اکبر هاشمیرفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز (سهشنبه) طی سخنانی در اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش که در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد، با اشاره به اهمیت و جایگاه معلمان و آموزش و پرورش در کشور اظهار داشت: هماکنون 12 میلیون از فرزندان تحت پوشش آموزش و پرورش هستند و عظمت این کار نیز برای معلمان است و هیچکس مثل خود آنها از نقششان باخبر نیست.
وی افزود: در دوره قبل که دولت و شورای نگهبان و نیروهای امنیتی میخواستند از انتخاب درست جلوگیری کنند، ناگهان مردم متحول شدند و این انتخاب آنها را ترساند.
هاشمیرفسنجانی با بیان اینکه مردم باید از تحول خود حمایت کنند و پایداری داشته باشند، تصریح کرد: تابوی مذاکره با آمریکا شکست و البته مخالفین آن هنوز هم دست و پا میزنند؛ اگر تحول در حوزه سیاست خارجی نبود تحول در جاهای دیگر سخت بود و توافق باعث شد که یک جنگ سرد طولانی و تنش پایان یابد.
وی با بیان اینکه دنیا مشتاق کار کردن با ایران است، گفت: اگر منطق ما اسلامی است نباید از هیچ مراوده ای بترسیم و ایران میتواند در کنار ابرقدرت ها، نقش بزرگی ایفا کند.
هاشمی با بیان اینکه دنیا از ما چیزی جز شفافیت نمیخواهد، افزود: آنها از ما اطمینان میخواهند که به سمت بمب اتم نمیرویم و ما هم توانستیم امنیت خود را در جهان تامین کنیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به سفر وزیرخارجه آمریکا به منطقه اشاره کرد و گفت: جان کری 6 روز وقت میگذارد و به منطقه می آید تا عرب های مخالف توافق را آرام کند.
وی با بیان اینکه باید بر روی آموزش و پرورش به دلیل حجم بالای کاری آن حساب بیشتری باز شود، تصریح کرد: بزرگی کار و گستردگی آن تنها یک بهانه برای ندادن احتیاجات و موارد لازم به آموزش و پرورش است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در دوره فعلی بیش از هر زمانی تحول واقعی را در کشور میبینیم، گفت: ما در دوره گذشته دچار یک انحراف بزرگ شدیم و قبل از آن هم فراز و نشیبهای زیادی داشتیم.
وی ادامه داد: افراط و تفریط همیشه به ما ضربه زده است و یک عده انسان تنبل که نماد تفریط هستند و یک عده تندرو بیترمز به عنوان نماد افراط همیشه به ما آسیب رساندند؛ البته وجود این دو قشر در دورههای مختلف بینصیب و بیتاثیر نبوده است.
هاشمی با تاکید براینکه ما از افراط و تفریط سودی نمیبریم، گفت: بزرگترین اشکال افراط و تفریط این است که با اصل اسلام مخالف است و البته شاید از نظر خود آنها در حال یک فداکاری بزرگ باشند ولی این به ظاهر فداکاری به جایی میرسد که چیزهایی مانند داعش و بوکوحرام ایجاد میشوند که به اسم اسلام آن را بدنام میکنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: افراط و تفریطی که ما در داخل از آن ضربه میخوردیم هماکنون جهانی شده و متاسفانه این جریان قابلیت سربازگیری و یارگیری از میان جوانان سرخورده را دارد.
وی نیاز اصلی کشور را تحول خواند و افزود: خداوند نیز در قرآن گفته است که اگر میخواهید کاری صورت گیرد باید خود انسان تحولآفرین شود و زمانی که خود او متحول شد اطراف خود را نیز متحول میکند.
وی با تاکید براینکه در دوره ما این تحول رخ داد و مردم متحول شدند، گفت: مردم ما وقتی همه چیز از طرف دولت، شورای نگهبان و نیروهای امنیتی فشار میآورد که از یک انتخاب درست از سوی آنها جلوگیری شود، متحول شدند.
هاشمی اضافه کرد: در آن زمان مردمی که فکر میشد مایوس و ناامید هستند ناگهان در یک لحظه در سراسر کشور یک زلزلهای برپا شد و جوانان خواست خود را بدون هزینه نشان دادند و این آنها را ترساند و حداقل تصمیم گرفتند که آن دروغی که میخواستند انجام دهند را نکنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به جمله رهبر معظم انقلاب مبنی بر حقالناس بودن رای مردم، گفت: این جمله رهبر انقلاب یک نهیبی به برخی مسئولان زد و با اینکه توانستند در یک مرحله راه مردم را سد کنند ولی در مرحله بعد ناباورانه خواسته مردم به نتیجه رسید.
هاشمی با تاکید براینکه ادامه تحول مهم است، اظهار داشت: ادامه این راه سخت است و مردم باید از تحولی که ایجاد کردهاند پایداری و حراست کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: یکی از جاهایی که این تحول بروز کرد و از کارهایی بود که نمیگذاشتند انجام شود و هنوز هم برای انجام نشدن آن دست و پا میزنند مسئله مذاکره با آمریکا بود و هماکنون میبینید که تابوی مذاکره با آمریکا شکست.
وی ادامه داد: البته مذاکرات پیش از انتخابات با نامهای که سلطان قابوس برای ایران آورد با نظر مثبت رهبری آغاز شد و یک تیم در سطح پایین در عمان با آمریکاییها مذاکره کردند ولی چون تیم قوی نبود و حمایت مردمی نیز پشتوانه آن قرار نداشت بیثمر بود؛ درواقع مردم خبر نداشتند که حمایت کنند و دلواپسان نیز خبر نداشتند که مخالفت کنند.
هاشمی با بیان اینکه دولت جدید ذاتا برای انجام مذاکرات انگیزه کافی را در اختیار داشت، تصریح کرد: این دولت بر خلاف دولت قبلی که انگیزه مخالفت با تفاهم داشت علاقه به تفاهم نشان داد و البته آقای روحانی از قدیم دارای همین افکار بوده و شخصیت متعادلی در جاهایی که فعالیت میکردند، داشتند.
رئیس مجمع تشخیص مصحلت نظام با اشاره به مذاکرات پیشین ایران و آمریکا در مسئله قطعنامه 598 و با تاکید براینکه این مذاکرات اخیر قابل مقایسه با دیگر مذاکرات ایران و آمریکا نیست، گفت: وضع ما در زمان جنگ از دوره پیش از توافق فعلی خیلی بدتر بود و همه شرق و غرب همراه صدام بودند؛ در آن شرایط ما توانستیم قطعنامه را به تصویب برسانیم. در حالی که 8 سال تمام تاکید میکردند که ایران متجاوز بوده و مذاکرهپذیر نیست.
وی ادامه داد: خود آقای روحانی نیز در آن زمان به عنوان پشتوانه مذاکرات حضور داشتند و با همان تجربه و تیم دیروز در حال حاضر نیز وارد میدان شدند و مقتدرانه عمل کردند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: کسی تصور نمیکرد که 6 تیم قدرتمند کشورهای دیگر در مقابل خواسته ایران کرنش کنند؛ البته کسانی که میگویند حق مردم ضایع شده چیزی نمیدانند و یا واژهها بسیار سنگین است که آنها متوجه نمیشوند و یا واقعا نمیخواهند واقعیت را بگویند.
هاشمی با اشاره به مخالفت کنگره و برخی کشورهای منطقه با توافق ایران و 1+5 اظهار داشت: از آن طرف نیز برخی میگویند ایران کلاه بر سر 1+5 گذاشته است در حالی که ما قصد نداشتیم بر سر آنها کلاه بگذاریم بلکه میخواستیم آنها را روشن کنیم و حق خودمان را بگیریم زیرا آنها به ما ظلم کرده بودند و این همه تحریم را به ما تحمیل کردند که هنوز هم زهر آن را در جامعه میبینیم.
هاشمی بابیان اینکه امروز تحول واقعی را در کشور میبینیم، تصریح کرد: اگر تحول در زمینه سیاست خارجی نبود بقیه تحولها نیز رخ نمیداد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ما هماکنون یک کشور سربلند هستیم که از یک جنگ سرد و مشاجره طولانی با جهان بیرون آمدیم و الان فریاد کنگره آمریکا و کنست اسرائیل بلند است که ایران به یک قدرت بزرگ تبدیل شده است.
هاشمی با تاکید براینکه ما به دنبال بمب هستهای نبودهایم، گفت: این اقتدار عینی ما بود که کارساز شد وگرنه ما اقتدار سیاسی و نظامی 6 قدرت بزرگ را که میتوانند در چند روز دنیا را ذوب کنند نداریم و اقتدار علمی ما بود که ما را به اینجا رساند.
هاشمی ادامه داد: من شنیدهام که در اجلاس بعدی سازمان ملل قرار است ایران در کنار دو قدرت جهانی یعنی آمریکا و روسیه صحبت کند و این اقتدار کشور ما را نشان میدهد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اهمیت آموزش و پرورش در تحول کشور اظهار داشت: من در دوره ریاست جمهوری خود معتقد بودم که تحول اصلی باید آموزش و پرورش رخ دهد و دکتر نجفی با همین تفکر طرح تحول نظام آموزشی را به تصویب رساند که متاسفانه من اجرایی شدن آن را نمیبینم.
وی افزود: متاسفانه در سالیان گذشته دست نظام برای کمک به آموزش و پرورش باز نبود جز 8 سال اخیر که دستش باز بود ولی از باز بودن دست درآمدها دچار مشکل شدیم.
وی با بیان اینکه هماکنون محور هر تحولی در دنیا انسانهای عالم هستند، گفت: البته در این میان بانوان نیز تاثیر فراوانی دارند و هماکنون میبینیم که بانوان در بخش های مهمی وارد کار شدند و من احساس میکنم که در آینده خانمها به عنوان مدیر در جاهای مختلف وارد میشوند.
هاشمی با انتقاد از برخی اقدامات در جلوگیری از ورود بخش خصوصی به آموزش و پرورش اظهار داشت: یکی از افراطکاریهایی که در ابتدای انقلاب صورت گرفت این بود که مدارس خصوصی را گرفتند و به دولت دادند که این اشتباه بزرگی بود.
هاشمی توسعه علمی را یکی از راههای مهم برای رسیدن به پیشرفت خواند و افزود: دراین میان کارآفرینی یک حرکت مهم است و ما باید بچههایمان را به گونهای تربیت کنیم که کار یاد بگیرند تا بتوانند مشکلات کشور را حل کنند.
وی ادامه داد: نباید فکر کنیم که بودجه آموزش و پرورش مصرفی است در حالی که ایجاد یک انسان بزرگ و مفید کمتر از تولید یک ماشین یا چیزهای دیگر.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر لزوم توجه و معیشت معلمان افزود: معیشت معلمان نباید کمبود داشته باشد و ما چطور باید باور کنیم که آقای نوبخت خود یک معلم بوده است بگوید که ما در حقوق معلمان تناسب نداریم.
وی تصریح کرد: الان کسانی در برخی جایگاهها حقوق بالایی میگیرند ولی متاسفانه افراد دیگر و معلمانی که تمام وقت خود را در مدرسه میگذرانند به دنبال پول میدوند.
هاشمی توجه به مردم و جایگاه آنان را یکی از مسائل مهم در کشور برشمرد و اظهار داشت: هماکنون در آموزش عالی وضع ما خوب است و در حال حذف کنکور هستیم و صندلیهای بسیاری در دانشگاهها خالی است و خود ما نیز در دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی 500 هزار کرسی خالی در اختیار داریم.
وی لزوم توجه به بودجه آموزش و پرورش را یادآور شد و اظهار داشت: اگر این توافق یک نفع مالی در پی داشته باشد که قطعا دارد اول باید این نفع به آموزش و پرورش برسد.
وی ادامه داد: هماکنون کسانی را داریم که خیال میکنند اگر امام زمان بیایند در صف اول شاگردان و سربازان ایشان قرار میگیرند ولی در حال حاضر گناه میکنند.
هاشمی با اشاره به علاقه برخی کشورهای دنیا برای همکاری با ایران پس از توافق هستهای، گفت: اشتیاق دنیا در کار کردن با ما بالا است و شما میبینید که وزیر امور خارجه آمریکا چندین روز به منطقه آمده و وقت گذاشته تا این عربهای ناراضی از توافق را آرام کند و در چنین شرایطی ما چرا باید درها را ببندیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام منطق اسلامی را در تحقق اهداف کشور بسیار مهم ارزیابی کرد و افزود: اگر ما اعتقاد داریم که منطق ما اسلامی است و حرف منطقی میزنیم از هیچ مراودهای نباید بترسیم.
وی با بیان اینکه دنیا به قوی بودن و جایگاه ایران توجه کرده و همکاری ما با دنیا اهمیت پیدا کرده است اظهار داشت: ما میتوانیم در برابر ابرقدرتهای جهان نقش مهمی ایفا کنیم.
هاشمی برخی اختلافنظرها در آمریکا پیرامون توافق هستهای با ایران را یادآور شد و افزود: هماکنون جنگ سرد بزرگی در آمریکا بین دو حزب بزرگ آغاز شده که موضوع اصلی آن ایران است و در این میان اوباما و تیمش میگویند که ایران قوی شده و قابل توقف نیست و نمیخواهد بمب اتم بسازد و ما تمام راهها را برای رسیدن ایران به بمب هستهای بستهایم.
هاشمی ادامه داد: بعداز توافق ما توانستیم امنیت خود را تامین کنیم و دنیا نیز چیزی جز شفافیت و اطمینان از اینکه ما به سمت بمب هستهای نمیرویم نمیخواهد و ما نیز ثابت کردهایم که از بمب هستهای متنفریم و به دنبال آن نیستیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان با تاکید بر عدم برخورد با معلمان خاطرنشان کرد: صلاح نیست که ما با معلمان برخورد کنیم و نمیشود با این جریان که به هم پیوسته نیز هستند برخورد بدی انجام داد.