گمانه‌زنی‌ها درباره تجمیع شبکه‌های تلویزیون؛

ادغام شبکه‌های «مستند»، «بازار» و «سلامت»؟

صرفاً نبود اعتبارات برای تولید برنامه و پر کردن کنداکتورهای این شبکه‌ها منجر به تصمیم گیری برای ادغام‌های تازه نشده... تبدیل این تعداد شبکه‌های تلویزیون از کیفیت SD به کیفیت HD نیاز به پهنای باند فراوانی دارد که تجهیزات فعلی پاسخگوی این پهنای باند برای این تعداد شبکه نیست و دو راه می‌ماند: ادغام شبکه‌ها یا خرید صدها میلیون دلار تجهیزات...
کد خبر: ۵۷۲۲۲۳
|
۱۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۲ 03 March 2016
|
24159 بازدید
|
ادغام شبکه‌های «مستند»، «بازار» و «سلامت»؟
گفته‌های اخیر علی‌اصغر پورمحمدی، معاون سیمای رسانه ملی درباره کمبود شدید بودجه در سازمان صداوسیما و ادغام شبکه‌هایی در رسانه ملی، منجر به گمانه‌زنی‌ها درباره ادغام‌ برخی دیگر از شبکه‌های تلویزیونی شد؛ ادغام‌هایی که تنها راهکار عملیاتی برای گذر از شرایط پیچیده و بحرانی سازمان صداوسیماست.

به گزارش «تابناک»، مدیران ارشد سازمان صداوسیما مدت‌های طولانی است از نبود اعتبارات و دشواری ادامه مدیریت رسانه ملی با وضع موجود سخن به میان می‌آورند؛ هرچند آگهی‌های بازرگانی بخشی از هزینه‌های رسانه ملی را پوشش می‌دهد، در عین بخش عمده اعتبار صداوسیما، متکی به آن بخش از ردیف بودجه صداوسیما در قانون بودجه سالیانه است که در عمل تخصیص می‌یابد.

در چنین بستری، علی اصغر پورمحمدی معاون سیمای رسانه ملی گفت: «اکنون بودجه‌ای که به رسانه ملی اختصاص داده می‌شود، صرفاً به حقوق کارمندان و بازنشستگان اختصاص پیدا می‌کند و بودجه‌ای برای برنامه سازی نمی‌ماند. در نظر داریم برای سال آینده، شبکه‌ها را محدود و بودجه‌مان را صرف بهبود تولیدات شبکه‌ها کنیم؛ بنابراین، امکان دارد شبکه دیگری با شبکه مستند ادغام شود».

سیاست ادغام شبکه‌های رسانه ملی، یکی از اقدامات مؤثر برای بهبود کیفیت تلویزیون بود، چون تلویزیون با محدودیت بودجه، توان تولید برنامه برای شبکه‌های ملی و شبکه‌های استانی را نیز ندارد و طبیعتاً افزایش سریع شبکه‌های ملی در یک روند چند ساله، تنها به توسعه کمی بدون نگاه بلندمدت منجر شده بود و کثرت شبکه‌های رادیو و تلویزیون حکم اقیانوسی به عمق یک سانتیمتر را یافته بود و البته این بخش، به تنهایی منجر به کاهش بازده رسانه ملی نشده است.

«تابناک» پیش از این گزارش داده بود، مجموعه رسانه‌ای در سال‌های اخیر، آنچنان بزرگ شده که دیگر توان حرکت ندارد و چیزی ‌حدود ۸۵ درصد بودجه و درآمد‌هایش صرف پیشتیبانی و نیروی انسانی مشتمل بر رسانه ملی با ۳۵ تا ۵۰ هزار کارمند رسمی، پیمانی و قرارداد کار معین می‌شود که بخش عمده‌ای از ایشان، نقش مستقیم حداقلی در تولید دارد و‌ شاید ‌حدود ۳۰۰ میلیارد تومان از بودجه رسانه ملی، صرف تولید شود.

ادغام رادیو کتاب، تعطیلی شبکه‌های جهانی صدای آشنا ـ که سه کانال آسیا، اروپا و امریکاست ـ‌ ادغام شبکه رادیویی دانش با رادیو البرز، ادغام رادیو گلچین با رادیو فرهنگ، ادغام شبکه رادیویی نوا با شبکه قرآن و ادغام شبکه آوا با رادیو پیام نیز بخشی از تغییراتی بود که در رسانه ملی در‌‌ همان یک ماه نخست نسرین آبروانی، معاون تازه صدا رخ داد و منجر به تعدیل بیش از هزار تن در رادیو با شتابی قابل توجه شد.

با آمدن اصغر پورمحمدی به معاونت سیما، ادغام و تغییر مأموریت تعدادی شبکه‌های تلویزیون از جمله ادغام شبکه تماشا در شبکه نمایش و ادغام برخی گروه‌ها و مؤسسات نظیر ادغام سیمافیلم در اداره کل نمایش سیما به قصد یکپارچه شدن فعالیت‌های موازی و بهره‌برداری بهینه از نیروی انسانی، اقداماتی بود که در این راستا در تلویزیون اجرایی شد. به این موارد باید ادغام اخیر انتشارات سروش در جام جم و برخی تجمیع‌های مدیریتی را هم افزود.

با وجود این، آنچنان روند شبکه‌سازی در دوره مدیریت پیشین صداوسیما بدون فکر درباره هزینه نیروی انسانی و همچنین تولید برنامه برای این شبکه‌ها، پیگیری شده بود که با وجود این ادغام‌ها نیز راه نفس این غول رسانه‌ای باز نشد و همچنان رسانه ملی در کنار رقبایش به نفس نفس می‌افتد و بازدهی‌اش، هیچ نسبتی به نیروی انسانی و برخی شبکه‌های کم بازده ندارد.

گفته‌های تازه مدیر تلویزیون ایران درباره ادغام که احتمالاً با برخی مقاومت‌های معمول سازمانی مواجه می‌شود، در همین راستا علنی شده تا آهسته آهسته گام‌هایی برای ادغام برخی شبکه‌ها برداشته شود و در این زمینه گمانه زنی‌هایی نیز مطرح می‌شود.

بر اساس این گمانه زنی‌ها که هنوز به تصمیم مدیریتی تبدیل نشده و در حد طرح ایده از سوی برخی صاحب نظران است، ادغام شبکه «مستند» با شبکه «چهار»، ادغام شبکه «بازار» با شبکه «پنج» و ادغام شبکه «سلامت» با شبکه «آموزش» دور از انتظار نیست و به نظر می‌رسید در صورت چنین اتفاقی، شاهد تجمیع برنامه‌های باکیفیت این شبکه‌ها و افزایش مخاطبان این شبکه‌های تلویزیون باشیم.

البته صرفاً نبود اعتبارات برای تولید برنامه و پر کردن کنداکتورهای این شبکه‌ها، منجر به تصمیم گیری برای ادغام‌های تازه نشده و ارتقای کیفیت تصاویر رسانه ملی نیز نقش داشته است.

تبدیل این تعداد شبکه‌های تلویزیون از کیفیت SD به کیفیت HD نیاز به پهنای باند فراوانی دارد که تجهیزات فعلی، پاسخگوی این پهنای باند برای این تعداد شبکه نیست و دو راه می‌ماند: ادغام شبکه‌ها یا خرید صدها میلیون دلار تجهیزات تازه برای تبدیل شبکه‌هایی نظیر «سلامت»، «مستند» و «بازار» به کیفیت HD. طبیعتاً ادغام این شبکه‌ها در شبکه‌هایی نظیر «چهار»، «پنج» و «آموزش» و استفاده از پهنای باند خالی شده سه شبکه برای رساندن کیفیت سه شبکه باقی مانده به کیفیت HD اقدام منطقی‌تری به نظر می‌رسد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۸۵
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
یک نظر سنجی بکنید ببنید اصلا این همه شبکه چقدر ببیننده داره !!!!

40 تا شبکه با برنامه های تکراری و سطح پایین به چه دردی میخوره.
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
فکر کنم اگر حذفشونم کنن تا سه چهار ماه کسی نفهمه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
بهتره كه هر چه سريعتر ادغام شده و صدا وسيما به كيفيت فكر كند، در كشورهاي پيشرفته صرفا ١-٢ كانال دولتي هستند بقيه كابلي و خصوصي هستند، مثلا در آلمان شبكه das erste و Zdf دولتي هستند بقيه همه خصوصي، آخه چرا بايد مردمي كه خيلي كانالهارا نميبينند پول بيت المال را بدن به صدا وسيما
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
انصافا تصمیم بسیار جالبیه.این شبکه ها فقط باعث شدن در عوض کردن کانال با مشکل مواجه بشیم.حذفش کنید بره پی کارش
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
وقتی صحبت از خودروسازی میشه همه از ناکارآمدی انها می نالین ولی کسی به صدا و سیما با این همه کانال - شبکه های بی مخاطب و تهی کننده هایی از بدنه صدا و سیم...و تولیدات بی کیفیت نمی پردازند . بودجه صدا و سیمای ما چند برابر شبکه های ملی کشور های جهان اول است . واضح است باید کاهش هزینه داده شود .
آنتی دلواپس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
به جای این همه شبکه، یه شبکه درست کنن به نام "بازپخش" تا هر چیزی که در آرشیو دارن واسه تجدید خاطره پخش کنن! در واقع همین کاری که آی فیلم، مستند، نسیم، نمایش و ... گاهی انجام میدن!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
بجای ایحاد شبکه جدید، امکان دیدن شبکه های استانی را فراهم کنید، خیلی ها علاقه مندند.
ناشناس
|
United States of America
|
۲۰:۴۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
مستند و نسیم کافییه، حالا دوست داشته باشن شبکه خبر هم بذارن...
نادر
|
United States of America
|
۲۱:۰۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
35 تا50 هزار کارمند .......شبکه من و تا با داشتن حداکثر 100 کارمند بیشتر از این همه شبکه بینده دارد تاز از بوجه دولتی و تتبلیغات خبری نیست بروید مدیرت را درست کنید
محمدخان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۳ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۳
شبکه سلامت ، شبکه خوبی است و باید یک تنه به کار خودش ادامه بده . بقیه کانالها باهم ادغام بشن مهم نیست .
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟