و به ویژه رسانه ملی است.

«رؤیای شیرین» که با حضور یکی از شرکت کنندگان آخرین دوره شوی تلویزیونی آکادمی موسیقی گوگوش در سال ۱۳۹۱ به نام ندا تولید شده و تاکنون چندین قسمت از آن پخش شده، اثری برجسته و حتی قابل مقایسه با سریال‌های درجه ۲ تلویزیون کشورمان نیز به شمار نمی رود و کمترین شخصیت‌پردازی نیز در آن دیده نمی‌شود اما در عین حال، آغاز یک رویداد خطرناک برای هدف گرفتن مخاطب فارسی زبان است و رعایت برخی هنجارهای داخلی در این سریال را می‌توان در همین راستا تعبیر کرد.

تولید فیلم‌هایی با کاراکترهای ایرانی و داستانی با محوریت ایرانی در دو دهه اخیر، مسوبق به سابقه بوده و رخداد تازه‌ای نیست؛ اما تولید سریال که پروسه‌ای زمانبر است، رویداد بی‌سابقه‌ای است و طبیعتاً در صورت سرمایه گذاری و کسب تجربه این شبکه‌ها و جذب برخی چهره‌های ایرانی خارج از کشور، می‌تواند بار دیگر بخشی از مخاطبان وسیع تلویزیون کشورمان را به آن سو جلب کند و این خطر تنها هنگامی کمرنگ خواهد شد که سریال‌های جذاب، رغبت تماشاگر ایرانی را برای خیره شدن به این شبکه‌های ماهواره‌ای بسیار کمرنگ سازد.

شاید بازگشت مهران مدیری، یک رویداد قابل قبول در همین راستا بود و در ادامه، شاید بازگشت رضا عطاران به تلویزیون و دیگر برنامه‌سازان پرمخاطب با سریال و تاک شوهای جذاب، بتواند این نگرانی را کاهش دهد. در واقع باید تصریح کرد، تلویزیون در این آوردگاه باید از هر آنچه در این سال‌ها به عنوان سرمایه‌های انسانی و دارای مقبولیت مردمی در اختیار داشته بهره برداری کند و در غیر این صورت رقبایش چنین خواهند کرد، کما اینکه بازیکن سابق تیم ملی فوتبال به تازگی سر از فارسی! درآورده بود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۲۰۷
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۴
قبول کنیم تلویزیون خیلی ضعیف و ناکارامد بوده و دلیل استقبال شدید از سریالهای ماهواره ای عدم جذابیت و جوان پسند نبودن برنامه های تلویزیون و ضعف مدیریتی آقای ضرغامی بوده.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۴
چرا زنگ خطر؟....مگه فقط صدا و سیما باید محتوای رسانه ای تولید کنه؟...دیگه دوره این حرف ها گذشته.
احمد16
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۴
بنظر من کار درست اینه که سریال مهران مدیری(یا بقیه سریالای پرمخاطب) رو همون ساعتی که سریال های جذابتر ماهواره پخش میشه پخش کنن.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۴
مملکت شده عین آش شلم شوربا

فوتبالیست میره هنرپیشه میشه
هنرپیشه میره برزیل که تیم ملی تشویق کنه
تماشاچی ها دیگه ورزشگاه نمیرن
ورزشگاه ها شدند محل دعوای دو تیم
تیم ها دیگه پول ندارن
پول دست بدهکاران کلان بانکیه
بانکها وام ازدواج نمیدن
میگن ازدواج کن و 10 تا 10 تا بچه بیار
بچه میخواد بره مدرسه 7 میلیون شهریه اش!
شهریه برای یک سال 7 میلیون اونوقت یارانه ماهیانه 45000 تومن!!

بعد تو گیر دادی به فارسی 1 که چرا داره واسه ی مردم سریال فارسی پخش میکنه!!؟؟؟

بیکاری؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۴
میگم خوب همه شبکه های ماهواره ای رو بلدی ناقلا نکنه ماهواره داری؟؟؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۴
دیر شده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۴
نیاز: تلویزیون خصوصی!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۴
زمستان خیلی وقته تموم شده اونهایی که قراره از خواب زمستانی بلند بشن یا علی!
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۴
***خدا را شکر که اهالی جام جم کم کم از این "رویای شیرین" بیدار می شوند***
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟