آیا مردم ایران هم مانند مردم کانادا، حقوق و مزایای مدیران را می‌بینند؟

در صورت موافقت نمایندگان مجلس در صحن علنی با مصوبه کمیسیون تلفیق مبنی بر اعلام عمومی حقوق و مزایای مدیران در یک سامانه و تبدیل این مصوبه به بخشی از قانون برنامه ششم توسعه، این امید وجود دارد که رویای مردم مبنی بر اطلاع مستمر از حقوق و مزایای مدیران در آینده نزدیک محقق شود؛ رویایی که در بسیاری از کشورهای جهان مانند کانادا سالهاست به واقعیت تبدیل شده است.
کد خبر: ۶۴۹۱۴۱
|
۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۷ 18 December 2016
|
10750 بازدید
|
در صورت موافقت نمایندگان مجلس در صحن علنی با مصوبه کمیسیون تلفیق مبنی بر اعلام عمومی حقوق و مزایای مدیران در یک سامانه و تبدیل این مصوبه به بخشی از قانون برنامه ششم توسعه، این امید وجود دارد که رویای مردم مبنی بر اطلاع مستمر از حقوق و مزایای مدیران در آینده نزدیک محقق شود؛ رویایی که در بسیاری از کشورهای جهان مانند کانادا سالهاست به واقعیت تبدیل شده است.
به گزارش تابناک اقتصادی، عضو کمیسیون تلفیق مجلس روز دوشنبه هفته گذشته در برنامه پیک بامدادی رادیو، خبر از مصوبه این کمیسیون مبنی بر الزام دولت به راه‌اندازی سامانه ثبت حقوق و مزایا به مدیران و ایجاد امکان دسترسی به این سامانه برای نهادهای نظارتی و عموم مردم داد. متن این مصوبه یک روز بعد توسط خبرگزاری نسیم منتشر شد که نشان می داد مشمولین این مصوبه، مدیران دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده 4 قانون محاسبات عمومی و کلیه اشخاص حقوقی و وابسته تابعه آنها است و متن آن بدین شرح بود: «دولت مکلف است ظرف چهار ماه نسبت به راه اندازی سامانه ثبت حقوق و مزایا و پرداخت های مشمولین این ماده اقدام نموده و امکان تجمیع کلیه پرداخت ها به مدیران دستگاه های مشمول این ماده را فراهم نماید به نحوی که میزان ناخالص پرداختی به هر یک از مدیران مذکور مشخص بوده و امکان دسترسی به آن برای نهادهای نظارتی و عموم مردم فراهم شود».

اعلام عمومی حقوق و مزایای مدیران از اواسط بهار امسال و بعد از افشای فیش های حقوقی نجومی برخی از مدیران ارشد بیمه مرکزی و تداوم این قضیه با رسانه ای شدن فیش های حقوقی برخی از مدیران بانکی و اعضای هیات عامل صندوق توسعه ملی به یکی از مطالبات مهم مردم و رسانه ها از مسئولین کشور تبدیل شد به گونه ای که یکی از سوالات اصلی   رسانه ها از مسئولین در ماه های اخیر، سوال درباره رقم دقیق حقوق آنها بود. حتی مرکز پژوهش های مجلس هم دست به کار شد و الگوی اولیه فرضی (پروتوتایپ) سامانه شفاف سازی دریافتی های مدیران را با عنوان «نور آفتاب دریافتی های بخش عمومی»، راه اندازی کرد. http://rc.majlis.ir/fa/iran_sunshine

در همین راستا هم حسن روحانی، رئیس جمهور در بخشی از بیانیه 14 تیرماه خود درباره اقدامات دولت درباره حقوق های نجومی، دستور اعلام عمومی تمام حقوق و مزایای دریافتی کلیه مقامات کشوری و لشکری در سایت وزارتخانه یا سازمان ذیربط، و همچنین در سایت سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور را داد. با این وجود، این فرمان رئیس جمهور تاکنون روی زمین مانده و اجرایی نشده است. 

در صورت تصویب این مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس در صحن علنی، مردم هم در کنار نهادهای نظارتی می توانند از وضعیت حقوق و مزایای مدیران به صورت مستمر و دقیق مطلع شوند و این بدین معناست که نظارت در این بخش از حالت متمرکز (محدود به نهادهای نظارتی) به حالت عمومی و مردمی تغییر یابد. امری که می تواند ضمانت اجرایی مناسبی برای رعایت حدود تعیین شده توسط شورای حقوق و دستمزد برای حقوق و مزایای مدیران را فراهم کند و ضربه سنگین وارد شده به اعتماد مردم به نظام در قضیه حقوق های نجومی جبران گردد. کاهش هزینه‌های نظارتی همزمان با افزایش کارآیی آن به دلیل استفاده از ظرفیت مردم در نظارت، افزایش امکان و سرعت کشف فساد و در نتیجه، بالا بردن هزینه انجام فساد برای مدیران و همچنین از بین رفتن امکان فساد و اهمال‌کاری نهادهای نظارتی، از دیگر دستاوردهای مهم اعلام عمومی وضعیت حقوق و مزایای مدیران است.

هرچند اعلام عمومی حقوق و مزایای مدیران برای مردم کشورمان تاکنون بیشتر به یک رویا شبیه بوده است و پیش بینی می شود حتی در صورت تصویب این موضوع به قانون (بخشی از قانون برنامه ششم توسعه) هم اجرای آن بدون تداوم مطالبه سنگین اجتماعی در قضیه حقوق های نجومی و هوشیاری رسانه ها امکانپذیر نباشد، این کار سالهاست که در بیش از 50 کشور توسعه یافته و در حال توسعه جهان مانند آمریکا، کانادا، مکزیک، برزیل، آرژانتین، فرانسه، ایتالیا، گرجستان، لیتوانی، کرواسی، هند، اندونزی، آفریقای جنوبی و حتی افغانستان در حال اجراست و توانسته است تا حد بسیار زیادی جلوی فساد در این بخش را بگیرد. 

به عنوان مثال، در بسیاری از ایالت‌های کانادا، مطابق با قانون افشای پرداخت‌های بخش عمومی، دریافتی‌های تمام مدیران یا کارکنان شاغل در بخش عمومی که بالاتر از رقم خاصی دریافت می‌کنند (مثلا 100 هزار دلار در سال یا میانگین 8300 دلار در ماه برای ایالت اونتاریو و یا 7500 دلار در ماه برای ایالت بریتیش کلمبیا) به‌ تفکیک بخش و دستگاه با ذکر نام فرد و میزان دریافتی بر روی اینترنت منتشر می‌شود. این فهرست، از آن‌جایی که به مثابه‌ تاباندن نور شفافیت بر روی پرداختی‌ها است، فهرست نور آفتاب نامیده می‌شود. فهرست نورآفتاب ایالت اونتاریو در زیر آمده است:

آیا مردم ایران هم مانند مردم کانادا حقوق و مزایای مدیران را می بینند؟ 

بررسی گزارش کمیسیون تلفیق مجلس درباره لایحه برنامه ششم توسعه از امروز در صحن علنی خانه ملت، آغاز می شود و در نتیجه، تا چند روز آینده تکلیف موضوع اعلام عمومی حقوق و مزایای مدیران مشخص خواهد شد. باید منتظر ماند و دید که آیا اکثریت نمایندگان مجلس از مصوبه کمیسیون تلفیق در این زمینه حمایت می کنند و گام اول برای تکرار تجربه موفق بسیاری از کشورهای جهان در حوزه شفافیت سیاسی را برخواهند داشت یا اینکه همچنان مردم در زمینه حقوق و مزایای مدیران «نامحرم» درنظر گرفته می شوند و پرونده حقوق های نجومی در جامعه باز باقی خواهند ماند؟

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۳
انتشار یافته: ۲۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۸
رویای من این نیست که حقوق مدیران را ببینم . رویای من این است که مسئولین ، مدیران ، مقامات ، فساد مالی نداشته باشند ، رانت خواری نکنند ، زمین خواری نکنند ، دروغ نگویند ، اختلاس نکنند .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۹
ای آقا دلتان خوش است ! در ایران و ادارات ایرانی حتی نمیتوان فهمید کارمند هم ردیفتان حقدر دریافت میکند , چه رسد به مدیران!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Belgium
|
۰۳:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۸
ازی
می بینند
صادق
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۸
ایکاش در صحن علنی نیز مصوب شود تا قضیه دانستن حق مردم است محقق شود. ضمنا" این قضیه می بایستی به وزرا و نمایندگان مجلس و سایر مسئولین که به نوعی از بیت المال حقوق می گیرند تسری پیدا کند. در غیر اینصورت یکطرفه و نا عادلانه خواهد بود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۹
اومدی نسازی هاااااااااااااا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۹
ولی مردم ایران بیشتر ازکانادا مالیات میدهند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۹
در کانادا بصورت تصاعد پلکانی است و از حد مشخصی بیشتر تا 48درصد درامد باید مالیات پرداخت شود ضمن اینکه مشاغل خدماتی و فروشگاهی بهیچ عنوان نمی توانند درامدشام را مخفی کنند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۹
در کانادا هر چی که بخری، بجز محصولاتی که مستقیماً از محیط گرفته میشه مثل میوه و سبزیجات، درجا 13% مالیات رو می کشن روی قیمت و باید تمامش رو پرداخت بکنی. البته رسید هم می دن که نشون میده چقدر جنس و چقدر مالیات پرداخت کردی.
ناشناس
|
Canada
|
۰۱:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۹
دانستن حقوق مدیران تو این دوره بوجود اومده، دوره های قبل مردم نداشتن از این حرفا
علمی اجتماعی شمیلا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۹
آیا می دانید هر کدام از این مدیران در ماه چند فیش حقوقی دارند ؟ بهتر است سر ملت را با افشای یک فیش کلاه نگذارید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۹
دقیقاً. چرا فقط مدیران. شما پرسنل بیمارستانها و یا کارکنان بانکها رو ببینید. فیشهای حقوقی این افراد کاملاً عادیه، اما کارانه که می گیرن بعضاً 2-3 برابر حقوقشونه. ضمناً برای این کارانه اصلاً فیش حقوقی ایجاد نمیشه. فقط پول ریخته میشه به حساب طرف. یعنی نه سندی برای واریز وجود داره که توی این سایت ثبت بشه و نه مالیاتی بابت این کارانه پرداخت میشه.
ناشناس
|
Canada
|
۰۱:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۹
امکان ندارد وقتی فردی با دکتری و کارمند ماهی یک الی دو میلیون حقوق میگیرد و یک مدیر عامل با دیپلم و حداکثر لیسانس 20 میلیون میگیرد ...................
ناشناس
|
Canada
|
۰۱:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۹
مشکل اینه که حقوق دریافتی توی ایران اصلا اهمیت نداره وقتی میلیاردها تومن از کانالهای غیر رسمی به حساب شخص واریز میشه
ali
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۹
متاسفانه در همه جای ایران میبینیم که با کوچکترین مشکلی که در ایران ؛ اداره ؛ برجام و ... میفتد مدیران بلافاصله اقدام به اخراج ؛ اذیت کردن پرسنل برای استعفا ؛ کم کردن حقوق و مزایا میکنند ولی برای خودشان این اتفاق اصلا نمیفتد که در یکماهه اول ورود مدیر جدید که دارد افشاگری میکند!!!! میبینیم که حقوق آقایان با مصوبات هیات مدیره که هیچ کس هم از آن با خبر نمیشود چندین برابر بیشتر شده است.
همه دنبال رانت خوار و ربا خوار و دزد هستند .... سوال من این است اینگونه مدیران چه اسمی دارند و چرا هیچ کس دنبالشان نیست؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Germany
|
۰۸:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۹
انشاالله
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟