بدنبال تصویب کابینه سعودی برای تحمیل مالیات بر ارزش افزوده مورد حمایت صندوق بین المللی پول (IMF) در سرتاسر خلیج فارس، زندگی معاف از مالیات برای سعودی ها به زودی به تاریخ خواهد پیوست. تصویب این مالیات بدنبال رکود نفتی صورت می گیرد.
به گزارش
تابناک اقتصادی به نقل از گاردین، پس از توافق 6 عضو شوری هماهنگی خلیج در ژوئن سال گذشته، مالیات 5 درصدی به برخی اقلام اعمال می شود. ساکنان منطقه غنی از انرژی خلیج فارس به مدت طولانی از زندگی معاف از مالیات و یارانه پرداخت سنگینی برخوردار بودند اما به علت سقوط قیمت های نفت خام از سال 2014 به بعد، این کشورها بدنبال راه های درآمد جدید افتادند.
عربستان سعودی بزرگترین صادرکننده نفت جهان و دارای بزرگترین اقتصاد در منطقه است. عربستان پروژه های بزرگ ساختمانی را متوقف کرده است، حقوق وزراء کابینه را کاهش داده و دستمزد کارمندان دولت را متوقف کرده است تا با رکورد کمبود بودجه سال گذشته به رقم 97 میلیارد دلار مقابله کند. عربستان همچنین کاهش بی سابقه ای برای یارانه سوخت و آب و برق داشته است.
نظام پادشاهی عربستان در حال گسترش پایگاه های سرمایه گذاری خود و رونق سایر درآمدهای غیر نفتی به عنوان بخشی از تلاش برای تنوع اقتصادی است و قصد دارد که تا سال 2020 بودجه خود را متعادل کند. خبرگزاری رسمی عربستان سعودی گفت "کابینه تصمیم گرفته است تا با توافق یکپارچه برای مالیات بر ارزش افزوده موافقت کند تا در سراسر شورای هماهنگی خلیج فارس اجرا شود. حکم سلطنتی در اینباره تهیه شده است.”
این حرکت در راستای پیشنهاد صندوق بین المللی پول برای دولت های خلیج فارس می باشد تا اقدامات افزایش درآمد از جمله مالیات بر ارزش افزوده و مالیات غیر مستقیم را اعمال کنند تا بتوانند خودشان را دربرابر افت قیمت های نفت خام که رشد منطقه را کند کرده است تنظیم کنند.
قبل از این کشورهای شورای همکاری خلیج فارس موافقت کرده اند تا امسال به صورت گزینشی در مورد اقلامی مانند تنباکو، نوشیدنی های انرژی زا و غیر الکلی مالیت وضع کنند.