یک خرید و چندبار پرداخت مالیات

حتماً برای شما هم پیش آمده است که برای صرف غذا به یکی از رستوران ها و فستفود های سطح شهر بروید و هنگام پرداخت صورت حساب خود با مبلغی بیش از آن چه که محاسبه کرده بودید رو به رو شوید. درست است مالیات بر ارزش افزوده! این روز ها بیشتر رستوران ها و برخی از فست فود های زنجیره ای، مبلغی را تحت عنوان ارزش افزوده از مشتریان خود دریافت می کنند که برابر است با 9 درصد قیمت کل غذا و نوشیدنی هایی که سفارش داده اند.
کد خبر: ۶۴۷۴۱۴
|
۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۷ 10 December 2016
|
12648 بازدید
|
۳
حتماً برای شما هم پیش آمده است که برای صرف غذا به یکی از رستوران ها و فستفود های سطح شهر بروید و هنگام پرداخت صورت حساب خود با مبلغی بیش از آن چه که محاسبه کرده بودید رو به رو شوید. درست است مالیات بر ارزش افزوده! این روز ها بیشتر رستوران ها و برخی از فست فود های زنجیره ای، مبلغی را تحت عنوان ارزش افزوده از مشتریان خود دریافت می کنند که برابر است با 9 درصد قیمت کل غذا و نوشیدنی هایی که سفارش داده اند. 

به گزارش «تابناک اقتصادی» بنا بر تعریف، مالیات بر ارزش افزوده، مالیاتی است که مصرف‌کننده (خریدار) آن را به همراه بهای خرید کالا یا خدمات می‌پردازد و دریافت کننده (فروشنده) موظف است مقدار مالیات دریافتی را به خزانه دولت واریز کند. اقتصاددانان ارزش افزوده را چنين تعريف مي كنند: ارزش افزوده عبارت است از ما به التفاوت ستانده و داده. به عبارت ساده تر ارزش افزوده يعني: فروش منهاي خريد.

اما در همین رستوران ها دیده می شود برای برخی اقلام سفارش داده شده مانند نوشابه و دوغ نیز مالیات بر ارزش افزوده دریافت می شود، این در حالی ست که یک بار پیشتر این مالیات بر روی قیمت تمام شدۀ کالا محاسبه شده است. به عبارت دیگر، مشتری دوباره برای دوغ، نوشابه یا سایر کالاهایی که قبلا مالیات برای آن ها محاسبه شده است، به رستوران مالیات می پردازد. در این رابطه مصاحبه ای داشته ایم با "علي اصغر ميرابراهيمي" رئيس اتحاديه صنف رستوران داران و سلف سرويس کشور.

می خواستم در مورد مالیات بر ارزش افزوده ای که برخی از رستوران ها دریافت می کنند، با شما مصاحبه ای داشته باشم.

باید بگیرند؛ از سال 89 قانونی بوده، و قانون هم مصوب کرده باید بگیرند.

این شامل حال تمام رستوران ها می شود؟

هرکس که پروانه کسب رستوران دارد، شامل حالش می شود.

یک مشکلی که وجود دارد این است که روی برخی اقلام سفارش داده شده مانند نوشابه و دوغ نیز مالیات بر ارزش افزوده دریافت می شود، این در حالی ست که یک بار پیشتر این مالیات بر روی قیمت تمام شدۀ کالا محاسبه شده است. چرا مشتری باید چندباره مالیات بدهد؟

من کدام حسابدار را باید بیاورم که بتواند فاکتوری برای من تهیه کند که نشان دهد از کدام کالا قبلاً مالیات گرفته شده و از کدام کالا گرفته نشده است. خب حرف من هم همین است. من هم به هیئت رئیسۀ مجلس 5 سال پیش نامه زدم و آقای بذرپاش هم کمکمان کردند و خیلی محبت کردند، ولی صدایمان به جایی نرسید. مواد خوراکی مردم هیچ کجای دنیا مالیات بر ارزش افزوده ندارد، و اگر هم داشته باشد مالیات بر ارزش افزوده مثلا شما برنج را خریده اید کیلو ده هزار تومان، گفته می شود چون فراوری می کنیم باید مالیات بر ارزش افزوده بدهید. ولی من که این را ده هزار تومان خریدم، مالیات بر ارزش افزوده نداشته چون ارذاق عمومی و خوراک مردم است، مالیات نباید بدهد و اگر شما می گویید بدهد ما می گوییم باشد بدهد اما از ده تومان مثلا زمانی که 12 تومان فروش می رود باید بدهد نه اینکه ما دادمان به جایی نرسید 

آب در کوزه و ما گرد جهان می گردیم یار در کنج خانه و ما در بیابان می گردیم

پس شما می گویید این قانون مشکل دارد؟

من 5 سال پیش برای مجلس قبلی نامه نوشتم و رفتم پیش آقای مهرداد بذرپاش، نایب رئیس مجلس؛ اما دادمان به جایی نرسید. قانوناً من و شما درست میگوییم. اما کدام حسابدار را می توان آورد که مالیات نوشابه را که یک بار پرداخت شده کسر کند؟ طلا هم همین طور است و خیلی جنس های دیگر. این نقص قانون است. اصلا اسمش مالیات بر ارزش افزوده است یعنی برای چیزی که بهش اضافه شده و افزوده شده باید مالیات بدهد. طلافروشان هم حرفشان همین بود. می گفتند شما مثلا 100 هزار تومان از من طلا خریده اید، 3 درصد هم مالیات ارزش افزوده باید بدهید، میشود 103 هزار تومان. حال فرض کنید دوباره این طلا را به همسایه کناری می فروشید، دوباره مالیات بر ارزش افزوده کم می شود و همین طور .... علی آخر باید چند بار پرداخت شود. ولی رستوران ها مالیات بر ارزش افزوده باید بگیرند و این را قانون مصوب کرده است. آن ها که رستوران، چلوکبابی و فستفودهای زنجیره ای هستند باید مالیات بر ارزش افزوده دریافت کنند.

چلوکبابی ها یی که زنجیره ای نیستند هم باید بگیرند؟

بله

فستفود ها چه طور؟

فقط آن هایی که زنجیره ای هستند می توانند که مالیات بگیرند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۲
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۱
چه تضمینی وجود داره که صاحب رستوران تمام مالیات ارزش افزوده ای که از مردم میگیره، به حساب دولت واریز میکنه؟؟لطفاً به این سوال جواب بدین
مجید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۱
من هم یک بار برای این قضیه به اتحادیه زنگ زدم و از یک فست فودی شکایت کردم. اما به من گفتند به ما مربوط نیست با تلفن 124 تماس بگیرید. معلوم نیست این پول را که 100 در 100 حرام و اضافی دریافتی است چگونه با راحتی از مردم دریافت می کنند و می خورند. هیچ کسی هم پاسخگو نیست !!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۱
اين كار رو چند ساله كه دولت انجام ميده
شما اگر يك جنس رو توليد مي كنيد يا خدماتي انجام مي دهيد ، يكبار ارزش افزوده خريد مواد خام مي دهيد به فروشندگان مواد خام، سپس اگر اين مواد پروسس بشه و ماده مورد نياز كار شما تبديل بشه يكبار هم اينجا ٩ درصد پرداخت مي كنيد به كسي كه اين مواد محصول نهايي آنها هستند . سپس ٩ درصد هم در پايان قرارداد بايد بپردازيد به خود دولت به عنوان كسورات قانوني ارزش افزوده در قرارداد لحاظ شده و در صورت ارائه فاكتور رسمي پرداخت ميشه.
حالا فكر كنيد يك قطعه فني كه از حالت ماده خام چندين دست بين كارگاه ها بايد بچرخه تا تبديل بشه به يك كالا ، چند بار بايد ماليات ارزش افزوده پرداخت بشه
سيستم فشل اقتصادي
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟