بورس تهران امروز در حالی شاهد تکاپوی معاملهگران در گروه خودروییها با جذاب شدن قیمت تکنیکالی روبهرو بود که بازگشایی نماد معاملاتی بانک ملت پس از حدود ۵ ماه توقف، بازار را شوکه کرد.
به گزارش فارس؛ شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات امروز سهشنبه 5 بهمن ماه 95 با کاهش 1014واحدی روی رقم 78 هزار و 249 واحد متوقف شد.
شاخص کل هم وزن اما با افزایش 31 واحدی به عدد 15 هزار و 588 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور با کاهش 1372 واحدی عدد 85 هزار و 653واحد را به نمایش گذاشت.
شاخص بازار اول نیز در حالی با کاهش 1074 واحدی به عدد 55 هزار و 454 واحد رسید که شاخص بازار دوم با کاهش 167 واحدی به رقم 167 هزار و 14 واحد دست یافت. امروز همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) با کاهش 2 واحدی عدد 837 واحد را به نمایش گذاشت.
براساس این گزارش امروز معاملات سهم در نماد معاملاتی 3 شرکت بانک ملت با 864 واحد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس با 54 واحد و گسترش نفت و گاز پارسیان با 49 واحد کاهش، بالاترین تأثیر منفی را بر محاسبه کاهش بورس به نام خود ثبت کردند.
در مقابل، امروز معاملات سهام در نماد معاملاتی 3 شرکت سایپا با 20 واحد، ایرانخودرو با 14 واحد و فولاد آلیاژی ایران با 9 واحد افزایش، بیشترین تأثیر مثبت را بر محاسبه این نماگر به دوش کشیدند.
به گزارش فارس: ارزش کل معاملات امروز بورس تهران به بیش از 179 میلیارد تومان بالغ شد که ناشی از دست به دست شدن یک میلیارد و 175 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 57 هزار و 319 نوبت داد و ستد بود.
طی معاملات امروز نماد معاملات شرکتهای بانک ملت مهندسی، حمل و نقل پتروشیمی فرآوری، مواد معدنی ایران قند پیرانشهر، سامان گستر اصفهان کی بی سی، مواد اولیه دارویی البرز بالک و تولیدی و خدمات نسوز توکا از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل نماد معاملاتی شرکتهای بهنوش ایران، کارخانجات کابل سازی ایران، حق تقدم خرید سهام سیمان مازندران، کشت و صنعت آبشیرین، سرمایهگذاری جامی، اوراق اجاره صپارس، مواد ویژه لیا و سرمیکای صنعتی اردکان متوقف شدند.
امروز همچنین برای اولین بار هر سهم شیر پاستوریزه پگاه گلپایگان در بالاترین سقف قیمتی مجاز به قیمت هر سهم 990 تومان کشف قیمت شد.
این در حالی است که برآوردهای ارزشگذاری این دارایی براساس نسبت قیمت بر درآمدی 7 مرتبهای گروه لبنیاتیها و با احتساب تحقق سود 153 تومانی به ازای هر سهم این شرکت در پایان سال مالی 96، قیمت 1070 تومانی را برای آن در بازار سهام متصور شده است.
به گزارش فارس، امروز در بازار دوم بورس معاملات درونگروهی حقوقیها شامل انتقال 52 و نیم میلیون سهم سرمایهگذاری سایپا به ارزش کمتر از 5 میلیارد تومانی به کدهای درونگروهی سهامدار عمده بود. در نماد معاملاتی ملی صنایع مس ایران اما 36 میلیون سهم به ارزش بیش از 7 میلیارد تومان به کدهای درونگروهی سهامدار عمده تجمیع شد.
اندکی بیش از 29 میلیون سهم صنعتیدریایی ایران نیز به ارزش بیش از 10 میلیارد تومان با جابهجایی درونگروهی میان سهامداران عمده این سهم همراه شد.
همچنین کمتر از 30 میلیون سهم سرمایهگذاری سپه به ارزش 4 و نیم میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده کد به کد شد. در زامیاد نیز بیش از 12 میلیون سهم به ارزش بیش از یک میلیارد تومان به کدهای درونگروهی تجمیع شد. همچنین امروز سهامدار عمده سایپا اقدام به انتقال بیش از 11 میلیون سهم این شرکت به ارزش بیش از یک میلیارد تومان با کدهای درونگروهی کرد.
کمتر از 8 میلیون سهم معدنی و صنعتی چادرملو نیز به ارزش یک و نیم میلیارد تومان کد به کد شد. همین وضعیت در معدنی و صنعتی گلگهر نیز تکرار شد به طوری که کمتر از 6 میلیون سهم به ارزش یک و نیم میلیارد تومان از سوی سهامدار عمده کد به کد شد.
براساس این گزارش امروز بورس تهران در حالی با معاملات کد به کد و درونگروهی حقوقیها و حامیان سنتی خود تلاش کرد تا تکیهگاهی محکم برای نماگرهای مختلف خود دست و پا کند، اما بازگشایی نماد معاملاتی بانک ملت با کاهش 50 درصدی قیمت تابلو نسبت به آخرین روز معاملاتی در روز توقف، شاهد سقوط بیش از هزار واحدی شاخص کل بورس بود. با این همه بازارگردانی سهام و وجود تقاضا برای جمعآوری این سهم در روز جاری باعث شد، تا فشار چندانی در طرف فروش نمایان نشود.
هرچند که به نظر میرسد با بازگشایی نماد معاملاتی بانکهای تجارت و صادرات در هفته آینده نیز باید منتظر ریزش عمیقتر شاخص کل بورس بود. در این بین آنچه که معاملهگران بازار سهام را دچار یأس و ناامیدی در تالار شیشهای کرده تثبیت سکون و عدم دستیابی به سود موردانتظار در صورتهای مالی اغلت شرکتها همزمان با انتشار گزارشهای عملکردی 9 ماهه است.
وضعیتی که نشان میدهد با تعمیق رکود در فضای کسب و کار و در عین حال انتظار برای کاهش نرخ ارز در روزهای پایانی سال چندان برای سهامداری در بورس تهران جذاب نیست. هرچند که نوسانگیری در تالار شیشهای همچنان در برخی تکسهمها و شرکتهای کوچک رونق دارد.