با داغ شدن بازار گمانه زنی ها درباره گزینههای احتمالی تصدی پست شهردار تهران و مسائل پیچیدهای که این کلانشهربا آن مواجه است، از شما پرسیدیم که به نظرتان چه کسی شهردار موفق تری برای تهران خواهد شد؟
به گزارش «تابناک»، با نزدیک شدن به روزهای پایانی عمر شورای چهارم، چالش انتخاب شهردار در بسیاری از شهرهای کشورمان به اوج رسیده است. چالشی که در کلانشهرها رنگ و بوی دیگری دارد، به ویژه در تهران که یکبار پیشتر یکی از شهردارانش توانسته به مقام ریاست جمهوری برسد و نفر جایگزین وی نیز در دو نوبت از جایگاه این پست شهری برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام کاندیداتوری نموده است.
درباره پستی کلیدی سخن میگوییم که به مانند افرادی که بر رأس وزارت خانه ها قرار میگیرند و حتی خیلی پیشتر از چند وزیر، سکاندار آن در کانون توجه عمومی قرار دارد، عملکردش ارزیابی و قضاوت میشود، دایره مسئولیتهای متنوع و سنگینی دارد و دست آخر، مجموعه بسیار بزرگی تحت امر وی است؛ حتی بزرگتر از بیشتر وزارتخانه ها.
با این توضیحات، اشتیاق بسیار عمومی به دانستن و شناختن فردی که بر مسند شهرداری تهران تکیه خواهد زد، طبیعی جلوه خواهد کرد؛ اما انتخاب شهردار بعدی تهران با توجه به تغییر جناح بندی سیاسی اعضای شورای اسلامی شهر تهران، مهمتر از همیشه به نظر میرسد و از این روی، بازار گمانه زنی درباره گزینههای احتمالی شهرداری تهران، داغ تر از هر زمانی در جریان است.
بنابراین، در یک نظرسنجی از مخاطبان «تابناک» خواستیم تا از میان گزینههای مطرح برای تصدی این پست، فردی را که خواهد توانست به عنوان شهردار در حل مسائل پیچیده شهر تهران موفقتر عمل کند؛ مشخص نمایند؛ نظرسنجی که با اقبال کاربران پرشمار و ثبت حدود 26 هزار رأی، به نتایج جالب توجهی ختم شد
بر اساس آرای ثبت شده در این نظرسنجی، بیش از یک چهارم مخاطبان تابناک (25.41 درصد) بر این باورند که «احمد ترکنژاد»، استاندار اسبق کرمانشاه در دولت هشتم، مناسب ترین فرد برای تکیه زدن بر جایگاه شهردار تهران است. فردی که در یک دهه اخیر در کشور، با دو بانک کشورمان همکاری داشته و علاوه بر آن، تجربه زیادی از حضور در ترکیب مدیران چندین شرکت سرمایه گذاری و صنایع مختلف دارد.
ترک نژاد که کارشناسی ارشد خود را در رشته MBA از دانشگاهی در آلمان دریافت کرده و سپس در رشته اکولوژی در دانشگاه تربیت مدرس تهران مقطع دکترا را به پایان رسانده است، تدریس در مقطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه را در کارنامه دارد و سمت معاون وزارت جهاد کشاورزی در دولت سازندگی و استانداری استان کرمانشاه در دولت اصلاحات را برعهده داشته و آن گونه که مخاطبان تابناک مشخص کردند، بهترین گزینه برای تصدی پست شهردار تهران است.
پس از این گزینه، محسن مهرعلیزاده که در دولت هشتم، ریاست سازمان تربیت بدنی را عهدهدار بود و حتی در یک نوبت با کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری، بخت خود برای تصدی این پست سنجید، با کسب 23 درصد آرا، دومین فردی است که از دید کاربران تابناک، در صورت تکیه زدن به کرسی شهردار تهران، خواهد توانست عملکرد موفقی از خود بر جای بگذارد.
این در حالی است که محمود حجتی، وزیر کشاورزی دولت فعلی ـ که مدتی است نامش در میان گزینه های احتمالی تصدی پست شهردار تهران شنیده میشود ـ سومین فردی است که از دید کاربران تابناک، توانایی تکیه بر کرسی شهردار تهران و رقم زدن عملکردی موفق را دارد. گزینهای که حدود 19 درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی، یعنی حدود یک پنجم ایشان از شنیدن خبر انتخابش به عنوان شهردار بسیار خرسند خواهند شد، اما خوب میدانند که دو فرد پیش از وی برای این سمت مناسبتر ارزیابی شدهاند.
به این فهرست، معصومه ابتکار، رئیس فعلی سازمان حفاظت محیط زیست را هم باید افزود که تقریبا 16 درصد شرکت کنندگان در نظرسنجی، وی را تواناترین فرد در سمت شهردار تهران در مقابله با مسائل پیچیده همراه با آن میدانند. شاید از این روی که به یاد میآورند ابتکار پیش از بازگشت به سازمان محیط زیست در دولت یازدهم، به عنوان نماینده مردم تهران در شورای اسلامی این شهر، مشغول به خدمت بود و به فراخور این سمت، آشنایی زیادی با این نهاد اجرایی شهری، به ویژه در کلانشهر تهران دارد.
پس از ابتکار، دو گزینه دیگر مطرح برای تصدی این پست کلیدی، از جمله پیروز حناچی، معاون وزیر مسکن و شهرسازی، در مجموع با کسب حدود 16 درصد آرا، از دید مخاطبان تابناک شانس بسیار کمتری برای تکیه زدن بر کرسی شهردار تهران دارند؛ نتیجهای که بر اساس آن، از هم اکنون میتوان تصور کرد، انتظارات از شهردار آتی تهران تا چه اندازه زیاد است و چه کار دشواری پیش روی فردی خواهد بود که قرار است جانشین محمدباقر قالیباف بر رأس مجموعه مدیریتی شهر تهران شود.