۵۰ وعده برای یک پالایشگاه

طبق اعلام مسئولان نفتی قرار بود با بهره برداری از فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس، در سال ۹۶ هیچگونه واردات بنزین نداشته باشیم، اما با عدم بهره برداری از واحد نخست این پالایشگاه و با گذشت ۲ هفته از آغاز سال ۹۶، همچنان واردات بنزین ادامه دارد.
کد خبر: ۶۸۱۷۱۵
|
۱۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۰ 04 April 2017
|
3081 بازدید
طبق اعلام مسئولان نفتی قرار بود با بهره برداری از فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس، در سال ۹۶ هیچگونه واردات بنزین نداشته باشیم، اما با عدم بهره برداری از واحد نخست این پالایشگاه و با گذشت ۲ هفته از آغاز سال ۹۶، همچنان واردات بنزین ادامه دارد.

به گزارش تسنیم، متوسط واردات بنزین در سال گذشته حدود 13 تا 13.5 میلیون لیتر در روز بود. طبق گفته مسئولان وزارت نفت قرار است این میزان واردات گسترده با بهره برداری از فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس و افزایش 12 میلیون لیتری تولید روزانه بنزین کشور متوقف شود.

این پالایشگاه از اهمیت راهبردی و استراتژیکی برخوردار است چرا که با تکمیل هر سه فاز، به تنهایی قادر است به اندازه 55 درصد تمام پالایشگاه‌های کشور بنزین تولید ‌کند.

اگرچه رویکرد کلی وزارت نفت در دولت یازدهم، تمرکز بر حوزه بالادست نفت و افزایش تولید و صادرات خام آن بود، اما اهمیت پالایشگاه راهبردی ستاره خلیج فارس اجازه سکوت به مسئولین را در این زمینه نداد و وزیر نفت از زمان حضور خود در جلسه رای اعتماد مجلس در اواخر مردادماه 92 وعده افتتاح آن را داده بود. در طی دولت بارها وعده افتتاح فاز نخست این پروژه ملی داده شد و در نهایت اعلام شد که تا پیش از پایان دولت یک فاز آن به طور کامل به بهره برداری می رسد.

* آغاز تولید آزمایشی بنزین با اکتان پایین در ستاره خلیج فارس

«عباس کاظمی» مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در خصوص آخرین وضعیت بهره برداری از فاز نخست این پالایشگاه گفت: تولید آزمایشی بنزین در پالایشگاه ستاره خلیج فارس آغاز شده ولی بنزین تولید شده دارای اکتان کمتر از 90 است.

وی افزود: تا چند روز آینده واحد اکتان افزا (CCR) این پالایشگاه با هدف تولید بنزین با اکتان بالای 90 در مدار بهره برداری قرار می‌گیرد.

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا خرداد امسال به طور کامل در مدار بهره برداری قرار می‌گیرد، گفت: این فاز از ظرفیت تولید روزانه 12 میلیون لیتر بنزین با اکتان بالا و استاندارد یورو 4 برخوردار است.

طی سه و نیم سال اخیر مسئولین دولتی بیش از 50 مرتبه در مورد پالایشگاهی که هنوز ساخته نشده است، سخن گفته‌اند و آن را جزء افتخارات خود دانسته‌اند. پالایشگاهی که طبق وعده وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در این دولت، قرار بود هر سه فاز آن تا سال 95 به بهره برداری برسد اما اکنون امیدها بر آن است که طبق آخرین وعده وزیر نفت و مدیران عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، پیش از پایان دولت یازدهم شاهد بهره برداری کامل از فاز نخست این پالایشگاه و تولید روزانه 12 میلیون لیتری بنزین یورو 4 و به تبع آن، توقف واردات بنزین باشیم.

* رشد 600 درصدی واردات بنزین در 4 سال / آیا واردات گسترده بنزین متوقف می شود؟

از طرف دیگر، عملکرد ضعیف دولت در زمینه کاهش مصرف بنزین به دلیل عدم گسترش زیرساخت حمل و نقل عمومی،  تلاش برای حذف تدریجی کارت سوخت و... به گونه ای بود که واردات بنزین نسبت به سال 91 بیش از 600 درصد افزایش داشت و از 1.8 میلیون لیتر در روز به 13.5 میلیون لیتر رسید.

طبق اعلام گذشته وزیر نفت و مدیران شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی قرار بود با بهره برداری از فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس، در سال 96 هیچگونه واردات بنزین نداشته باشیم، اما با عدم بهره برداری از واحد نخست این پالایشگاه و با گذشت 2 هفته از آغاز سال 96، همچنان واردات بنزین ادامه دارد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟