بارش شدید و کم نظیر باران در اکثر شهرستان های استان گیلان که از شامگاه پنجشنبه شروع شده بود، به سیلابی عظیم تبدیل شد و خسارات سنگینی به مردم منطقه تحمیل کرد؛ سیلاب هایی که علاوه بر مسدود کردن خیابان ها و تحمیل خسارت به مردم محلی، گردشگران را نیز برای ساعت ها آواره و بی سرپناه کرد.
به گزارش «تابناک»، بارش باران که از روز گذشته در گیلان آغاز شد و به دلیل شدت بارشها و در مدتزمان اندک منجر به راه افتادن سیلاب در نقاطی از گیلان شد، خیلی زود خسارت های سنگینی را متوجه مردم محلی و صدها خانواده گردشگری که برای تفریح به منطقه سفر کرده بودند را سرگردان کرد.
طبق آمارها و بررسیها اولیه از کارشناسان هواشناسی و ستاد مدیریت بحران در گیلان مناطقی از استان دچار آبگرفتگی شدید شده بودند و با توجه به حضور گردشگران و مسافران در استان مشکلاتی در حوزه اقامت و گردشگری استان حادث شد.
اداره کل هواشناسی گیلان که پیشتر از شدت بارشها خبر داده بود و این شرایط را پیش بینی کرده بود، بیشترین بارندگیهای امروز استان را به ترتیب شامل لاهیجان با 264 میلیمتر، شهر چاف لنگرود با 222 میلیمتر و رودسر با 178 میلیمتر دانست.
گزارش ها حکایت از این دارد که در پی بارش شدید باران و تنها در شهرستان لاهیجان به 120 خانوار مسافر امدادرسانی شد و پس از اسکان اضطراری آنها در ورزشگاه اصلی شهرستان، میان این تعداد خانوارها پتو، خرما، نانوآب معدنی دادهشده است.
در شهرستان لنگرود نیز مرد ۴۵ ساله لنگرودی که در پی بارش های شدید باران در ساعات گذشته مغازه اش دچار آبگرفتگی شده بود، در حالیکه برای سرکشی به مغازه اش رفته بود، دچار برق گرفتگی شد و جان سپرد.
در اکثر روستاها و همچنین شهر لنگرود خبرها حکایت از جاری شدن سیلابهای محلی مخصوصاً در مناطق حاشیه شهرها و کوهپایهای دارد و جاده لاهیجان به لنگرود نیز با آبگرفتگی مواجه شده است.
در این رابطه مانی علی اصغری رئیس اداره عملیات جمعیت هلال احمر گیلان نیز به ایرنا
گفت که در پی بارش شدید باران، به 120 خانوار مسافر در لاهیجان امدادرسانی
شده و پس از اسکان اضطراری آنها در ورزشگاه اصلی شهرستان ، به این تعداد
خانوارها پتو، خرما، نان و آب معدنی داده شده است.
وی اضافه
کرد که در پی بارش شدید باران، مسافران شهرستان های رودسر و لنگرود از سوی
این جمعیت در مساجد و امام زادگان اسکان یافته اند.
محمد علی نجفی استاندار گیلان برای بررسی شرایط بحرانی پیش آمده به شهرستان لاهیجان و لنگرود سفر کرد و از نزدیک در جریان روند امداد رسانی و خسارت های تحمیل شده قرار گرفت.
گزارشها از دیوشل و تالش محله خاکی از آن دارد که سیل باعث شد تا
خسارتهای زیادی به منازل مسکونی، مغازهها و خودروهای پارک شده در کوچهها
و خیابانها به وجود آورد.
آنچنان که آمد، هواشناسی وضعیت جوی آبوهوای گیلان را از هفته گذشته پیشبینی کرده بود و طبیعتاً
مسئولین با توجه به هشدارهای هواشناسی در خصوص وضعیت جوی میبایست تجهیزات
دستگاههای دولتی را برای مقابله با اقدامات پیشبینینشده آماده میکرد.
بارش باران در طی نیم روز گذشته نه تنها با
آبگرفتگی شدید معابر و بروز سیل در خیابانها، نه تنها زندگی عادی مردم برخی
شهرهای گیلان را برای ساعتها فلج کرد، بلکه باعث طغیان رودخانهها،
آبگرفتگی منازل مردم و تخریب تأسیسات زیربنایی شد و مردم را در معرض وقوع حادثه
تلخی قرارداد. گرچه با پایان یافتن شدت بارش و ورود بهموقع مسئولان از بروز
حوادث ناگوار بیشتر جلوگیری شد، اما این رخداد تکراری حکایت مدیریت ضعیف بحران در استان گیلان را برای چندمین بار به تصویر کشید.
جدا از اینکه مسئولان، مردم محلی و مسافران در رابطه با خطر سیل و آبگرفتگی معابر به هشدارهای هواشناسی استان توجه نکرده بودند و همین مهم زمینه افزایش خسارت ها را به بار آورد، نکته دیگر این است که در سال های اخیر برخی اقدام های ناصواب در حوزه محیط زیست از قبیل تخریب جنگل و حذف پوشش های گیاهی بروز چنین حوادثی را تشدید کرده است.
در چنین شرایطی بر مسئولان استانی و شهرستانی استان گیلان لازم است، مروری بر آنچه تا کنون بر طبیعت استان آورده اند، داشته باشند و در راستای طرح های آبخیزداری، جنگل کاری و توسعه پوشش های گیاهی تلاش کنند. از سویی نیز توجه به هشدارهای هواشناسی و اتخاذ تدابیر ایمنی لازم از سوی مردم و مسئولان موضوع بسیار مهمی است که در رخداد اخیر به آن کم توجهی شد و امید این است که در آینده تکرار نشود.