ظریف: ایران آسایش نتانیاهو را بر هم زده

نظام جهانی از نظم دو قطبی متصلب که بر ملت‌ها فشار می‌آورد خارج شده و در مسیر نظم جدید و شکل‌گیری مرحله انتقالی نظام جهانی قرار گرفته است
کد خبر: ۴۰۳۲۱۸
|
۰۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۶ 26 May 2014
|
7035 بازدید
وزیر امور خارجه ایران گفت: در ابتدای تغییر نظم جهانی در دوره انتقالی آمریکا توهم نظم جدید جهانی را داشت ولی تجربه نشان داد که تلاش‌های آمریکا برایش پر هزینه بوده و نظم نوینی که مدنظر داشت توهم بود.

به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان صبح امروز در سخنانی در دومین روز هفتمین اجلاس مجمع عمومی رادیو و تلویزیون‌های اسلامی با اشاره به نقش محوری رسانه در تحولات جاری جهانی، گفت که یکی از تحولاتی که در آن نقش محوری به رسانه تعلق گرفته است، در مرحله انتقالی نظام بین‌المللی است.

وی با بیان اینکه نظام جهانی از نظم دو قطبی متصلب که بر ملت‌ها فشار می‌آورد خارج شده و در مسیر نظم جدید و شکل‌گیری مرحله انتقالی نظام جهانی قرار گرفته است، عنوان کرد:‌ در ابتدای تغییر نظم جهانی در دوره انتقالی آمریکا توهم نظم جدید جهانی را داشت ولی تجربه نشان داد که تلاش‌های آمریکا برایش پر هزینه بوده و نظم نوینی که مدنظر داشت توهم بود.

وزیر خارجه با اشاره به اینکه فهم جدیدی از نظام جهانی ایجاد شده است، تصریح کرد که در این فهم دیگر تنها دولت‌ها در کارزار بین‌المللی نیستند و دیگر بازیگران غیر دولتی از جمله رسانه ها نیز در نظم جدید نظام بین‌الملل در مرحله انتقالی نقش و تاثیر دارند.

رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه ارائه یک الگو، فکر و روش جدید در عرصه رسانه می‌تواند همپای قدرت اقتصادی و نظامی در صحنه بین‌المللی تاثیرگذار و متحول کننده باشد، گفت:‌این الگو می‌تواند زمینه را برای فعالیت عرصه رسانه فراهم کند و اهمیت فرهنگ و رسانه را بیش از پیش نشان می‌دهد.

ظریف با اشاره به اینکه در کنار این تحول، تحول دیگری به نام واقعیت جهانی شدن در حال رخ دادن است، افزود: مهم‌ترین جلوه جهانی شدن در حوزه ارتباطات و شبکه‌ای شدن جهان خود را نشان داده است.

وی گفت: در دنیای شبکه‌ای جهان مرزها فرو ریخته است و امکان ارتباطات در فراسوی مرزها فراهم شده و زمینه‌های ارتباطات به ویژه در فضای مجازی و انحصار برخی از رسانه‌ها را از هم پاشیده است و یک عرصه اساسی برای حضور جدی و هدفمند تلاش رسانه‌ها فراهم آمده است.

وزیر خارجه گفت: نشست امروز که برای همفکری، همدلی و هم افزایی در زمینه‌های مهم، اساسی و حیاتی پیش روی جهان اسلام تشکیل شده نقش بسیار مهمی دارد چرا که در جهان شبکه‌ای ما تاثیر ارتباطات و رسانه، به ویژه در جهان اسلام غیرقابل انکار است.

ظریف خاطرنشان کرد: امیدوارم که این نشست به شناخت زمینه‌ها و چگونگی ایفای نقش موثر ملت‌های اسلامی در ایجاد اعتدال و امید به صلح براساس عزت و حقوق و به ویژه حق تعیین سرنوشت به ملت‌ها و بخصوص مردم مظلوم فلسطین بتواند در این مسیر مهم کمک کند و ابزارها و روش‌های مناسب برای اصلاح غیرواقعی از چهره اسلام که در یک حرکت برنامه ریزی شده از سوی دشمنان فراهم شده را ایجاد کند.

وزیر خارجه با اشاره به اینکه بیداری اسلامی و حرکت اصیل مشارکت خواهی مردم منطقه برای تعیین سرنوشت خودشان فرصت‌ها و چالش‌های بی نظیری را فراسوی جهان اسلام و رسانه‌های جهان اسلام قرار داده که تاثیرات آن نیز بی نظیر است، گفت:‌ تاثیرات بیداری اسلامی تا ده‌ها سال ادامه خواهد داشت و می‌تواند روابط جهان را سامان دهد

وی گفت: فرصت بیداری اسلامی برای تعیین سرنوشت ملت ها می‌تواند با استفاده از تعالیم اسلام که منادی رحمت انسانی و الفت و همدلی است راه حرکت در برابر کشورهای اسلامی و راه پیشرفت، ثبات و صلح را فراهم کند.

ظریف افزود: در این میان چالش‌هایی وجود دارد که کشورهای اسلامی با آن دست به گریبان هستند و این فرصت ناب بیداری اسلامی و حضور قدرتمند مردم در فرصت مشارکت خواهی را به سمت منازعه و تفرقه فراهم کرده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه تحولات بعد از آغاز موج بیداری اسلامی نقش نخبگان در عرصه فرهنگی و رسانه‌‌ای را در جلوگیری از فتنه طایفه‌ای را برجسته کرده، عنوان کرد: ضرورت دارد با بلوغ فکری رسانه‌ها و نخبگان فرهنگی با دید دقیقی حضور داشته باشند و از فرورفتن در دام شیطنت‌ها برهاند.

ظریف با بیان اینکه امروز جهان عرصه نبرد رسانه‌ای برای ترسیم چهره ملت‌هاست، گفت: سال‌ها بدخواهان جهان اسلام به ویژه صهیونیست‌ها تلاش پر هزینه‌ای برای ترویج چهره مخدوش از اسلام صورت دادند و ترویج اسلام هراسی را در برنامه خود قرار دادند.

وی با اشاره به اینکه جریانات خشونت طلب، تفکیری مشکوک به تلاش صهیونیست‌ها در مخدوش کردن چهره اسلام کمک کرده، عنوان کرد: با رشد خشونت‌ها شاهد رشد رسانه‌های فتنه‌گر دینی بوده‌ایم که بر خلاف ماهیت اسلام عمل می‌کنند.

ظریف با تأکید بر اینکه رسانه‌های جهان اسلام می‌بایست روند فتنه گرایی را شناخته و در مقابل آن فرهنگ برادری را گسترش دهند، تصریح کرد که باید همگرایی بین مسلمانان در زمینه مسائل حساس که در صدر آن مسئله قدس است، ایجاد شود و تصویر واقعی از اسلام را نشان دهند.

وی تصریح کرد: رسانه‌های جهان اسلام باید با تکیه بر محتوای غنی اسلامی و حفظ اصول و با افزایش قابلیت‌های فنی، دقت و سرعت ابعاد انسانی دین اسلام را برجسته کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه باید انحصار رسانه‌ای و تک صدایی در این عرصه توسط رسانه‌های اسلامی شکسته شود، گفت: رسانه‌های اسلامی باید توجه افکار عمومی را به سوی خود جلب کنند.

وزیر خارجه در ادامه سخنان خود با بیان اینکه جمهوری اسلامی با تکیه بر همین رویکرد تبلیغات اسلام هراسی و ایران هراسی صهیونیست‌ها برای امنیت سازی مسئله ایران را هدف قرار داده و سرمایه‌گذاری کلان، درازمدت و وحشتناک آنها در این زمینه را تا حد زیادی متوقف کرده است، افزود: رویکردهای ایران باعث شده آسایش بنیامین نتانیاهو بر هم بخورد و همزمان ایران با خودداری از پذیرش هرگونه زیاده خواهی حقوق خود را برای در اختیار داشتن فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای تثبیت کرده است.

وی با اشاره به اینکه حرکت ایران تلاشی برای احیای تمدن اسلامی است، تصریح کرد: رسانه‌های جهان اسلام باید گفتمان لازم در این زمینه را در بین ملت‌ها ایجاد و امید به آینده را توسعه دهند.

وزیر خارجه اتحادیه رادیو تلویزیون‌های اسلامی را یک فرصت برای شکستن تک صدایی در خانواده جهان اسلام عنوان کرد و اظهار داشت: باید به افکار عمومی جهان اطلاع داد که آنچه به نام افراط گرایی دینی است مناسبتی با اسلام، مسیحیت و یهودیت ندارد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟