شرکت شیمی کشاورزی چینی، کم چاینا (Chem china)، با دریافت تاییدیه از سوی سهامداران شرکت سوییسی سینجنتا (Syngenta)، 43 میلیارد دلار بدهی معوق این شرکت به گروه فعال در زمینه کشاورزی نوین سوئیسی را پرداخت کردند تا با این کار مالکیت کامل این شرکت را تصاحب کنند.
به گزارش
تابناک اقتصادی به نقل از Russia Today، این بزرگترین مالکیت خارجی در دنیا به حساب می آید و چین را به بزرگترین کشور در زمینه بیوتکنولوژی، تبدیل می کند. اولین پرداخت در تاریخ 18 می و موازی با به اختیار گرفتن کنترل شرکت سینجنتا انجام می پذیرد.
هر دو شرکت در بیانیه ای مشترک و طبق اعداد و ارقام اولیه خاطر نشان کردند که 80.7 درصد از سهام شرکت و به قیمت هر سهم 465 دلار، به چینی ها واگذار شد و این در حالی است که سینجنتا تحت مالکیت سوئیس خواهد ماند اما تحت کنترل چینی ها می باشد.
اریک فیروالد، مدیر عامل شرکت سینجنتا در گزارشی به شبکه خبری CNBC اذعان کرد، "بسیار مهم است که درک کنید این یک معامله مالی است و من مطمئن هستم که ما به دنبال یک ترازنامه ی قوی طبق توافق هستیم "
این توافق نامه در ماه فوریه سال گذشته اعلام شد و چین به دلیل تمایل به افزایش عرضه خارجی بخش کشاورزی کشورش، دست به چنین اقدامی زده است.
کارشناسان چینی، از ادغام شرکت ها به عنوان یک شانس یاد میکنند زیرا تکنولوژی ارزشمند بذر را برای این کشور به ارمغان می آورد تا بتوانند جمعیت 1.3 میلیارد نفری را سیر کنند، در نتیجه باعث ترویج و توسعه مصرف گوشت و لبنیات در طبقه متوسط جامعه می شود.
این کشور به شدت وابسته به واردات مواد غذایی بوده و وارد کننده عمده سویا و هفتمین وارد کننده اصلی ذرت می باشد.
این قرارداد توسط فعالان ضد GMO(جانداران دست کاری شده ژنتیکی) به دلیل انحصار چند جانبه کشاورزی نوین در جهان که در دستان سه کشور آمریکا، آلمان و چین می باشد، به شدت مذموم شناخته شده است.
در همین راستا بارها و بارها کشاورزان و صادرکنندگان غلات برای فروش ذرت اصلاح شده ژنتیکی از شرکت سینجنتا شکایت کرده اند.