وی با بیان اینکه خیابان 30 تیر وجه تاریخی پررنگتری دارد، افزود: این خیابانی است که از قدیم محل تجمع مردم عادی با ادیان و مذاهب مختلف بوده است؛ دلیلش هم این بوده که بلوک 30 تیر از خیابان علاالدوله یا فردوسی تا خیابان حافظ یا یوسفآباد سابق مرکز ورود مدرنیته به تهران بوده است و بعضی چیزها که اولین چیزهایی که برای اولین این بار وارد ایران شده در خیابان نادری بوده است. به لحاظ تاریخی اولین بار زمانی این بلوک مطرح شده است که تهران در دوره ناصری توسعه پیدا میکند و این بلوک در نقشهها دیده میشود اما سابقه این محوطه به دلیل وجود چند کوشک و باغ مهم به زمان فتحعلی شاه برمیگردد.
وی به اهمیتهای دیگر این منطقه در ابتدای قاجاریه اشاره و تصریح کرد: دلیل دیگر این است که اساساً قرار نبوده اینجا خیابان 30 تیر باشد بلکه به دلیل عبور آب قنات کن اینجا مهم بوده است در نتیجه خیابان 30 تیر خصوصیات یک خیابان مدرن مثل خیابان ولیعصر(عج) را ندارد و این جور جاها بعداً که ماشین وارد تهران میشود باید راهش را باز کنند و تبدیل به خیابان شود لذا در این نوع خیابانها که اجباراً خیابان میشوند دیگر بدنه آن مهم نیست بلکه محوطههای پشت مسیر خانهها و آدمهایی که در آنجا زندگی میکنند مهم میشود در نتیجه این فرصتی بود که بجای اینکه صرفاً به تاریخ خیابان بپردازیم به تاریخ افرادی که آنجا زندگی کرده یا میکنند بپردازیم.
14:40- آخرین مراحل صداگذاری فیلم سینمایی «یتیم خانه ایران» توسط بهمن حیدری با حضور جعفر دهقان و داود مقداری به پایان رسید و گروه در تلاش هستند که طبق زمانبندی صورت گرفته از سوی دبیرخانه سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر اولین نمایش «یتیم خانه ایران» در تاریخ 18 بهمن در کاخ جشنواره صورت گیرد.کارگردان «نقطه کور» در مورد اینکه نترسیدید فروتن در فیلم شما در نقش پدر خانواده تکرار شده باشد، به فارس گفت: من بیشتر دنبال توازن در بازیها بودم و کنترل گروه بازیگران برایم مهم بود. انتخاب بازیگران فیلم نیز 45 روز طول کشید که بخش زیادی از آن بخاطر انتخاب بازیگران کودک بود. فکر میکنم که بازی بچهها دلچسب درآمده است.
وی همچنین درباره ریتم کند فیلمش به مهر گفت: ما نیاز داشتیم با یک ۷ - ۸ دقیقه آرام فیلم را شروع کرده و بعد ۷۰ دقیقه پر از تنش و درگیری داشته باشیم و باز ۷- ۸ دقیقه آرام برای پایان که البته آرامش اول و پایان فیلم زمین تا آسمان با هم متفاوت است. اساسا دوست نداشتم مخاطب از همان ابتدا بیش از این با تنش داستان درگیر شود چون معتقدم مظلومیتی که ناهید دچارش شده بیشتر به کار ما می آید تا استکباری که خسرو در خانه پیاده می کند. به همین دلیل نیاز داشتیم مدت زمان بیشتری روی ناهید تمرکز کنیم، شرایطش را توضیح دهیم و پله پله برسیم به تنش اصلی داستان. این استدلال شخصی من است.
برازنده درباره حضورش در فیلم سینمایی«سیانور» به ایسنا گفت:با توجه به زمانی که در فیلمنامه این فیلم لحاظ شده بود و قرار بود بخشی از تاریخ معاصر ما روایت شود،طبعا ایدههایی نیز برای فیلمبرداری مطرح شد.در این مدت بسیاری از من سوال کردهاند که چرا با نگاتیو فیلمبرداری کردم؟و هر کس پیشنهادی میدهد و می گویند اگر از دوربین دیگری استفاده میکردم بهتر نبود؟
او ادامه داد: پیش از شروع فیلمبرداری معایب و مزایای فیلمبرداری با نگاتیو
با تهیه کننده و کارگردان مطرح شد و از نظر من نگاتیو فرم ایدهالتری
برای فیلمبرداری این فیلم بود و خوشبختانه مورد پذیرش قرار گرفت.معتقدم که
هر فیلم فضای خاص خودش را دارد و با توجه به اینکه تجهیزات ساخت فیلم در
حال حاضر بهتر است و به هر گونه دوربین فیلمبرداری دسترسی وجود دارد، باید
بهترین انتخابها صورت بگیرد و باید از امکاناتی استفاده شود که به هدف و
تصویر ذهنی که از ابتدا در فیلمنامه در نظر گرفته شده است نزدیک باشد. از
نتیجه فیلم «سیانور» راضی هستم و تجربه بسیار خوبی بود.
وی درباره دلیل عدم همکاریاش با فاطمه معتمدآریا گفت: نقشهای این فیلم بسیار سخت بودند و من خیلی خوش شانش بودم که این ترکیب بازیگران برای فیلم انتخاب شدند. ابتدا قرار بود خانم معتمدآریا و حامد بهداد نقشهای اصلی فیلم را بازی کنند که هر دو نیز از نقشهایشان استقبال کردند. اما در روند بازنویسی فیلمنامه بنده و خانم معتمدآریا دو دیدگاه متفاوت پیدا کردیم و هر کدام شخصیت اصلی را متفاوت میدیدیم و به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این پروژه همکاری نکنیم.
این کارگردان درباره نحوه انتخاب رویا نونهالی و حامد بهداد عنوان کرد: پس از آن من از خانم رویا نونهالی دعوت به همکاری کردم که نکته جالب برای من تشابه زاویه دید خانم نونهالی و من به شخصیت اصلی فیلم بود و به بهترین شکل این نقش را بازی کردند. در خصوص حضور حامد بهداد هم ترجیح من این است که بازیگران در نقشهایی استفاده کنم که یا آنرا بازی نکردهاند و یا کمتر در این قالب دیده شدهاند. مشکل امروز سینمای ما این است که اکثر بازیگران دارند تبدیل به تیپ میشوند و یک بازیگر در فیلمهای مختلف تکرار میشود. من سعی کردم این کار را نه در فیلم «خانوم» انجام دهم و نه در فیلم «نیمه شب اتفاق افتاد». حامد بهداد برخلاف شخصیت برونگرایش در این فیلم کاملا فرد درونگرایی است و فردی است که حتی به روز حرف میزد و بازی بسیار متفاوتی را از او شاهد هستیم.ابتدای امسال، از سمت سازمان سینمایی، سال انیمیشن نامگذاری شد، و این نقطهی امیدی بود برای این صنعت که مسئولین هم اهمیت موضوع را دریافتهاند و قرار است جدی گرفته شویم. پس از آن، با ورود بیسابقهی هشت اثر به جشنواره مواجه شدیم که در تاریخ جشنواره تاکنون،حداکثر با سه اثر انیمیشن روبرو بودهایم. لذا دبیر جشنواره در نشست اول مژدهی نگاهی ویژه به تاسیس بخش انیمیشن داد، و تاکید نمود که امسال برای این حوزه برنامهها داریم. همگی تصور کردیم منظورشان از ویژه یعنی خوب!»
16:00- بهمن اردلان از صداگذاری ۷ فیلم جشنواره فیلم فجر از جمله «امکان مینا»، «گیتا»، «خانه ای در خیابان چهل و یکم»، «متولد ۶۵»، «مالاریا» و «سیانور» در استودیو بهمن خبر داد.مجید مظفری مدیر کاخ مردمی سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر در توضیح چگونگی حضور مخاطبان در پردیس سینمایی ملت به مهر گفت: متقاضیان حضور در کاخ مردمی سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر که بلیت های مورد نظر خود را پیش خرید کردهاند با همان بلیت ها می توانند به پردیس سینما ملت مراجعه و از فیلم های موردنظر خود دیدن کنند.
وی درباره فرش قرمز و حضور عوامل فیلم های حاضر در این دوره از جشنواره در کاخ مردمی توضیح داد: طبق برنامه ریزی انجام شده فرش قرمز برای فیلم های حاضر در بخش «سودای سیمرغ» پهن خواهد شد و عوامل فیلم ها به همراه مردم یک ساعت قبل از شروع هر فیلم در جایگاه ویژه ای که درنظر گرفته شده حضور پیدا می کنند و با هنرمندان مورد علاقه خود گپ و گفت داشته و عکس یادگاری می اندازند.
مظفری در پایان با اشاره به این مطلب که نخستین فرش قرمز از مجموعه آثار حاضر در «سودای سیمرغ» به فیلم «آااادت نمی کنیم» ساخته ابراهیم ابراهیمیان اختصاص دارد، گفت: اولین فرش قرمز راس ساعت ۱۶:۳۰ دقیقه در پردیس سینما ملت پهن خواهد شد و عوامل فیلم «آااادت نمی کنیم» در این مراسم حضور خواهند داشت و پس از پایان مراسم فرش قرمز از مهمانان حاضر در کاخ مردمی پذیرایی خواهد شد.
17:51- نمایشگاه عکس و پوسترهای مسابقه تبلیغات سینمای ایران عصر امروز ۱۲ بهمن ماه با حضور امیر عابدی مدیر مسابقه اطلاع رسانی و تبلیغات سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر در گالری پردیس سینما ملت افتتاح شد. در ابتدای این مراسم که با حضور عکاسان سینمای ایران و صاحبان آثار در این نمایشگاه برپا شد، امیر عابدی توضیحاتی درباره نمایشگاه ارائه کرد: این نمایشگاه مجموعه ای از مواد تبلیغاتی سینمایی شامل عکس و پوستر است.
وی با اشاره به آثار حاضر در این
نمایش گفت: ۱۸۴ قطعه عکس از ۲۳ عنوان فیلم و از ۲۱ عکاس و همچنین در بخش
پوستر ۴۲ قطعه پوستر در معرض نمایش قرار گرفته است. یکی از بخش های ویژه مسابقه تبلیغات و اطلاع رسانی سینمای ایران به سینمای
مستند اختصاص دارد که با استقبال مستندسازان مواجه شده است. همچنین برای آن دسته از علاقمندان سینمای ایران که در تهران حضور ندارند
در فضای مجازی مجموعه عکس ها و پوسترها را به نمایش گذاشتهایم.
19:45- نمایش فیلم «گیتا» به کارگردانی مسعود مددی که مطابق برنامه قرار بود ساعت 18:30 آغاز شود، به واسطه مشکلات فنی در ابتدا لغو شد اما در ادامه، اعلام شد این فیلم نمایش داده می شود تا بالاخره نمایش این فیلم هم اکنون با 75 دقیقه تاخیر آغاز شود.
20:42- مسعود مددی کارگردان «گیتا» با ناراحتی سالن نمایش در کاخ جشنواره را ترک کرد و در هنگام خروج از سالن اعتراضهایی به عدم نمایش درست فیلمش کرد و گفت که به اصلیترین سکانس فیلمم گند زدهاند. مددی به مشکلات استودیویی و خروجی فیلم نقد داشت اما ظاهراً استودیویی که DCP یا نسخه سینمای دیجیتال این فیلم را تهیه کرده، این نقد را قبول ندارد.
21:40- مدیر پردیس سینمایی آزادی
اعلام کرد دو فیلم سینمایی «مالاریا» به کارگردانی پرویز شهبازی و «خشم و
هیاهو» به کارگردانی هومن سیدی به سانس فوق العاده رسیدند.
22:00- چهارمین فیلم که در اولین روز از جشنواره فیلم فجر در کاخ جشنواره نمایش داده شد، «نقطه کور» به کارگردانی مهدی گلستانه است. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «خسرو که ۲۳ روز بر پهنه دریا و به دور از خانواده اش گذرانده است. او با دنیایی از ابهامات فکری که تمام مدت همراه او بوده وارد خانه اش در تهران می شود اما تمامی ذهنیت هایش عینیت یافته و قادر به مقابله با مسائل پیش آمده نیست تا اینکه..»
در این فیلم بازیگرانی چون محمدرضا فروتن، هانیه توسلی، شقایق فراهانی، محسن کیایی، خاطره اسدی، مریم بوبانی، نیکی مظفری، علیرضا زمانی نسب، سید احمد محمدی، سارا ربیعی، سجاد شهرابی، یلدا نوریان، حسین قورچی و مهدی پارسا حضور دارند.
23:00- از حواشی روز نخست تفکیک جنسیتی ورودیه های بانوان و آقایان جشنواره است و دو در گردان کاخ جشنواره با نصب مسیرهایی برای این منظور در نظر گرفته شده است.
23:30- حواشی کاخ مردمی جشنواره نیز جالب بوده و فارس درباره برخی از این حواشی، این گونه روایت کرده است:
- «پل خواب» اکتا براهنی گویا در خواب به سر می بُرد و فرش قرمزش با تاخیری یک ساعته و نمایش آن با تاخیری بیست دقیقه ایی انتظار طولانی را برای کاخ نشینان مردمی فجر 34 رقم زد.
- اصحاب رسانه که بسیاری از آن ها برای دیده شدن
هر چه بیشتر کاخ مردمی جشنواره فیلم فجر،سینما رسانه برج میلاد را رها کرده
بودند و آمده بودند با مردم به تماشای فیلم ها بنشینند، با میزبانی کم
سابقه ایی از سوی مسئولان اجرایی جشنواره رو به رو شدند و حتی جایی برای
نشستن در سالن سینما نداشتند و در کنار در سالن های 3 و 4 پردیس ملت باید
منتظر می ماندند اگر تماشاگران مردمی تمام شدند و جایی باقی ماند این
خبرنگاران محترم وارد سالن سینما شوند.
و بالاخره مدیر پردیس سهمیه صندلی های خود را به اصحاب رسانه داد تا شاید
امور اجرایی جشنواره به یاد آوردند که خبرنگاران به دعوت آنها به پردیس
آمدند و میهمانان ناخوانده نیستند که اگر هم بودند مستحق این رفتار نبودند!
- در فرش قرمز فیلم سینمایی عادت نمی کنیم محمدرضافروتن این اثر را اقتخار کارنامه خود خواند و ابراهیمیان (کارگردان فیلم) اثرش را برای دلجویی از معتمدآریا به وی تقدیم کرد.
-
در اطراف پردیس یمنمایی ملت که عنوان کاخ مردمی جشنواره را به دوش میکشد،
در حین اکران فیلمها بارها صدای انفجارهای خفیف شنیده شد که دلیل آن
نامعلوم بود و شاید قرار بود جای آتشبازیهای معروف دهه فجر را در این جشن
سینمایی بگیرد.
23:47- پس از حضور حامد بهداد و جمعی از بازیگران فیلم «نیمه شب اتفاق افتاد» بر روی فرش قرمز کاخ جشنواره، دومین اثر سینمایی تینا پاکروان لحظاتی پیش در سالن اصلی برج میلاد به عنوان آخرین فیلم روز نخست به نمایش درآمد. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: داستان این فیلم درباره عشق های نامتعارف تهران امروز از عروسی تا عزاست.
حامد بهداد، رویا نونهالی، گوهر خیر اندیش، آتیلا پسیانی، ستاره اسکندری، رابعه اسکویی، سینا رازانی، کریم امینی، فرناز زوفا، دینا آبرون، علی تاجیک، محمد فیروز بخت، مهراب رضایی و شقایق فراهانی از بازیگران این فیلم هستند.
23:57- در حالی ویژه برنامه شبکه چهار برای جشنواره سی و چهارم، شامگاه 12 بهمنماه با اجرای علیرضا شجاعنوری روی آنتن شبکه 4 رفت که قرار بود، عوامل فیلم «نیمه شب اتفاق افتاد» در این برنامه زنده حاضر شوند اما آنها را به استودیوی این برنامه راه ندادند.
علیرضا شجاع نوری مجری برنامه و شادمهر راستین و نیما حسنینسب به عنوان کارشناسان این برنامه، از این موضوع ابراز تأسف کردند. شجاع نوری آرزو کرد آخرین شبی باشد که اینگونه اتفاقات میافتد
شادمهر راستین هم گفت: حامد بهداد بازیگری است که نقش شهدا را بازی کرده و ستاره اسکندری، رؤیا نونهالی و بازیگران موجهی هستند و تینا پاکروان هم کارگردان زن مستقلی است که بدون حمایت خاصی به موفقیت رسیده و حیف است که اجازه نمیدهند آنها با مخاطبانشان ارتباط برقرار کنند. امیدوارم این مشکل به این دلیل نباشد که در تلویزیون دارند این برنامه را محدود میکنند و به جای آن برای برنامهای دیگر فرش قرمز پهن میکنند!
شجاع نوری از او خواست بحث را ادامه ندهد که او گفت: به قول آقای ضرغامی مشکل در بعضی مدیریتهای میانی سیماست وگرنه مدیران بالایی این مشکلات را درست نمیکنند.