پيکر پرويز مشکاتيان تشييع شد

کد خبر: ۶۵۵۷۴
|
۰۲ مهر ۱۳۸۸ - ۱۳:۳۹ 24 September 2009
|
9104 بازدید
مراسم تشييع پيکر مرحوم پرويز مشکاتيان آهنگساز و سنتورنواز صبح پنجشنبه با حضور خانواده، برخي مسولان، هنرمندان و مردم از مقابل تالار وحدت برگزار مي‌شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا، معاون امور هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين مراسم ضمن ابراز تاسف از درگذشت اين هنرمند گفت: خيلي سخت است ديدن چهره هاي غمگين شما مردم عزيز و نديدن کسي که خيلي زود از ميان ما رفت.

محمدحسين ايماني خوشخو افزود: شايد يکي از اشکالات عمر دراز، ديدن داغ عزيزان باشد و در اين پنج ساله خدمت نکته اي که من را بسيار آزار داد تشييع پيکر چنين عزيزاني بود.

وي تصريح کرد: دو سال قبل در ديداري که با مرحوم مشکاتيان داشتم، درد دل هايي از او شنيدم که در آينده آنها را کتابي نوشته و در اختيار جامعه هنري قرار خواهم داد.

حسين عليزاده آهنگساز، پژوهشگر و نوازنده تار و سه تار نيز در ادامه اين مراسم، آثار موسيقايي مرحوم مشکاتيان را جاودانه و زلال توصيف کرد.

داريوش پيرنياکان سخنگوي خانه موسيقي ايران نيز در سخناني با اشاره به آشنايي خود با مرحوم مشکاتيان از دوران جواني افزود: از زمان شنيدن خبر درگذشت پرويز مشکاتيان تاکنون، در شوک و ترديد به سر مي برم و باور ندارم که او از ميان رفته است.

محمدرضا درويشي آهنگساز و پژوهشگر موسيقي نيز در اين مراسم خواستار توجه جدي به ساير هنرمندان شد که هم اکنون گوشه نشين به سر مي برند.


"آئين مشکاتيان" فرزند پرويز مشکاتيان نيز در سخناني کوتاهي ضمن قدرداني از مردم و در حالي که به شدت متاثر بود از حاضران خواست با آرامش مراسم تشييع پدرش را برگزار کنند.

در اين مراسم همچنين پيام تسليت حسن کسايي استاد موسيقي و نوازنده ني به مناسبت درگذشت پرويز مشکاتيان قرائت شد.

پس از پايان مراسم تشييع، پيکر مرحوم پرويز مشکاتيان براي به خاکسپاري در کنار آرامگاه عطار به شهر نيشابور انتقال يافت.

قرار است پيکر اين هنرمند روز شنبه از مقابل خانه موسيقي نيشابور تشييع و در کنار آرامگاه عطار به خاک سپرده ‌شود.

در مراسم تشييع پيکر پرويز مشکاتيان، محمد حسين ايماني خوشخو معاون وزير فرهنگ ارشاد اسلامي، محمد علي خبري مديرکل دفتر موسيقي، بابک رضايي مديرعامل انجمن موسيقي و نيز هنرمندان عرصه موسيقي از جمله محمد سرير، همايون شجريان، داريوش پيرنياکان، حميدرضا نوربخش، داود گنجه اي، امين الله رشيدي، حسين عليزاده، حسام الدين سراج، حسن فداييان، محمدرضا درويشي و عبدالحسين مختاباد حضور داشتند.

پرويز مشکاتيان آهنگساز برجسته و نوازنده صاحب سبک سنتور روز دوشنبه به علت نارسايي قلبي در منزل خود درگذشت.

مشکاتيان در 24 ارديبهشت 1334 در شهر نيشابور به دنيا آمد و آموزش موسيقي را در شش سالگي با پدرش، مرحوم حسن مشکاتيان که استاد سنتورنوازي و آشنا با ويولن و سه‌تار بود، آغاز کرد و با ادامه آموختن موسيقي در طول تحصيل، در سال 1353 وارد دانشکده هنرهاي زيبا در دانشگاه تهران شد.

وي رديف ميرزا عبدالله را نزد استاد نورعلي برومند و دکتر داريوش صفوت و مباني موسيقي ايراني را نزد اساتيدي چون دکتر محمدتقي مسعوديه، عبدالله دوامي، سعيد هرمزي و يوسف فروتن فراگرفت. او کار سنتورنوازي خود را به شيوه رسمي در مرکز حفظ و اشاعه موسيقي آغاز کرد و در اين زمينه بسيار موفق کار کرد و کارهاي بزرگ فراواني را در زمينه آهنگسازي وسنتورنوازي به ويژه تکنوازي انجام داد.
مشکاتيان از سال 1356، همکاري با راديو را زير نظر هوشنگ ابتهاج آغاز کرد ولي پس از واقعه 17شهريور 1357 از راديو استعفا داد و مؤسسه چاووش را با همکاري هنرمندان گروه عارف و شيدا تشکيل داد.

سپس با همکاري شهرام ناظري، تصنيف "مرا عاشق" را بر روي شعر مولانا ساخت. از سال 1358 تا سال 1367 با محمدرضا شجريان همکاري داشت که نتيجه اين همکاري، آثاري چون بيداد، آستان جانان، سِرّ عشق، نوا و دستان بود.

او همچنين کارهاي بسيار پرباري با نوازندگاني چون حسين عليزاده (سرپرست گروه عارف و گروه شيدا) و محمدرضا لطفي (سرپرست گروه شيدا) دارد.

پس از قطع همکاري با محمدرضا شجريان، وي با خوانندگاني چون علي جهاندار، ايرج بسطامي، عليرضا افتخاري، حميدرضا نوربخش، علي رستميان و شهرام ناظري همکاري کرد. او همچنين در فستيوال جهاني موسيقي تحت عنوان (روح زمين) در کشور انگلستان شرکت کرد و مقام نخست را بدست آورد.

او در سال‌هاي اخير کارهاي کمتري منتشر نمود و خود سرپرست يک گروه موسيقي مشهور بوده که بنا به گفته اعضاي گروه به سبب کم کاري وي آن گروه از هم پاشيد (در سال 1384). يکي از واپسين کارهاي وي يک نوار تکنوازي بود که در سال 1384 نواخت و منتشر کرد. همچنين وي در روزهاي 6 تا 9 آذر 1386 به عنوان سرپرست گروه عارف کنسرتي در تهران برگزار کرد که حميدرضا نوربخش به عنوان خواننده در آن شرکت داشت.

مشکاتيان، کتاب‌هاي فراواني در زمينه سنتور و موسيقي ايراني تأليف کرده‌است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات