قرارداد محرمانه با شرکت خودروسازی رنو؛ چه کسی نامحرم است؟!

در حالی که هنوز بسیاری از مفاد قرارداد پژو با ایران خودرو نامشخص است، قرار است دومین قرارداد خودرویی با فرانسوی ها در شانزدهم مرداد ماه سال جاری با شرکت رنو به امضا برسد. به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت این قرارداد نیز محرمانه خواهد بود. در قراردادهای قبلی با شرکت رنو، بندهایی وجود داشته که در تحقیق و تفحص سال 93 توسط مجلس مشخص شد که این شرکت بعضا به آن ها عمل نکرده است.
کد خبر: ۷۱۹۲۹۷
|
۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۰ 07 August 2017
|
13396 بازدید
|
در حالی که هنوز بسیاری از مفاد قرارداد پژو با ایران خودرو نامشخص است، قرار است دومین قرارداد خودرویی با فرانسوی ها در شانزدهم مرداد ماه سال جاری با شرکت رنو به امضا برسد. به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت این قرارداد نیز محرمانه خواهد بود. در قراردادهای قبلی با شرکت رنو، بندهایی وجود داشته که در تحقیق و تفحص سال 93 توسط مجلس مشخص شد که این شرکت بعضا به آن ها عمل نکرده است.

به گزارش تابناک اقتصادی، مدتی بود که رسانه ها سرگرم پرداختن به موضوع قرارداد پر ابهام شرکت پژو با ایران خودرو بودند و سعی داشتند تا رازهای مگوی این قرارداد را به اطلاع مردم برسانند؛ هر چند تا حدودی در این زمینه موفق بودند، باز هم پرسش های بی شماری را بی پاسخ گذاشتند.

تازه رسانه ها در حال فراموش کردن قرارداد ایران خودرو با  پژو فرانسه بودند که مورخه 15 مرداد 1396 محسن صالحی نیا، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، از امضای دومین قرارداد محرمانه با فرانسوی ها در زمینه صنعت خودرو خبر داد. این قرارداد که قرار است در روزهای واپسین خدمت نعمت زاده امضا شود، قراردادی بین رنو با سازمان گسترش و نوسازی است.  

در مهرماه 1395 بود که رنو با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به توافق رسیدند، یک شرکت جوینت ویچر برای تولید محصولات مشترک در ایران راه اندازی کنند. بنا بر این توافق، 40 درصد سهام متعلق به ایدرو و 60 درصد دیگر متعلق به رنو بود. آورده سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران در اين همكاري مشترك، سايت خودروسازي بن ‌رو بوده و رنو نيز نسبت به انتقال تكنولوژي و سرمايه ‌گذاري اقدام خواهد كرد. همچنين ظرفيت اوليه توليد كارخانه مشترك رنو و ايدرو، سالانه ١٥٠ هزار دستگاه تعيين شده كه در آن دو خودروي سيمبل و داستر جديد به ‌عنوان نخستين محصولات در سال ٢٠١٨ در اين كارخانه به توليد مي‌ رسند.  

نكته قابل توجه اين قرارداد را بايد همكاري ايدرو با رنو دانست، به گونه ای كه قرار بر اين شده تا رنو بدون مشاركت ايران خودرو و سايپا و مستقل به توليد محصولات خود در ايران اقدام كند.

محسن صالحی نیا در مصاحبه با تسنیم گفت: این قرارداد، یکی از بهترین قراردادهای خودوریی خواهد بود. وی افزود: جزئیات این قرارداد را وزارت صنعت نمی تواند اعلام کند؛ اما سازمان گسترش بخش هایی از آن را می تواند در اختیار خبرنگاران گذارد، ولی باید گفت قراردادهای خودرویی کاملا محرمانه است.

پرسشی که در این میان مطرح می شود، این است که چرا باید مردم از قراردادها آگاه نباشند و این قراردادها محرمانه با شرکت های خارجی بسته شوند؟ موضوعی که در اسفند ماه 1395، احمد توکلی نماینده سابق مجلس و رئیس هیأت مدیره سازمان مردم نهاد دیده بان شفافیت و عدالت به آن اعتراض کرد.

وی گفته بود: مجلس شورای اسلامی در سال ‌های 83 و 93 تحقیق و تفحص‌ هایی را از صنعت خودرو انجام داد و سرانجام بنا بر این تحقیقات مشخص شد که تمام وعده ‌ها در قراردادهای گذشته دروغ بوده و هیچ انتقال تکنولوژی انجام نشده است.

امروز هم با همین حرف ‌ها ـ که قراردادها محرمانه است ـ بیم آن می ‌رود خسارات گذشته تکرار شود.

توکلی با اعلام اینکه «با این قراردادها ما یک بازار انحصار کشیده و با تعرفه را در اختیار شرکت های فرانسوی قرار می ‌دهیم» گفت: در گذشته محرمانه بودن قراردادها را بهانه کرده و حاضر به اعلام جزئیات نبودند که در گزارش تحقیق و تفحص مجلس در سال 83 مشخص شد که آن قراردادها چقدر ایراد داشتند. حتی در آن مقطع به یکی از مدیران خودروساز گفته شد: بر اساس قرارداد باید صادرات انجام می ‌شد. وی در این باره که چرا این موضوع اجرایی نشده است، گفت: این موضوع یک آرمان بود و ما نمی‌ خواستیم عمل کنیم. امروز ما به محرمانه بودن قراردادهای جدید خودرویی اعتراض داریم.

در تحقیق و تفحص سال 93 مجلس از صنایع خودروسازی کشور، مشخص شد که شرکت رنو در قرارداد منعقده، مواردی را نقض کرده که در زیر به مهمترین آنها اشاره می شود؛

1. عدم سرمایه گذاری شرکت رنو پارس در احداث کارخانه تولید خودرو ال90 با ظرفیت 200 هزار دستگاه مطابق ماده 3 از بند 3 قرارداد مادر،

2. اخذ عوارض و سود بازرگانی واردات قطعات منفصله از شرکت های ایران خودرو و سایپا (حدود 10 میلیون ریال بابت هر ست قطعات منفصله) علی رغم صراحت مفاد قرارداد مادر مبنی بر وظیفه رنو پارس در پرداخت این مبالغ مطابق ماده 2-2-4 از قرارداد مادر،

3. اختلاف معنادار قیمت قطعات منفصله تأمین شده توسط شرکت رنو پارس برای شرکت های ایران خودرو و سایپا با مبالغ ذکر شده در قرارداد مطابق ماده 2-2-4 از قرارداد مادر (از حدود 1800 یورو در مدل پایه تا 2900 یورو در مدل فول) که موجب افزایش قیمتی حدود 120 – 80 میلیون ریالی در محصول نهایی شده است،

4. عدم صدور 20 درصد از محصولات تولیدی در بازارهای هدف مطابق ماده 14 الحاقیه قرارداد مادر به گونه ای که از حدود 350 هزار دستگاه محصول تولید شده، کمتر از 5 هزار دستگاه صادرات محصول صورت پذیرفته است؛ یعنی حدود 01/0 درصد،

5. پیگیری تعیین میزان واقعی و نحوه جبران خسارات وارده ناشی از عدم اجرای تعهدات توسط شرکت رنو فرانسه و عدم ایفای نقش نظارتی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در قرارداد ال90 و الحاقیه های ذیربط و...

6. عدم ارتقای سطح خودکفایی به منظور کاهش وابستگی خارجی و ارزی.

به هر صورت امید می رود، حال که قرار است این قرارداد محرمانه باشد، مسئولین، گذشته این شرکت و عملکرد آن در قراردادهای قبلی را مد نظر قرار دهند تا در تحقیق و تفحص های بعدی مجلس باز شاهد اعلام بدعهدی هایی از سوی شرکت فرانسوی نباشیم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۴۰
انتشار یافته: ۲۰
نقی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۶
حالا مثلا قرارداد توتال را که همه فهمیدند، چه کاری جز تخریب انجام دادند؟!
پاسخ ها
ناشناس
| China |
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۶
رو دارید عین سنگ پا.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۶
ایران در هیچ قراردادی برنده نبوده و نخواهد بود.
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۶
به این دلیل محرمانه هست که مردم بدبخت رو تیغ بزنن با قیمت های چند برابر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۶
این واقعا یادگاری مهندس نعمت زاده میمونه. یه خودرو ساز جدید به کشور اضافه میکنه با کیفیت بین المللی. حالا دیگه دوستان جاده مخصوص معنی رقابت رو میفهمند و انشاالله محصولات اونها هم بهتر میشه. ما از این دوستان جاده مخصوص یه ماشین صفر گرفتیم تو 2000 هزارتای اول 5 بار تعمیرگاه رفتیم! ولی یه ال90 داشتم 7 سال بدون مشکل کار کرد! مهندس نعمت زاده کار بزرگی کرد که در آینده تاثیرش دیده میشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۶
انقدرها هم کار بزرگی نیست! تو این حجم انبوه سرمایه خارجی در گردش در دنیا، رقم 660 میلیون یورو چیز دندون گیری نیست!
احسان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۶
سلام . Joint Venture صحیح است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۶
رقبای خارجی نامحرم به شمار می آیند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۶
اميد وارم منتشر بشه تابي ممنون.
به نظر مياد بالاخره شركت رنو هم تسليم خواست شركاي ايرانيش شد!!
و قبول كرد كه خودرو هاش رو تو ايران نه به قيمت جهاني و بازار رقابتي"بلكه به قيمتي كه شركتهاي ايراني براش مشخص ميكنن بفروش برسونه"يادمه چندي پيش (مدير اسيايي شركت رنو گفته بود اگه دست ما رو باز بزارن ما تو ايران خودرهايي رنو رو با قيمتهايي باور نكردني و كيفيتي عالي عرضه ميكنيم"و گفته بود ميتونه با تنوع دهي به محصولاتش و قيمت و شرايط فروش ويژه 70% بازار خودروي ايران رو در اختيار بگيره...) ودر ضمن ايران هاب صادرات اسايي هم بشه....البته ايشون شرطش اين بود كه:
1- قطعات فرانسوي باشن و شركتهاي ايراني به غير از معدودي به دليل پايين بودن استاندارد هاي توليدي قابل عرضه نيستند.
دوم اينكه بازار رو براي شركت رنو ازاد بزارن تا اون محصولاتش رو با قيمت جهاني و سياست خودش تو ايران عرضه كنه !!!!!
البته دوستان ايراني ما كه در حال توليد اشغال هاي چيني بودن اون هم با سود هاي تيليلياردي ...به هيچ وجه زير بار اين در خواست ننگين نرفتن!!! آخه اون وقت تكليف اين همه خودرو هاي توليدي بيكيفيت چي ميشد جان!!!!
در عوض رنو رو متقاعد كردن و ظاهرا شركت رنو رو تونستن با خودشون بزور همراه كنن....
غلامرضا ... اهوازی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۶
کجای دنیا قراردادهای تجاری را علنی منتشر می کنند ؟
چرا مغلطه می کنید ؟
چرا جوسازی می کنید ؟
از جان این دولت چه می خواهید ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۶
این مصداق قدرت ما ماست دیگه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۶
تازمانيكه نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي وظيفه اصلي خودشان را فراموش كنند ويا ندانند چكار بايد بكنند وبجاي انجام وظيفه مشغول گرفتن عكس با يك خانم مهمان باشند آنهم در مجلس ! وضع كشور خراب وخرابتر خواهد شد.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟