مارتین کوبلر، فرستاده سازمان ملل به لیبی در سخنانی تصریح کرد: بسیار مهم است که شهرداریها بخشی از توافق سیاسی باشند که در صخیرات امضا شد. ما خرسند هستیم که 24 تن از روسای شهرداریها این توافق را امضا کردند و این نشانه خوبی است.
به گزارش ایسنا وی تاکید کرد که شهرداریها به صورت قوی در این روند مشارکت کنند، چراکه شهرداریها مکان حضور مردم هستند و اماکنی هستند که نیاز مبرمی به خدمات اساسی دارند و مردم نیازمند آب قابل شرب، برق و دولتی قدرتمندی هستند که بتواند این خدمات را ارائه دهد.
مارتین کوبلر گفت: من از کسانی که این توافق سیاسی را امضا نکردهاند، میخواهم که به آن بپیوندند. راه به ویژه مقابل شهرداریها در شرق لیبی باز است تا به این توافق بپیوندند.
24 شهرداری لیبی شب دوشنبه توافق سیاسی را در تونس امضا کردند که سازمان ملل نظارت آن را برعهده داشت و این توافقنامه طی نشستی در شهر "قمرت" در نزدیکی پایتخت تونس امضا شد که مارتین کوبلر بر آن نظارت داشت.
از سوی دیگر، روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط گزارش داد که رویکرد بینالمللی برای حملات هوایی به مواضع گروههای تروریستی در لیبی به ویژه داعش وجود دارد.
این در حالی است که روسای پارلمان طبرق و پارلمان طرابلس همچنان مخالف توافق صلحی هستند که هیات سازمان ملل در شهر صخیرات مراکش هفته گذشته نظارت بر آن را برعهده داشت.
ابراهیم دباشی، نماینده دائم لیبی در سازمان ملل در پاسخ به این سوال که آیا پیش بینی میکند فعالیت نظامی از سوی غرب در لیبی صورت بگیرد، گفت: بله، من پیش بینی میکنم که حملات هوایی در آینده نزدیک صورت بگیرد.
اما دباشی هیچ زمان احتمالی را برای این حملات قریب الوقوع تعیین نکرد.
وی در گفتگو با الشرق الاوسط در پاسخ به سوالی پیرامون کشورهایی که درصدد مشارکت در این حملات هستند، گفت: آمریکا، انگلیس، فرانسه و ایتالیا جزو این کشورها هستند.
وی افزود: قطعنامه 2214 شورای امنیت از تمامی کشورها میخواهد تا با تروریسم در لیبی مبارزه کنند و این دادن اختیاری آشکار است و تنها چیزی که کشورهای مختلف نیاز دارند، دادن اطلاع قبلی به دولت لیبی و هماهنگی با آن است.
شورای امنیت امروز (سهشنبه) در جلسهای دولت توافق ملی لیبی را به عنوان تنها قدرت سیاسی به رسمیت خواهد شناخت.
ابراهیم الدباشی اعلام کرد که شورای امنیت امروز جلسه ویژهای درباره لیبی برگزار میکند و به بررسی طرح پیشنهادی انگلیس درباره مجازات افراد و گروههایی خواهد پرداخت که از اقداماتی حمایت میکنند که صلح و ثبات کشور را تهدید میکند یا در این مسیر مانع تراشی میکنند.
شورای امنیت احتمالا این اقدام را از طریق ممنوعیت سفر و بلوکه کردن حسابهای بانک انجام دهد.
در پیشنویس قطعنامه انگلیس آمده است که تمامی گروههای بینالمللی باید هرگونه ارتباط با موسسه و نهاد دیگری غیر از دولت توافق ملی را متوقف کنند و باید از دولت توافق ملی برای جمع آوری سلاح گروههای مسلح حمایت شود و باید از موسسات دولتی نظیر شرکت نفت، بانک مرکزی و اداره سرمایه گذاریهای لیبی حمایت شده و این موسسات باید به عنوان نهادهای وابسته به دولت توافق ملی به رسمیت شناخته شوند.
در این پیشنویس قطعنامه همچنین بر اعمال تحریمها علیه افراد و اشخاص و گروههای مرتبط با القاعده و داعش تاکید شده است.
به موجب این طرح باید شورای امنیت از دولت توافق ملی در رویارویی با گروههای تندرو و نهادها و افراد وابسته به آن حمایت کند.
"ارتش ملی لیبی" که خلیفه حفتر، رهبری آن را برعهده دارد، در قبال این مساله سکوت اختیار کرده است. ناصر حاسی، سخنگوی "عملیات کرامت" که "ارتش ملی لیبی" علیه "تندروها" در شرق لیبی از سال گذشته به راه انداخته است، در مقر خود در بنغازی در مصاحبهای با الشرق الاوسط گفت که هیچ اطلاعاتی پیرامون احتمال حمله قریب الوقوع کشورهای خارجی به گروههای تروریستی در لیبی وجود ندارد.
اخیرا پیش بینیهایی مبنی بر احتمال حملات هوایی علیه گروههای تروریستی در لیبی مطرح شد، با توجه به اینکه جنگندههای فرانسوی و آمریکایی پروازهای شناسایی در شهرهای تحت تصرف داعش در لیبی همچون سرت و درنه داشتند.
در چندین گزارش خبری نیز اعلام شد که مسئولان فرانسوی به صورت جدی به چنین حملاتی دست کم به صورت تنها فکر میکنند، اما این نخستین بار است که از امکان هماهنگی بینالمللی برای یک فعالیت نظامی در لیبی علیه داعش خبر داده شده است.
پیشتر نیز خلیفه حفتر در دیدار با مارتین کوبلر از آمادگی نیروهای خود برای تعامل با روسیه جهت مبارزه با تروریسم خبر داد، اما به نام هیچ کشور دیگری اشاره نکرد.