منع ازدواج دختران کم‌سن با مردان مسن

با به جریان افتادن طرح اصلاح قانون ازدواج از سوی فراکسیون زنان مجلس، ازدواج دختران کم‌سن با مردان مسن ممنوع می‌شود
کد خبر: ۷۲۲۷۹۴
|
۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۱ 19 August 2017
|
10552 بازدید
|
طرح تغییر قانون ازدواج بعد از رأی اعتماد مجلسی‌ها به وزیران دولت روحانی از سوی فراکسیون زنان مجلس دوباره در دستور کار قرار خواهد گرفت تا آن‌طور که «فاطمه ذوالقدر» عضو این فراکسیون به روزنامه ایران می‌گوید: «در گام نخست راه ازدواج کودکان زیر 13 سال با مردان میانسال بسته شود.» فراکسیون زنان آن‌طور که «طیبه سیاووشی» عضو این فراکسیون به خبرنگار ما می‌گوید پیشتر حمایت مراجعی چون آیت‌الله مکارم شیرازی را برای تغییر سن ازدواج به دست آورده‌اند. به گفته ذوالقدر فراکسیون زنان بهارستان همچنان در حال رفت و آمد به دفتر مراجع هستند تا بتواند حمایت‌های بیشتری را برای افزایش سن ازدواج و جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی ازدواج در سن کودکی بیابند.
 
به گزارش روزنامه ایران، بررسی‌های جمعیت دانشجویی امام علی(ع) به گفته «زهرا کهرام» دبیر همایش ازدواج کودکان این جمعیت نشان می‌دهد بسیاری از ازدواج‌های کودکان که زیر 13 سال اتفاق می‌افتد درواقع فروش کودکان توسط خانواده به دلیل فقر وبیکاری است. ذوالقدر هم می‌گوید فراکسیون زنان درگام نخست به دنبال برداشتن دو تبصره است که به پدر کودک و دادگاه اجازه می‌دهد تا کودک را زیر 13 سال به عقد کسی درآورند. زنان مجلس به گفته ذوالقدر به دنبال جرم انگاشتن تفاوت نامتعارف در ازدواج کودکان با مردان میانسال و کهنسال هستند:«باید قانونی مصوب شود که دادگاه اجازه ندهد مثلاً یک دختر 13 یا 15 ساله بایک مرد میانسال 50-60 سال یا حتی بیشتر ازدواج کند. ما آمار داریم که یک کودک 10ساله با یک مرد 60-70 ساله ازدواج کرده است.» آمارهایی که از سمت سیستان وبلوچستان به پایتخت می‌رسد خبر از ازدواج دختران 5 ساله می‌دهد. ذوالقدر می‌گوید:«این ازدواج‌ها ثبت نمی‌شود اما ما در ازدواج‌های رسمی تفاوت سن بین 50تا60 سال را داریم که فراکسیون در وهله اول به دنبال جلوگیری از وقوع چنین ازدواج‌هایی است.»
 
آمارها نشان می‌دهد در سال ۹۴ تعداد دختران و پسران ۱۴-۱۰ ساله ازدواج کرده به ترتیب ۴۸۵۱۹ و ۱۴۰۷۱ نفر بوده و نیز ازدواج دختران زیر پانزده سال از ۴.۵۵ درصد در سال ۹۰ به ۵.۴۱ درصد در سال ۹۴ افزایش یافته که در بعضی استان‌ها مانند استان زنجان شیوع آن به ۱۲.۵ درصد رسیده است. همچنین جدیدترین آمار از ثبت ۲۹۷۱۰ مورد ازدواج دختران زیر ۱۵ سال در نه ماهه اول سال ۱۳۹۵ در سراسر ایران خبر می‌دهد.
 
به گفته «زهرا کهرام» دبیر همایش ازدواج کودکان این آمار درباره ازدواج هایی است که ثبت می‌شوند اما براساس موضوعاتی که این جمعیت دنبال می‌کند ازدواج‌های بسیاری در کشور زیر 13 سال اتفاق می‌افتد که ثبت نمی‌شود:«مثلا کودک در سن 7 سالگی ازدواج می‌کند اما در سن 13 سالگی ازدواج او را ثبت می‌کنند.» در همین ارتباط صدها کنشگر اجتماعی در بیانیه‌ای خواستار افزایش سن ازدواج به 18 سال شده‌اند. آنها در این بیانیه تأکید کرده‌اند که آسیب‌های جسمی و روانی مثل بارداری در سن کمتر از ۱۸ سال که خطر عفونت، خونریزی و مرگ‌ومیر مادران نوجوان را به دنبال دارد، اضطراب، افسردگی و اقدام به خودکشی؛ در کنار آسیب‌های اجتماعی همچون طلاق در سنین نوجوانی، محرومیت از تحصیل، افزایش خشونت خانوادگی و تداوم چرخه محرومیت از عمده‌ترین پیامدهای پدیده کودک-همسری هستند که سلامت و حیات فردی و اجتماعی کودکان را به خطر می‌اندازند.
 
دبیر همایش ازدواج کودک جمعیت امام علی در گفت‌و‌گو با روزنامه ایران از ازدواج دختران 10-11 ساله با مردان میانسال صحبت به میان می‌آورد و می گوید: «این ازدواج‌ها پنهانی نیست و با اجازه دادگاه اتفاق افتاده است.»
 
او عدم تعریف «سن کودک» را از مشکلات پیشروی کنشگران و فعالان اجتماعی می‌داند و می‌گوید: «قانون هیچ تعریفی از سن کودکی ندارد الان معلوم نیست کودکی که در سن 7 سالگی ازدواج کرده است را باید در حوزه کودکان قرار داد یا در حوزه زنان.» جمعیت امام علی(ع) جلسات بسیاری با فراکسیون زنان داشته و تعریف «سن کودک» آن‌طور که کهرام می‌گوید یکی از برنامه‌های زنان بهارستان نشین است. کهرام اعتقاد دارد دستگاه‌های دولتی بسیاری در زبان دغدغه ازدواج کودکان را دارند اما هیچ کدام راه حلی ندارند.
 
«فاطمه قاسم زاده» مدیر شبکه یاری در حمایت از کودکان کار، ازدواج کودکان را بیش از هرچیزی ناشی از وضعیت اقتصادی خانواده‌ها می‌داند و می‌گوید: «سنت هم در این مسأله نقش دارد. مثلاً در سیستان وبلوچستان مجرد ماندن یک دختر 15-16 ساله قابل قبول نیست. این نگاه و فقر فزاینده باعث می‌شود که جامعه به سمت رفتارهای آسیب زا برود.»
 
او به مشکلات جسمی دخترانی که زیر 18 سال مادر می‌شوند اشاره می‌کند و می گوید: «رحم در این سن رشد نکرده بنابراین بچه‌ای که در آن تشکیل می‌شود نمی‌تواند سالم باشد.» او می‌گوید:«بسیاری بلوغ جسمی را برای ازدواج کافی می‌دانند درصورتی که بلوغ ابعاد مختلف فکری، جسمی، عاطفی، اجتماعی و... دارد. او رابطه داشتن دختران و پسران پیش از ازدواج را دلیل کسانی که با ازدواج کودکان موافق هستند می‌داند و می‌گوید: «رابطه داشتن با ازدواج و پذیرفتن مسئولیت همسری و پدری و مادری فرق دارد.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۴
انتشار یافته: ۱۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
زیر 13 سال؟؟؟؟
ببینید چقد رعقب مانده ایم که تازه برای زیر 13 سال می خواهیم قانون بذاریم.

یعنی یک دختر 13 یا 14 ساله عیبی نداره با یک مرد 70 ساله ازدواج کنه؟
نوید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
واقعا یک فاجعه هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
واقعاً چه مسائل پیچیده ای در جامعه ما وجود دارد که تا بازگو نشود اکثریت مردم از آن خبر ندارند . امید است بانوان نماینده محترم با جدیت به دنبال حل این مشکلات باشند .
هومن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
فقر چه کارهایی که نمیکنه . مسوولان به داد مردم برسند. من این مقاله رو خوندم احساس کردم این مقاله مربوط به سومالی یا یمن یا یک کشور عقب افتاده است
پاسخ ها
علی
| Germany |
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
یعنی ایران از این کشورهایی که گفته پیشرفته تره؟!!!! قطعا نه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
فقط فقر مالی نیست فقر فرهنگیه که روز به روز بیشتر میشه
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
فکر می کنید اگر جلوی ازدواجشان را بگیرید مشکل این دختر های فقیر حل می شود بلاخره خانواده نمی تواند از انان حمایت کند بیاید از بچه های کشور مان چه دختر و چه پسر حمایت ویژه کنیم یک بودجه کلان و یک وزارتخانه پاک دست و برنامه ای واقعی و قابل اجرا برایشان در نظر بگیریم و عملی کنیم به خداوندی خدا سرمایه این مملکت بچه ها و جوان ها هستند نه چیزهای دیگر. اگر می خواهم کشوری باعزت شرافتمند مستقل و قدرتمند باشیم
علی
|
Germany
|
۱۰:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
یعنی تمام شاخصهای توسعه و پیشرفت رو تو کشور یکجا داریم!!! سوییس هم این همه شاخص توسعه رو یکجا نداره!
ناش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
چقدر بدبخت و عقب افتاده هستیم ولی ادعای فوق العاده ای در همه چیز داریم.

ازدواج بلوغ می خواد چیزی که بسیاری از افراد حتی در سن بالا هم ندارند!
صبا
|
Canada
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
کلا قوانین ازدواج ما منسوخ شده است و اگر هر چه زودتر تصحیح نشود، عواقب زیان آوری خواهد داشت! به استحکام ازدواج ها نگاه کنید! چه در سن پایین، چه حتی سن معقول.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
این مشکلات بیشتر ریشه ی فرهنگی داره.فقرفرهنگی بیشتر از بقیه عوامل در این پدیده نقش داره.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۸
الان از شدت فقر ازدواج میکنند کمتراز پنج سال دیگه با مرگ شوهر پیرشان بیوه میشوند به اضافه چندین بچه قدو نیم قد و قوز بالای قوز
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟