کنگره ملی مدیریت ورزشی به خوبی و خوشی تمام شد!
ابلاغ حکم ریاست سازمان به فدراسیون‌های ورزشی مبنی بر لزوم حضور در کنگره‌ای که خود سازمان میزبان آن است، می‌توانست راه چاره‌ای باشد برای کشاندن بدنه اجرایی به این محفل علمی. شاید اگر روسای فدراسیون‌ها به این کنگره می‌آمدند و مطالب علمی ارائه شده در این کنگره را می‌شنیدند برای سال‌های آینده خودشان مشتاق حضور در کنگره‌های سازمان می‌شدند.
سازمان تربیت‌بدنی چند سالی است که به علم روی آورده و سعی دارد با برگزاری کنگره‌های علمی، جایگاه علم را به بدنه اجرایی کشور تزریق کند. در همین راستا تاکنون سه دوره کنگره ملی مدیریت ورزش برگزار شده که امسال شهرکرد میزبان سومین کنگره ملی مدیریت ورزش بود.
به گزارش ایسنا؛ تفاوت این کنگره با سایر کنگره‌ها این بود که این بار بخش اجرایی مجری کنگره علمی بود و این یعنی که بخش اجرایی به اهمیت توجه به علم رسیده بود و می‌خواست با جمع کردن محققان علمی و اجرایی در کنار هم فاصله بین بدنه علمی و اجرایی را پر کند. انتظار می‌رفت که سالن همایش علمی مدیریت ورزش مملو باشد از روسای فدراسیون‌ها،‌ روسای هیات‌ها، مسوولان ادارات کل تربیت بدنی، مربیان تیم‌های ملی، ورزشکاران و... اما افسوس، باز هم جای خالی اجرایی‌ها در محفل علمی ورزش کشور مشهود بود.
هرچند کنگره شهرکرد بیش از سایر محافل علمی توانسته بود جامعه اجرایی را به خود جذب کند و تعدادی از مسوولان ادارات کل تربیت بدنی استان‌ها و هیات‌ها در این همایش حضور داشتند اما کاش تمام روسای فدراسیون‌ها به اهمیت این موضوع پی می‌بردند و این قدر محافل علمی‌مان خالی نبود.
وقتی پای صحبت مدیران اجرایی‌ ورزش حاضر در کنگره می‌نشستی ـ در حالی که همه می‌گویند اجرایی‌ها علم‌گریزند ـ رضایت را از صدایشان می‌خواندی. آنها می‌گفتند که بحث‌های مطرح شده توسط محققان به ما کمک کرد. اطلاعات‌مان افزوده شد و یاد گرفتیم چگونه بهتر مدیریت کنیم.
به راستی چرا هنوز بخش اعظم بدنه اجرایی ورزش به اهمیت علم نرسیده‌اند؟
** سعیدلو نیامد
میزبان برای مراسم افتتاحیه خیلی زحمت کشیده بود، اما عدم حضور رییس سازمان تربیت بدنی در کنگره‌ای که خود سازمان بانی اصلی آن است، به چشم می‌آمد. همه دوست داشتند دیدگاه سعیدلو را نسبت به علم بدانند. سعیدلو میزبان بود و عدم حضور او شاید می‌توانست نشان از این باشد که علم هنوز در ذهن سازمان تربیت بدنی جای خود را باز نکرده است. خیلی از حاضرین در کنگره ملی مدیریت ورزش عدم حضور رییس سازمان تربیت بدنی، قائم مقام سازمان تربیت بدنی و معاون رییس سازمان در این کنگره را علت عدم حضور روسای فدراسیون‌ها می‌دانستند. آنها می‌گفتند که اگر سعیدلو می‌آمد و به فدراسیون‌ها حضور در همایش را اجبار می‌کرد، آن وقت استقبال، خیلی بهتر بود.
** آیا اجبار چاره‌ساز است؟
ابلاغ حکم ریاست سازمان به فدراسیون‌های ورزشی مبنی بر لزوم حضور در کنگره‌ای که خود سازمان میزبان آن است، می‌توانست راه چاره‌ای باشد برای کشاندن بدنه اجرایی به این محفل علمی. شاید اگر روسای فدراسیون‌ها به این کنگره می‌آمدند و مطالب علمی ارائه شده در این کنگره را می‌شنیدند برای سال‌های آینده خودشان مشتاق حضور در کنگره‌های سازمان می‌شدند.
** مقالات، از مفاهیم علمی تا مطالب کاربردی
اساتید درخصوص مقالات ارائه شده در سومین کنگره ملی مدیریت ورزش نظر متفاوتی داشتند. بعضی‌ها معتقد بودند که سطح مقالات بالا بود و علم تازه‌ای را به ورزش معرفی کرد اما بعضی دیگر معتقد بودند که تعدادی از مقالات تکراری بودند و حرف جدیدی برای زدن نداشتند.
اما نظر بدنه اجرایی چیزی متفاوت بود. آنها می‌گفتندکه خیلی از مقالات توانستند به افزایش علم ما کمک کنند. آنها برگزاری کارگاه‌های آموزشی را از دیگر تجربیات مثبت حضور در این کنگره دانستند و گفتند آموختیم که چگونه مدیریت کنیم.
** میزبان خوب عمل کرد
چهارمحال و بختیاری استان محرومی به نظر می‌رسد. اما با میزبانی شایسته کنگره‌ای ملی نشان داد که توانایی فوق‌العاده‌ای دارد. می‌توان گفت که تقریبا هیچ کس از شرایط میزبانی ناراضی نبود. میزبان همه تلاش خود را برای ارائه هرچه بهتر مطالب علمی به حضار به کار برد. شهرکرد برای میزبانی هرچه بهتر سومین کنگره ملی مدیریت ورزش سنگ تمام گذاشت. می‌گفتند که به تمام فدراسیون‌ها دعوتنامه فرستاده‌اند. میزبان همه سعی خود را برای راضی نگه داشتن میهمانان می‌کرد و کسی در کنگره به او سخت نگذشت.
** این کنگره هم تمام شد
سومین کنگره ملی مدیریت ورزش هم تمام شد. این بار استقبال بدنه اجرایی بیشتر از سایر کنگره‌ها بود اما استقبال ناکافی بود. برای برگزاری همایش‌های علمی، وقت و هزینه بسیاری صرف می‌شود. محققان نتیجه ماه‌ها و سال‌ها تلاش و تحقیق خود را در اختیار همه قرار می‌دهند و به نظر می‌رسد با این همه هزینه می‌شود بهتر نتیجه گرفت. کاش روزی برسد که شاهد حضور هرچه بیشتر و بهتر بدنه اجرایی و همچنین ارائه مقالات کاربردی‌تر در کنگره‌های علمی باشیم و این فاصله بین علم و اجرا در ورزش کشور از بین رود.

ما را دنبال کنید

به اشتراک گذاری این مطلب!
مطالب مرتبط

نظر شما

نظرهای حاوی توهین، افترا یا نوشته‌شده با حروف لاتین (فینگلیش) منتشر نمی‌شوند.

نظرسنجیآرشیو
نظرسنجی
آخرین اخبار