اما واقعیت ماجرا این است که اگر مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و متولیان طرح رجیستری بر طبق استدلال خود عمل کنند و نخواهند در این میان از استانداردهای دوگانه برای طرح خود استفاده کرده و اقدام به تفسیرهای حاشیه ای نمایند، موضوع جمع آوری گوشی های بدون نمایندگی تنها دامان شرکت اپل را نخواهد گرفت، بلکه چند برند بزرگ دیگر فروشنده موبایل در کشور را نیز باید شامل شود.
اچ تی سی: باید از بازار جمع شود
این موضوع در مورد برند اچ تی سی نیز صادق است و فاقد نمایندگی رسمی مستقیم در ایران بوده و مجوز واردات آن تا نهم اردیبهشت ماه سال 95 بوده است. هماکنون واردات کالای HTC به ایران حتی بدون نماینده غیر مستقیم است.
سامسونگ: وضعیت نا مشخص
بنا بر اسناد گزارش فارس، هیچ نمایندگی رسمی و مستقیمی در مورد گوشی های هوشمند سامسونگ از شرکت اصلی سام الکترونیکز وجود ندارد و همه نمایندگی های مستقیم مربوط به لوازم خانگی، صوتی تصویری، دوربین و پرینتر است. اگر ملاک ستاد مبارزه با قاچاق کالا نمایندگی مستقیم در خصوص دستگاه های موبایل باشد گوشی های سامسونگ نیز باید از بازار ایران جمع شوند، ولی چنانچه وجود نمایندگی کلی شرکت در ایران مد نظر باشد، این موضوع شامل حال سامسونگ نخواهد شد.آلکاتل: همچنان در بازار باقی خواهد ماند
برند آلکاتل در ایران به وسیله نمایندگی غیر مستقیم و از طریق کشور واسطه امارات وارد می شود. مجوز واردات این شرکت تا دوم شهریور ماه 95 معتبر است.
هوآوی: همچنان در بازار باقی خواهند ماند
همچنین برند چینی هوآوی دارای نمایندگی رسمی مستقیم از شرکت مادر است و گوشی های این شرکت نیز بعد از اجرای طرح رجیستری همچنان در بازار باقی خواهند ماند.
ال جی: همچنان در بازار باقی خواهند ماند
برند ال جی نیز دارای نمایندگی رسمی مستقیم از شرکت مادر است و بعد از اجرای رجیستری مشکلی برای گوشی های این شرکت پیش نخواهد آمد.
ZTE: همچنان در بازار باقی خواهند ماند
شرکت چینی ZTE یکی دیگر از برندهایی است که دارای نمایندگی مستقیم از شرکت مادر بوده و گوشی های این شرکت در بازار می ماند. این برند در ایران دارای دو نمایندگی است. شرکت پارس سامتل نیز مشابه این مجوز را برای واردات این کالا دارد.
مایکروسافت (نوکیا): باید از بازار جمع شود
مایکروسافت نیز یکی از آن دسته شرکت های آمریکایی است که نه تنها در ایران نمایندگی رسمی ندارد، بلکه همانند اپل به نظر می رسد به این زودی ها اقدام به راه اندازی نمایندگی مستقیم یا غیر مستقیم نیز در ایران نخواهد کرد و طبق برنامه گوشی های این شرکت (از جمله سری های لومیا تولید شرکت نوکیا که توسط مایکروسافت خریداری شده) باید از بازار جمع آوری شوند.
کاملا مشخص است که اگر قرار باشد بر اساس استدلال مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا رفتار شود، این فقط گوشی های آیفون نیستند که باید از بازار جمع آوری شوند و همه شرکت های دیگر که نمایندگی رسمی در ایران نداشته یا مجوز آنها منقضی شده است، باید اقدام به راه اندازی نمایندگی در ایران کنند تا گوشی های هوشمند آنها در بازار باقی بماند.
حال باید منتظر ماند و دید، آیا مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و متولیان طرح رجیستری مشابه ابلاغیه هایی که برای اپل صادر کرده اند را در مورد سونی، اچ تی سی، مایکروسافت (نوکیا) و احتمالا سامسونگ هم صادر خواهند کرد یا نه؟
با این تفاسیر، پس از اجرای طرح رجیستری هیچ گوشی هوشمندی از شرکت های فاقد نمایندگی مطرح شده در بالا در بازار نباید وجود داشته باشد و به فروش برسد، در غیر این صورت، این امر بیانگر استاندارد دوگانه ستاد مبارزه با قاچاق کالا در این خصوص است که جای سؤالات بسیاری خواهد داشت.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.