قاسمی: مذاکره با آمریکا به معنای اعتماد نیست

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: به تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و روند تحولات دموکراتیک در عراق مصر هستیم.
کد خبر: ۷۳۳۳۳۷
|
۰۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۸ 25 September 2017
|
4791 بازدید
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: به تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و روند تحولات دموکراتیک در عراق مصر هستیم.

به گزارش ایسنا، بهرام قاسمی در نشست هفتگی خود با خبرنگاران با بیان اینکه سیاست ایران نسبت به همه پرسی و بحث اقلیم عراق از همین تریبون و سایر تریبونها مکررا مطرح شده گفت: مواضع ما در این زمینه کاملا روشن بوده و هست ما به تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و روند تحولات دموکراتیک در عراق مصر هستیم و آن را پیگیری می‌کنیم.
هر اقدامی مغایر با تمامیت ارضی دولت عراق اقدامی نابه‌جا و غلط است

وی افزود: هر اقدامی مغایر با ثبات، امنیت و تمامیت ارضی دولت عراق اقدامی نابه‌جا و غلط است و می‌تواند منجر به برخی تحولات و اتفاقاتی باشد که همه مردم منطقه و به خصوص بیش از همه مردم کرد را که همواره خیرخواه آنها بوده‌ایم و در زمینه کمک به آنها حرکت کرده ایم، را تحت تاثیر قرار دهد.
انتشار خبر بمباران مناطقی از اقلیم توسط ایران نادرست و غلط است

وی احضار سرکنسول ایران در اربیل عراق را تایید نکرد و همچنین انتشار خبر بمباران مناطقی از اقلیم توسط ایران را نادرست خواند و گفت: این خبر توسط برخی رسانه‌های غربی منتشر شد که خبری نادرست و غلط بود. چنین اتفاقی نیفتاده و این یک فضاسازی در آستانه همه پرسی در اقلیم بود که اهداف مشخصی را دنبال می‌کرد.
به درخواست دولت مرکزی عراق مرزهای هوایی خود را بر روی اقلیم کردستان بسته است

قاسمی گفت: ایران بنا به درخواست دولت مرکزی عراق مرزهای هوایی خود را بر روی اقلیم کردستان بسته است. بعد از ظهر روز گذشته یادداشتی را در این ارتباط از وزارت خارجه عراق دریافت کردیم که از ما خواسته بودند مرزهایمان را مسدود کنیم.
کسانی که خود را قاضی برجام و آژانس می‌دانند دچار مشکلات خاصی هستند

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات اخیر وزیر خارجه امارات در مورد نقض برجام از سوی ایران و همچنین اظهارات وزیر امور خارجه بحرین مبنی بر دخالت ایران در امور کشورهای منطقه تصریح کرد: من فکر می کنم برخی از آدم‌ها در حد و اندازه ورود به برخی از مسائل نیستند.

بهرام قاسمی ادامه داد: کسانی که خارج از مسئولیت خود در مورد برجام صحبت می‌کنند و خود را قاضی برجام و آژانس می‌دانند دچار مشکلات خاصی هستند و لازم نیست که به چنین مواضعی پاسخ داده شود.

وی همچنین اظهار کرد: کسانی که بحث دخالت ایران در امور منطقه را مطرح می‌کنند، کسانی هستند که به اتفاق شرکای بزرگتر خود، به کار خرید و فروش تروریسم، افراطی گری، دخالت در امور دیگران و سرکوب اقدامات اعتراضی مردم خود می‌پردازند و حرف‌های آنها قابل اعتنا نیست و سیاست آنها ادامه سیاست‌هایی است که توسط برخی از کشورهای فرامنطقه در چارچوب پروژه ایران هراسی دنبال می‌شود.

 وی همچنین در مورد مباحث مطرح شده در کنگره آمریکا در ارتباط با منع فروش هواپیما به ایران اضافه کرد: این لایحه در کنگره آمریکا مطرح شده و در چند وقت اخیر بیش از 60 لایحه این چنینی که علیه ایران بوده در کنگره مطرح شده و در نهایت هیچ کدام به سامان خاصی نرسیده و اجرایی نشده‌اند.
لفاظی‌هایی که در ارتباط با منع فروش هواپیما به ایران مطرح می‌شود، بیشتر در ادامه پروژه ایران‌هراسی است

وی با بیان اینکه این لوایح برای اینکه اجرایی شوند باید مراحلی را طی کنند و به امضای رئیس‌جمهور آمریکا برسند، تصریح کرد: در مورد موضوع فروش هواپیما به ایران قراردادی بین شرکت‌های ایرانی و آمریکایی منعقد شده و باید در مورد مسائل فنی و ظرایف فنی آن از دستگاه های مربوطه سوال کنیم، ولی معتقدیم لفاظی‌هایی که در این زمینه مطرح می شود بیشتر در راستای ادامه پروژه ایران هراسی است که توسط برخی از کشورهای منطقه و فرامنطقه دنبال می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری که مدعی بود وزارت خارجه در بحث اقلیم کردستان به صورت منفعل عمل کرده و به نظر می‌رسد در عرصه تصمیم‌گیری در این زمینه در داخل کشور چندان نقشی ندارد، اظهار کرد: در حوزه سیاست خارجی در همه ادوار و در همه جهان بخشی از اقدامات در همان لحظه مشخص نیاز به بیان و رسانه‌ای شدن ندارند و سکوت به معنای انفعال نیست.

این دیپلمات ارشد کشورمان تاکید کرد: وزارت امور خارجه در همه حوزه ها به خصوص مباحث منطقه‌ای با توجه به اهمیت آنها به صورت جدی فعال است و با همکاری سایر دستگاه‌های مربوطه مسائل و موضوعات منطقه را دنبال کرده و می‌کند.
در آینده‌ای نه چندان دور مذاکرات با کانادا را در سطوح دیگر ادامه می‌دهیم

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در ارتباط با دیدار اخیر وزرای خارجه ایران و کانادا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد و اینکه آیا در این دیدار در مورد موانع برقراری روابط دیپلماتیک بین دو کشور نیز بحث و گفت‌وگویی شده است، تصریح کرد: ما قبلا مذاکراتی را با دولت کانادا در تهران و یک کشور ثالث داشتیم، سال گذشته در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل وزرای خارجی دو کشور دیدار کردند و امسال نیز این دیدار در نیویورک بار دیگر تکرار شد و مذاکراتی بین وزرای خارجه دو کشور انجام شد.

وی با بیان اینکه در جریان این مذاکرات در مورد مسائل دو جانبه، همکاری های آینده و روابط دو کشور و همچنین وضعیت کنسولی ایرانیان مقیم کانادا بحث و گفت‌وگو شد ادامه داد: قرار شد که ما بتوانیم در آینده‌ای نه چندان دور مذاکرات را در سطوح دیگر ادامه دهیم و این توافق خوبی است که در آینده نه چندان دور مجددا هیات‌های دو کشور رایزنی‌ها و مذاکرات خود را در خصوص برقراری روابط و مسائل کنسولی خواهند داشت.

بهرام قاسمی مسائل منطقه وبرجام را نیز از دیگر محورهای رایزنی وزرای خارجه ایران و کانادا اعلام و تصریح کرد: آنچه که در این دیدار اهمیت داشت، بررسی وضعیت ایرانیان مقیم کانادا، مسائل کنسولی و تصمیم بر ادامه مذاکرات بین مقامات دو کشور بود.
جهان خیلی شنوای اظهارات گستاخانه و تکراری صهیونیست‌ها نیست

سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به سوالی در ارتباط با اظهارات مقامات رژیم صهیونیستی علیه ایران از جمله اظهارات اخیر نخست وزیر این کشور در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: اظهارات مقامات رژیم اشغالگر قدس علیه ایران تکراری است و چیز جدیدی نیست.

وی با بیان اینکه آنها اظهارات گستاخانه ای را نسبت به ایران مطرح کردند، خاطر نشان کرد: معمولا جهان خیلی شنوای این اظهارات گستاخانه و تکراری نیست.
اشراف خوبی بر مسائل منطقه داریم

قاسمی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد روابط ایران با کشورهایی چون آذربایجان و ارمنستان و همچنین تلاش صهیونیست‌ها برای ایجاد اختلاف بر روابط ایران با این دو کشور در منطقه قفقاز اظهار کرد: ایران با دو کشور ارمنستان و آذربایجان روابط دوستانه، خوب و رو به گسترشی دارد. آمد و شدهای زیادی بین مقامات ایران با مقامات این دو کشور در جریان است و فکر می‌کنم در آینده‌ای نه چندان دور شاهد تماس‌ها و رفت و آمدهای جدیدی باشیم.

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه منطقه قفقاز مثل سایر نقاط پیرامونی ایران، برای ما از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و ما تاکید بر حفظ آرامش در این منطقه داریم تصریح کرد: ما همواره تاکید داشته ایم که تماس‌ها و رایزنی‌هایمان با کشورهای این منطقه ادامه داشته باشد. تحولات منطقه را با دقت تحت نظر داریم.

وی ادامه داد: کشورهایی که در حوزه پیرامونی ما هستند و با ما در ارتباط هستند با نگاه و خطوط قرمز ایران آشنا هستند. ما با آنها تماس داریم و در مواقع لازم در صورتی که نیاز بدانیم در مورد تحولات و موضوعاتی که می تواند حساسیت برانگیز باشد و باعث ناامنی در منطقه صحبت‌ می‌کنیم. ما اشراف خوبی بر مسائل منطقه داریم و در جریان تحولات در منطقه بوده و خواهیم بود.
مذاکره با آمریکا به معنای اعتماد نیست

قاسمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وزیر خارجه در سخنان خود مطرح کرده‌اند که آمریکا قابل اعتماد نیست، این سخن به این منزله است که پیش از این به آمریکا اعتماد داشته‌ایم که با آنها در مورد موضوع هسته‌ای مذاکره کرده‌ایم؟ گفت: هیچ‌گاه به آمریکا اعتماد نبوده است و مذاکره به معنای اعتماد نیست.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره مجدد به مواضع ایران در مورد برگزاری رفراندوم در اقلیم کردستان و تاکید ایران بر حفظ تمامیت ارضی عراق در پاسخ به این سوال که ایران پیش از برگزاری رفراندوم با مقامات این منطقه جهت متقاعد کردن آنها برای عدم برگزاری رفراندوم مذاکرات و گفت‌وگوهایی داشته است؟ تصریح کرد: ما همواره با اقلیم و احزاب کرد عراق در دوران جدید و چه قبل از آن رایزنی‌ها و تماس‌هایی داشته‌ایم و این تماس‌ها طی هفته‌های گذشته نیز وجود داشته است.

وی در پاسخ به این سوال که ایران پیشنهاد خاصی به مسوولان اقلیم در راستای عدم برگزاری رفراندوم داده است؟ گفت: ما تاکید داشته‌ایم که مذاکرات بین مقامات اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق انجام شود تا اگر مشکلی هست در همین چارچوب حل شود به نحوی که منافع مردم عراق و تمامیت ارضی این کشور حفظ شود.

قاسمی در پاسخ به سوالی در ارتباط با تمدید فرمان مهاجرتی ترامپ علیه ورود اتباع ایرانی و تعدادی دیگر از کشورها جهت سفر به آمریکا گفت: این همان بحث قبلی است که با تغییراتی مجددا تمدید شده است.

وی ایجاد ممنوعیت در سفر اتباع ایرانی و تعدادی دیگر از کشورها به آمریکا را از سوی دولت این کشور کاری غیر انسانی، غلط و نامناسب عنوان کرد و گفت: این اقدامی نامطلوب است و در زمان حاضر در هیچ کجای دنیا افکار عمومی جهان با چنین اقدامات نامربوط و نادرستی موافق نیستند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد مخالفت برخی از احزاب کرد در منطقه اقلیم کردستان با برگزاری رفراندوم و همچنین احتمال انجام اقداماتی تند از سوی ترکیه در آن منطقه در راستای مخالفت با برگزاری رفراندوم گفت: ما بارها مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره برگزاری رفراندوم در این منطقه اعلام کرده‌ایم و بر اهمیت حفظ تمامیت ارضی عراق تاکید کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه رفراندوم در یک مقطعی نامناسب و بدون منطق لازم صورت می‌گیرد، ‌افزود: این اقدام در مقطعی صورت می‌گیرد که به تازگی دولت عراق توانسته در مبارزه با داعش به موفقیت‌هایی دست پیدا کند. در مورد این اقدام و مسائل مربوط به آن نگرانی‌هایی وجود دارد ولی باید صبر کنیم تا شاید در آینده بیشتر بتوانیم در مورد آن صحبت کنیم.

خبرنگاری از سخنگوی وزارت خارجه در مورد خبر منتشر شده مبنی بر بازدید برخی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از سفارت‌خانه‌های ایران در خارج از کشور پرسید، که قاسمی در پاسخ گفت: این موضوع جدیدی نیست. معمولا نمایندگان محترم مجلس در گذشته و حال سفرهای به خارج از کشور داشته و دارند و در جریان این سفرها معمولا توسط سفرای ایران در خارج از کشور مورد استقبال قرار می‌گیرند و در دیدارها و مذاکرات‌شان آنها را همراهی می‌کنند.

وی افزود: این تماس‌ها بین نمایندگان مجلس و سفرای ایران در خارج از کشور وجود داشته و خواهد داشت.
بخش اعظمی از مشکلات بانکی ایران و چین حل شده است

این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوالی در مورد برخی از مشکلات بانکی که چندی قبل بین ایران و چین ایجاد شده بود، اظهار کرد: چندی قبل به دلیل تغییرات مقررات در سیستم بانکی چین و تطبیقی که آنها باید خودشان را با برخی از ترتیبات بین‌المللی می‌دانند، برخی کندی‌ها در حوزه‌های بانکی بین دو کشور ایجاد شده بود. مقامات مربوطه در ایران رایزنی‌های گسترده‌ای را با طرف‌های چینی انجام دادند و تا آنجایی که من می‌دانم قسمت اعظمی از مشکلات ایجاد شده حل شده است و فکر نمی‌کنم که در حال حاضر مشکل خاصی وجود داشته باشد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در ارتباط با اقدامات این وزارت‌خانه برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی به خصوص سرمایه‌های سرمایه‌گذاران ایرانی در خارج از کشور تصریح کرد: بحث جذب سرمایه‌گذاری خارجی بحث مهمی است و این جزء اولویت‌ها و سیاست‌های دولت به خصوص دولت دوازدهم است. وزارت خارجه نیز در این خصوص طراحی‌های لازم را انجام داده که یکی از آنها جذب سرمایه‌های ایرانیان خارج از کشور جهت سرمایه گذاری در داخل است.

وی همچنین به عزم جدی وزارت خارجه و دولت جهت جذب سرمایه‌گذاران خارجی در راستای سرمایه‌گذاری در داخل کشور اشاره کرد و گفت: تلاش‌هایی از طرق مختلف از جمله توسط سفارت‌خانه‌های ایران در خارج از کشور برای تحقق این موضوع در حال انجام است که امیدواریم به نتایج مناسب برسد.

این دیپلمات ارشد کشورمان در مورد نشست سه جانبه وزرای خارجه ایران،‌ ترکیه و عراق در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد اظهار کرد: سه کشور ایران،‌ عراق و ترکیه مسائل متعدد و مختلفی دارند که هر از گاهی نیاز است در مورد آنها بازبینی صورت بگیرد. برخی از مسائل را رصد کنند و همچنین رایزنی‌های لازم را در جهت تثبیت ثبات در منطقه و مبارزه با تروریسم داشته باشند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه همواره تماس‌هایی بین این سه کشور وجود داشته و خواهد داشت گفت: در پایان این نشست بیانیه مشترکی منتشر شد و در آن بیانیه به برخی از محورهای مورد گفت‌وگوی وزرای خارجه سه کشور اشاره شد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که در آن جلسه در مورد کاهش سطح مبادلات سه کشور با منطقه اقلیم بحث و گفت‌وگویی شد؟ گفت: من ترجیح می‌دهم که در این مورد صحبتی نکنم.
برای رفت و آمد ایرانیان ساکن اقلیم کردستان برنامه‌ریزی شده است

قاسمی در ادامه سوالاتی که از وی در ارتباط با اقدامات ایران در واکنش به برگزاری رفراندوم در اقلیم کردستان در این جلسه پرسیده شد، تاکید کرد: ما بر اساس خواست دولت مرکزی عراق مرزهای زمینی و هوایی خود را بر روی منطقه اقلیم کردستان مسدود کردیم و این اقدام براساس خواست دولت عراق بوده است و با توجه به نوع هماهنگی‌هایی که بین دو کشور وجود دارد، طبیعی است که باید اقدامات لازم را انجام می‌دادیم.

وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد تعداد ایرانیانی که در حال حاضر در منطقه اقلیم زندگی می‌کنند و همچنین رفت و آمدهای آنها به کشور گفت: در مورد تعداد دقیق ایرانیانی که در آن منطقه هستند اطلاع دقیقی ندارم و احتمالا برای رفت و آمد آنها از سوی نهادهای مربوطه برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گرفته است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟