چاقی، یک بیماری رفتاری است که از خانواده و محیط زندگی و محیط کار و مدرسه نشأت میگیرد، بنابر این الگوی تغذیهای که هر روز در خانواده با آن بزرگ میشود، در بروز چاقی یا داشتن وزن مناسب، بسیار مؤثر است.
دکتر مسعود کیمیاگر، متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، گفت: اولین و مؤثرترین راه برای جلوگیری از چاقی کودکان، سبک و شیوه زندگی خانواده و عادات تغذیهایی است که کودک با آنها خو میگیرد، به عنوان مثال، پدری که از روی محبت مدام شکلات و بستنی و انواع آبمیوههای صنعتی و نوشابه خریداری میکند و در دسترس کودک قرار میدهد، زمینه اضافه وزن، چاقی را در کودک ایجاد میکند، مضاف بر اینکه امروزه زندگی در خانههای آپارتمانی امکان فعالیت و جنبوجوش زیاد را از کودکان گرفته است.
وی ادامه داد: دومین نکته آموزشی است که در مدارس به کودکان داده میشود تا نوع تغذیه و فعالیت روزانه متناسب با سنشان داشته باشند.
البته در این میان نوع مواد غذایی که در بوفه مدارس توزیع میگردد، بسیار مهم است و باید با نظارت مستقیم مسئولین مدرسه، مواد غذایی مفید و مناسب برای کودکان عرضه گردد.
دکتر کیمیاگر، تنوع در مصرف انواع مواد غذایی را مهم دانست و گفت: میتوان روزی یک نوبت بستی یا شکلات یا هر نوع تنقلات دیگر که ضرری برای سلامتی کودک ندارد، در دسترس وی قرار داد ولی بیشتر از یک سهم روزانه، مطلوب نیست.
وی با بیان اینکه تمایل خانواده به مصرف میوههای تازه یا خشک به عنوان میان وعده بهترین انتخاب است، گفت: عادت دادن کودکان به مصرف میوه تا چند واحد در روز بسیار در کنترل وزن کودکان کمک میکند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.