داشتن بیش از یک حساب بانکی ممنوع می‌شود

مقامات بانک مرکزی اعلام کرده‌اند که براساس برنامه‌ریزی‌های جدید، قرار است هر فرد فقط یک حساب بانکی داشته باشد و تمامی حساب‌ها کددار شوند، در عین حال ۳۸ میلیون حساب بانکی راکد هم مسدود شد.
کد خبر: ۵۴۶۴۹۷
|
۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۸ 11 November 2015
|
56706 بازدید
|
مقامات بانک مرکزی اعلام کرده‌اند که براساس برنامه‌ریزی‌های جدید، قرار است هر فرد فقط یک حساب بانکی داشته باشد و تمامی حساب‌ها کددار شوند، در عین حال ۳۸ میلیون حساب بانکی راکد هم مسدود شد.

به گزارش مهر، مقامات بانک مرکزی آخرین اقدامات، برنامه ها و دستورات این بانک به بانک‌های کشور برای ساماندهی حساب‌های راکد و بدون شناسه و کد ملی را تشریح کردند.

حساب‌های بانکی واحد می‌شوند

ارجمندنژاد مدیرکل مقررات، مجوزها و مبارزه با پولشویی بانک مرکزی در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره گفت: بسیاری از حساب‌ها با این مضمون، متعلق به افرادی است که مرحوم شده‌اند و این حساب‌ها بسته نشده است. حساب‌هایی متعلق به مثلا ۲۰ یا ۳۰ سال پیش است که آن زمان هنوز کد و شماره ملی وجود نداشت، یا حساب‌ها متعلق به افرادی است که سال‌ها پیش از ایران رفته اند و دیگر بازنگشته اند و یا اگر رجوع کرده باشند، به بانک مراجعه نداشته اند.

داشتن بیش از یک حساب بانکی ممنوع می‌شود/ 38 میلیون حساب راکد مسدود شد

این مقام مسئول در بانک مرکزی با بیان اینکه تعداد حساب‌های فاقد کد شناسایی کم است و بانک مرکزی به بانک‌ها دستور داده است که در اولین مراجعه این افراد برای دریافت خدمات، شماره ملی آنها را اخذ کند، البته در حال حاضر این حساب‌ها تعدادشان کاهش یافته و اصلاحات‌شان رو به اتمام است اما برخی از حساب‌ها متعلق به اشخاص حقوقی است که تعداد آنها بیشتر است، این حساب‌ها فاقد شناسه ملی است.

وی با اشاره به اینکه شماره ملی برای اشخاص حقیقی و شناسه ملی برای اشخاص حقوقی است که باید بانک‌ها آنها را اخذ کنند، تصریح کرد: با همکاری سازمان ثبت، لازم است که اشخاص حقوقی شناسه ملی خود را به بانک‌ها برای دریافت خدمات ارائه دهند.

ارجمند نژاد خاطرنشان کرد: اشخاص خارجی حقیقی و حقوقی هم باید شماره فراگیر اتباع خارجی را از مراجع ذی ربط دریافت کنند و به بانک مربوطه ارائه دهند تا مشکل مسدودی حساب‌شان رفع شود؛ به ویژه برای اشخاص حقیقی دقت بیشتری باید صورت گیرد. به عنوان مثال، برخی از موسسات غیرمجاز یا برخی موسسات قرض الحسنه که بنا به عللی به مشکلاتی برخورد کردند و در بانک‌ها ادغام شدند، دارای چنین حساب‌های فاقد شناسه ملی بودند که به بانک‌هایی که در آنها ادغام و یا تجمیع شدند، منتقل شد و در حال حاضر به سرعت در حال کاهش این حساب‌ها هستیم.

مدیرکل مقررات، مجوزها و مبارزه با پولشویی بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود درباره ساماندهی و تجمیع حساب‌های متعدد افراد در یک حساب اظهارداشت: اشخاص اعم از اینکه حقیقی یا حقوقی باشند، می توانند در شرایط فعلی حساب‌های متعددی به منظور کارهای مختلف داشته باشند و این بستگی به ساختارهای مالی شرکت‌ها و وضعیت حقیقی و حقوقی افراد دارد. تعداد شرکت‌ها در کشور بالا است و اینکه گفته می شود چندین حساب بانکی متعلق به افراد است، میانگین حساب‌ها در نظر گرفته شده است.

به گفته وی، حساب‌های متعدد برای افراد، پدیده ای نیست که به تازگی اتفاق افتاده باشد و متعلق به سالیان پیش است که شرکت‌ها برای مقاصد مختلف، حساب‌های مختلفی را در بانک‌ها افتتاح کرده اند؛ به همین ترتیب امکان دارد که افراد حقیقی هم بنابه علل مختلف در چند بانک حساب داشته باشند. فی نفسه طبق مقررات فعلی بانکی این امر منعی ندارد اما براساس برنامه جدید بانک مرکزی، قرار است که این حساب‌ها به سمت یک حساب واحد و یونیک پیش بروند که این کار زمان‌بر است، زیرا نیازمند همکاری برخی دستگاه ها است. براساس این برنامه ریزی، هر فرد فقط دارای یک حساب بانکی خواهد بود.

دلایل ایجاد حساب‌های راکد بانکی

همچنین حمیدرضا آذرگون مدیر مجوزهای بانکی بانک مرکزی هم در این باره به خبرنگار مهر گفت: حساب‌های متعدد بانکی، میراث ساختار سنتی دهه های گذشته است و بخشی از این حساب‌ها راکد است. این حساب‌ها در گذشته باز شده و هر فردی ممکن است که آنها را داشته باشد و مبالغ جزئی هم در آنها باقی مانده باشد. این حساب‌ها ماهیتا عندالمطالبه است و متقاضی باید آن را تعیین تکلیف کند و این کار از عهده بانک‌ها خارج است.

وی با اشاره به اینکه بخشی از این حساب‌ها باعث ایجاد دردسرهایی برای بانک‌ها از جمله هزینه نگهداری در دیتاها می شود، تصریح کرد: این در حالی است که براساس قانون فعلی، هرکسی می تواند تعدد حساب داشته باشد و این امر نیازبه اصلاح قوانین دارد. به عنوان مثال، فردی از شهری به شهر دیگر نقل مکان کرده و در شهر قبلی دارای حسابی است که مانده آن ۱۰ هزار تومان است. بخشی از بزرگ شدن آمارهای این حساب‌های راکد مربوط به همین موضوعات است.

دستورات تازه بانک مرکزی به بانک‌ها

فرید کیان مدیر اداره مبارزه با پولشویی بانک مرکزی هم درباره ۳۸ میلیون حساب بانکی راکد به خبرنگار مهر عنوان کرد: این ۳۸ میلیون حساب فاقد کدملی و شناسه ملی هستند و یا متعلق به اتباع بیگانه فاقد شناسه ملی هستند. این حساب‌ها به نحوی نیست که فعال باشد اما عمده این حساب‌ها مسدود است. به عبارت دیگر، این حساب‌ها مسدودی برداشت دارند و فعالیت بانکی برای دارنده آنها امکان‌پذیر نیست.

این مقام مسئول در بانک مرکزی از دستورات بانک مرکزی به چند بانک در دو روز پیش برای مسدود کردن حساب‌های اشخاص حقیقی فاقد کد ملی خبرداد و با بیان اینکه این بانک‌ها اینگونه حساب‌ها را نبسته بودند، گفت: تمام افراد کشور در حال حاضر دارای کد و شناسه ملی هستند و بانک مرکزی نمی‌پذیرد که حساب بانکی فاقد کد ملی باشد و این موضوع در دستور کار قرار گرفته است.

وی به حساب‌های شرکت‌های حقوقی، اتباع خارجی و غیره که دارای شناسه ملی نیستند و البته تعداد آنها زیاد نیست، اشاره کرد و تعداد این حساب‌ها را ۴ میلیون حساب دانست و اظهارداشت: اینها باید از مراجع مربوطه شناسه ملی را دریافت کنند.

کیان تصریح کرد: تعداد زیادی از ۳۸ میلیون حساب بانکی سالیان قبل افتتاح شده‌اند اما بانک‌ها براساس قانون نمی‌توانند آنها را ببندد اما بانک مرکزی به بانک‌ها اعلام کرده که هیچگونه خدماتی را به دارندگان این حساب‌ها ارائه نکنند تا دارنده آن مجاب به مراجعه به بانک شود. بانک‌ها از این حساب‌ها به عنوان «مسدود برداشت» یاد می‌کنند و در اولین مراجعه دارنده، حساب قابل استفاده خواهد شد.

به گزارش مهر، براساس آخرین آمار اخذ شده از بانک‌ها و موسسات اعتباری در پایان تیرماه سال‌جاری، کل حساب‌های بانکی بالغ بر ۴۱۰ میلیون و ۶۶۱ هزار و ۲۱۶ حساب است که این تعداد شامل حساب‌های متعلق به اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی و خارجی است. از این تعداد، ۳۷۲ میلیون و ۱۰۲ هزار و ۶۰ حساب دارای شماره ملی یا شناسه ملی و یا شماره فراگیر اتباع خارجی هستند.

تعداد حساب‌های بانکی فاقد شماره ملی، شناسه ملی یا شماره فراگیر اتباع خارجی ۳۸ میلیون و ۵۵۹ هزار و ۱۵۶حساب است که از این تعداد، صرفا ۲ میلیون و ۴۴۲ هزار و ۱۷۱ حساب فاقد شماره، فعال هستند. ۳۶ میلیون و ۱۱۶ هزار و ۹۸۵ حساب هم اگرچه فاقد شماره هستند، لیکن مسدود شده اند تا در اولین مراجعه مشتریان به بانک ها و موسسات اعتباری، شماره یا شناسه آنها اخذ و در سوابق درج شود.

تعداد کل حساب‌های اشخاص حقیقی ایرانی ۴۰۰ میلیون و ۱۰۱ هزار و ۴۸ حساب است و از این تعداد، ۳۶۶ میلیون و ۳۹۴ هزار و ۴۵۸ حساب دارای شماره ملی و تعداد ۳۳ میلیون و ۷۰۶ هزار و ۵۹۰ حساب فاقد شماره ملی است. از این تعداد، ۳۳ میلیون و ۲۱۹ هزار و۸۵۳ حساب مسدود شده تا دارندگان آنها در اولین فرصت، اطلاعات لازم را برای تکمیل پرونده های خود در بانک یا موسسه اعتباری تکمیل کنند و صرفا تعداد ۴۸۶ هزار و ۷۳۷ حساب فاقد شماره ملی متعلق به اشخاص حقیقی در کلیه بانک ها و موسسات اعتباری وجود دارد که فعال است.

از مجموع ۴۱۰ میلیون و ۶۶۱ هزار و ۲۱۶ حساب بانکی در کشور، ‌تنها ۴۸۶ هزار و ۷۳۷ حساب یعنی حدود ۰.۱۲ درصد (۱۲ مورد در هر ۱۰.۰۰۰ حساب بانکی) متعلق به اشخاص حقیقی ایرانی در کشور دارای فعالیت است که فاقد شماره ملی است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶۴
انتشار یافته: ۲۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۰
لطفا مدیران بانک بگویند در این 38 میلیون حساب چه مقدار پول برای چه مدتی راکد بوده و یانک آیا اینها را به صاحبانش بر می گرداند؟
کارشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۰
جلوی سوء استفاده بانکها رو نیز باید گرفت. باقیمانده موجودی افراد که در این بانکهاست و مطمئنا در زمان افتتاح و بر اساس ارزش زمان خود احتمالا قابل توجه بوده است و بانک ازین وجه منتفع گردیده می بایست به روز تبدیل شده و به صاحب حساب و یا وراث برگشت داده شود. ضمنا اگر به دنبال تک حسابی هستند میبایست بانکها را نیز به یک بانک تبدیل کنند. در حال حاضر با توجه به کد ملی میتوان حساب افراد رو پیگیری کرد نیاز به این نیست که تک حسابی باشد.
شاهد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۰
بانک مرکزی تمام حساب هارا به یک حساب تبدیل کند واندوخته های آنها رادرآن حساب واحد واریز نماید که هم به نفع بانک است وهم به نفع مشتریان
رامین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۰
اگر با هر توجیه و دلیلی خوب باشه برای ما که از چندرغاز حقوقمون باید در مقابل خفت گیر و دزد و کلاهبردار مراقبت کنیم تا به آخرماه برسیم عاقلانه نیست همشو برزیم تو یه کارت بانکی و بزاریم تو جیبمون ، چون اگر کیف و کارتمون سرقت شه یا خفتمون کنند که قبلا این بلا سرم اومده از هستی سافط میشیم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۰
واقعا رئیس محترم بانک مرکزی یک کشور در دنیا را نام ببر که چنین قانونی مصوب کرده باشد.
خوب عزیز بانک ملی که کلیه خدمات را ارایه میدهد و بانک های خصوصی اینطور نیست کسی که حساب در بانک خصوصی داشته باشد وضعش چی میشه یا حتی یک بانک دولتی دیگر ببخشید لطفا قبل از تصمیم گیری با چند نفر مشورت نمایید . موفق و مستدام باشید
فهیم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۰
بهتر بود قبل از مسدود کردن حسابهای مردم بانک مرکزی ندایی به مردم می داد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۰
بايد شماره حساب هاي بانكي توسط بانك مركزي بر اساس هرفرد مشخص گردد و هرفرد فعلا بانك اصلي خود را مشخص و انتخاب نموده و ساير خدمات مانند وام ( مثل وام خودرو كه در حال حاضر پرداخت مي گردد و يا وام مسكن و يا كارت هاي خريدي كه اعلام شده ) بر اساس شماره حساب جديد پرداخت گردد و يا دسته چك ها در صورت تعويض دسته چك بايد بر اساس بانك منتخب فرد و شماره ثابت به مرور زمان انجام پذيرد و بانك ها امكان باز نمودن حسابي ديگر بجز حساب متمركز را نداشته باشند و در صورت ارائه خدمات به مشتري از بانكي كه حساب متمركز در آن افتتاح شده و قرد انتخاب نموده كارمزد دريافت نمايد وبراي پرداخت وام به مردم بر اساس موجودي و مدت زمان موجود بودن پول در حساب سيستم اعلام نمايد كه چه مبلغ وام به صاحب حساب وام تعلق مي گيرد و بدين طريق جلوي خيلي از سوء استفاده ها گرفته مي شود و از باز نمودن اجباري حساب هاي مختلف توسط بانك ها جلوگيري گردد بعنوان مثال اينجانب چك بانك سپه در وجه حامل را داشتم ولي براي نقد كردن چك اعلام نمودند كه به اجبار بايد حساب بازكني و يا بعلت بيماري جهت دريافت حق بيمه بيكاري از تامين اجتماعي اجبار نمودند كه بايد در بانك رفاه حساب باز نمايم و منبعد بانك ها حق باز نمودن هيچ حساب كوتاه مدتي بجز حساب متمركز كه شماره آنرا بانك مركزي اعلام مي نمايد نداشته باشد و در صورتي كه فردي خواست حساب باز كند در سيستم اعلام نمايد كه حساب متمركز دارد و امكان باز نمودن حساب ديگر وجود نداشته باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۰
موجودی حساب بسته شده چه می شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۰
موجودی حساب بسته شده چه می شود
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۲۰
اگر در هر حساب به طور متوسط 5000تومان باشد جمعا می شود 190000000000 تومان که این نیز باید مشخص گردد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟