حدود شش درصد از برق تولیدی آمریکا صرف دستگاه های تهویه هوا و سرد کردن خانه ها و ادارات می شود. با ثروتمند شدن کشورهایی مثل چین و هند نیز دوباره همین روال از سرگرفته شده، و این امر نه تنها برای مردم آنها گران تمام می شود بلکه باعث افزایش گازهای گلخانه ای نیز می گردد.
به گزارش
تابناک اقتصادی به نقل از اکونومیست، آنطور که در مقاله ای به نوشته روناگی یانگ و شیابو یین، از دانشگاه کلرادو انتشار یافت، جایگزینی برای این خنک کردن وجود دارد. غشائی نازک برای سرد کردن یک ساختمان بدون استفاده از سردکننده ها و مشخصا بدون استفاده از مصرف انرژی برای اینکار ساخته شد. ساخت این غشا برای هر مترمربع 50 سنت خرج برمیدارد.
این غشا جدید با یک پردازش به نام سرمایش تابشی کار میکند و ازاین واقعیت استفاده میکند که اتمسفر زمین تنها به امواج مادون قرمز با طول موج معینی اجازه خروج ازجو بدون جایگزینی را میدهد. گرمای ناخواسته را به مادون قرمز تبدیل میکند و انگاه می توانید آن را بدون بازگشت از جو خارج کنید.
پیش از این نیز تلاشهایی برای ساخت همچین غشائی در دانشگاه استنفورد وجود داشته .غشا ساخته شده در استنفورد از 7 لایه قابل تغییر از هافنیوم دی اکسید با ضخامتهای مختلف ساخته شده بود که به ساخت یک لایه سیلیکونی انجامید.
غشا ساخته شده بوسیله دکتر یین و یانگ از یک پلاستیک شفاف به نام پلی متیل پنتین، تحت برند تی پی ایکس ساخته شده که درونش مخلوطی از تیله شیشه ای قرار دارد. نتیجه لایه ای به ضخامت یک پانزده میلیونیوم متر بوده که یک طرف آن نقره اندود شده و از جانب نقره ای آن بر سطحوحی مثل سقف قرار میگیرد.
جلوگیری از گرم شدن یک مکان به معنای خنک کردن آن نیست. برای سرد شدن از تیله های شیشه ای کمک میگیرند. ماندگاری دما یک مرحله مانا نیست؛ همه اجسام گرما را هم جذب و هم گسیل میکنند و فرایند گسیل معمولا از طریق تابش مادون قرمز انجام میگیرد. درمورد مهره های شیشه ای طول موج تابش انها وابسته به شعاع انها ست. آنهایی که شعاعی حدود 8 میکرون دارند طول موجی میسازند که مستقیما از پنجره مادون قرمز جو عبور میکند. از آنجا که بخشی از منبع حرارت که به این مادون قرمز تبدیل می شود،، ساختمان زیرین است، استفاده از این غشا به خنک کردن ساختمان کمک می کند.