مدیر پروژه اعزام انسان به فضا از پرتاب کاوشگر یک تنی به ارتفاع پروازی 150 تا 200 کیلومتری زمین در سال 93 خبر داد و گفت: پرتاب این کاوشگر گامی برای اعزام زیرمداری فضانورد به فضا خواهد بود.
دکتر محمد ابراهیمی در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: این کاوشگر دارای کل و هندسه کاوشگرهای مرسوم است. به این معنا که ترکیبی از استوانه و کره دارد.
وی اضافه کرد: بسیاری از فضاپیماهای مرسوم از جمله فضاپیمای سایوز دارای پیکربندی هندسی با ترکیبی از مخروط ، کره یا استوانه و کره هستند.
رییس پژوهشکده سامانه های فضانوردی ایران خاطرنشان کرد: این کاوشگر دارای سیستم های بازیابی و سیستم های پشتیبان با قابلیت اطمنیان بیشتر نسبت به پرتاب های قبلی است.
مدیر پروژه اعزام انسان به فضا 9 گام اعزام نخستین فضانورد ایرانی در مدار زمین را موجودات کوچک، موجودات بزرگ، فضانورد به زیرمداری، موجودات کوچک در مدار، بازگشت کپسول زیستی از مدار، آمادگی برای فرستادن کپسول زیستی حاوی انسان به مدار، تست بدون سرنشین و تست باروبات و نهایتا فضانورد در مدار عنوان کرد.
به گفته ابراهیمی با پرتاب سال جاری گام سوم ˈاعزام فضانورد به زیرمداریˈ کلید می خورد.
وی با بیان اینکه پرواز کاوشگر در سال جاری بدون سرنشین خواهد بود گفت: این پرواز نیم ساعت خواهد بود.
ابراهیمی گفت که در گام بعد پرتاب این کاوشگر با موجود زنده ای از خانواده میمون ها انجام خواهد شد.
وی گفت: در صورت ادامه آزمایش های فیزیولوژیکی در کپسول پرتابی به فضا ˈرده های سلولیˈ با استفاده از گیاهان به عنوان جایگزینی برای موجود زنده انتخاب خواهتد شد.