آخرین تحولات خاورمیانه؛

درگیری شدید میان نیروهای کرد و ارتش ترکیه در عفرین/افشای پیش نویس بیانیه پایانی کنفرانس سوچی درباره سوریه/ آغاز نشست‌های کارگروه آمریکایی ـ اروپایی برای بررسی «نقائص برجام»

درگیری شدید میان نیروهای کرد و ارتش ترکیه در عفرین، هشدار ترکیه به آمریکا در سوریه، نخستین اظهارات میلیاردر سعودی پس از آزادی و آغاز نشست‌های کارگروه آمریکایی ـ اروپایی برای بررسی «نقائص برجام»، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به افشای پیش نویس بیانیه پایانی کنفرانس سوچی درباره سوریه نیز اشاره کرد.
کد خبر: ۷۶۸۷۳۰
|
۰۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰ 28 January 2018
|
17922 بازدید
|

درگیری شدید میان نیروهای کرد و ارتش ترکیه در عفرین، هشدار ترکیه به آمریکا در سوریه، نخستین اظهارات میلیاردر سعودی پس از آزادی و آغاز نشست‌های کارگروه آمریکایی ـ اروپایی برای بررسی «نقائص برجام»، از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به افشای پیش نویس بیانیه پایانی کنفرانس سوچی درباره سوریه نیز اشاره کرد.

به گزارش «تابناک»، شبکه خبری الجزیره مدعی دستیابی به نسخه ای از بیانیه پایانی کنفرانس سوچی درباره سوریه شد و بندهایی از آن را منتشر کرد.

درگیری شدید میان نیروهای کرد و ارتش ترکیه در عفرین/افشای پیش نویس بیانیه پایانی کنفرانس سوچی درباره سوریه/ آغاز نشست‌های کارگروه آمریکایی-اروپایی برای بررسی «نقائص برجام»

بندهایی از این پیش‌نویس که الجزیره منتشر کرد به شرح زیر است؛

1- از سازمان ملل خواسته می‌شود برای تشکیل کمیته قانون اساسی در مذاکرات ژنو، کمک کند.

2- تعهد کامل به وحدت ملی و تمامیت ارضی سوریه

3- فقط مردم سوریه هستند که برای آینده خود از طریق شیوه‌های دموکراتیک تصمیم خواهند گرفت.

4- تشکیل ارتش ملی سوریه برای حفاظت از مردم و مرزهای این کشور

5- دولت سوریه یک دموکراسی غیرطائفه‌ای بر مبنای حق شهروندی یکسان است.

6- دولت سوریه به حفظ اتحاد ملی، آرامش عمومی و توسعه عادلانه متعهد است.

7- رد مطلق هر نوع از تروریسم، افراطی‌گری و فرقه‌گرایی و تعهد به مبارزه با آنها

8- حفاظت از حقوق بشر و آزادی در زمان‌های بحران و عدم تبعیض در حقوق شهروندی

9- اطمینان حاصل کردن از امنیت آوارگان و حق آنها برای بازگشت به وطن

کنگره مردمی سوریه با پیشنهاد روسیه در 29 و 30 ژانویه (9 و 10 بهمن) و با حضور 1500 شرکت کننده از قشرها و گروه‌های مختلف سوری در شهر سوچی برگزار خواهد شد.

درگیری شدید میان نیروهای کرد و ارتش ترکیه در عفرین

عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه با نام «شاخه زیتون» و با هدف پاکسازی شبه‌نظامیان کُرد در شهر عفرین، با پیشروی نیروهای ترکیه و همپیمانان آنها به غرب این شهر، هشتمین روز خود را پشت سر گذاشت.

بر اساس بیانیه منتشره از سوی ستاد مشترک ارتش ترکیه در روز هشتم این عملیات، 53 عنصر مسلح کرُدی عضو نیروهای دموکراتیک سوریه (پ.ی.د) کشته شدند که در پی آن تعداد کل شبه‌نظامیان از پای‌درآمده از ابتدای عملیات به 447 تن رسید.

حملات توپخانه‌ای و جنگنده‌های نیروی هوایی ترکیه نیز در روز شنبه به شدت قبل ادامه یافت. 22 جنگنده ترکیه‌ای مواضع یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) در عفرین را هدف قرار دادند که طی آن 42 موضع شامل سنگرها، پناهگاه‌ها و انبارهای مهمات نابود شدند.

با احتساب این آمار، از آغاز عملیات تا کنون 340 هدف تعیین شده از شبه‌نظامیان کُرد در عفرین نابود شدند.

تلفات نظامیان ترکیه و همپیمانان آنها در ارتش آزاد در روز هشتم عملیات شاخه زیتون نیز ادامه داشت. با کشته شدن 2 نظامی ترکیه و زخمی شدن 11 تن دیگر، آمار تلفات این کشور از ابتدای عملیات به 5 کشته و بیش از 50 مجروح رسید.

«مولود چاووش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه نیز روز شنبه طی هشدار شدیداللحن به آمریکا، از واشنگتن خواست هرچه سریعتر نیروهای خود را از شهر منبج خارج کند، زیرا هدف بعدی، پس از عفرین، این شهر خواهد بود.

روز شنبه صندوق حمایت از کودکان در سازمان ملل «یونیسف» اعلام کرد، در جریان حملات هوایی ترکیه به شهر عفرین، تا کنون یازده کودک سوری جان خود را از دست داده‌اند و شمار بسیاری نیز زخمی شدند.

همچنین در گفت‌وگوی تلفنی «ابراهیم کالین»، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه با «هربرت مک‌مستر» مشاور امنیت ملی آمریکا، تأیید شد که حمایت‌های تسلیحاتی واشنگتن از کُردهای سوریه، متوقف می‌شود.

تیم مذاکره کننده معارضان سوری نیز اعلام کرد، در اعتراض به تجاوز نظامی ترکیه به خاک سوریه، در کنگره مردمی سوریه در شهر «سوچی» شرکت نخواهد کرد.

درگیری شدید میان نیروهای کرد و ارتش ترکیه در عفرین/افشای پیش نویس بیانیه پایانی کنفرانس سوچی درباره سوریه/ آغاز نشست‌های کارگروه آمریکایی-اروپایی برای بررسی «نقائص برجام»

شبکه المیادین بامداد یکشنبه گزارش داد، توپخانه‌های ترکیه به شدت در حال گلوله‌باران منطقه جندیرس در عفرین هستند. همچنین نظامیان ترکیه و عناصر ارتش آزاد در منطقه بلبل واقع در شمال عفرین، با شبه‌نظامیان کُرد به شدت درگیر شدند.

6400 نظامی ترکیه تا کنون در جریان این عملیات در خاک سوریه حضور داشته و با ورود به 70 روستا، شبه‌نظامیان کُرد را از بین بردند. این نیروها گستره عملیات خود را به شهر «اعزاز» در شرق عفرین و استان حلب افزایش دادند.

دولت ترکیه که از چندین ماه قبل به اجرای عملیات نظامی جدید در شمال سوریه علیه شبه‌نظامیان کُرد در این منطقه تهدید می‌کرد، پس از اعلام تصمیم آمریکا برای ایجاد ارتش کُردی 30هزاری در سوریه، مجاب به آغاز آن شد.

هشدار ترکیه به آمریکا در سوریه

وزیر خارجه ترکیه گفت: آمریکا باید اقدامات ملموسی برای پایان دادن به حمایت کُرد‌ها در سوریه انجام دهد و حرف زدن به تنهایی کافی نیست.

با گذشت بیش یک هفته از حمله ارتش ترکیه به «عفرین» در خاک سوریه و اعلام شهر منبج به عنوان هدف بعدی در این کشور، مولود «چاووش اوغلو»، وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد، آمریکا باید از شهر منبج سوریه خارج شود.

وی اعلام کرد: آمریکا باید از منبج سوریه فورا عقب نشینی کند.

وزیر خارجه ترکیه گفت: آمریکا باید اقدامات ملموسی برای پایان دادن به حمایت کُرد‌ها در سوریه به عمل آورد و حرف زدن به تنهایی کافی نیست.

گفتنی است، قبلا «ابراهیم کالن»، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه و «هربرت مک مستر» مشاور امنیت ملی آمریکا بر لزوم توقف تسلیح یگان‌های مدافع خلق و اتحاد دموکرات کرد‌های سوریه تأکید کردند.

نخستین اظهارات میلیاردر سعودی پس از آزادی

شاهزاده ولید بن طلال تاجر مشهور سعودی در یک گفت وگوی ضبط شده درباره آنچه موسوم به "مبارزه با فساد" در عربستان است، سخن گفت.

ولید بن طلال در این گفت وگو که حدود سی دقیقه طول کشید، درباره عملیات مبارزه با فساد در عربستان و اینکه آیا این امر را اقدامی مفید و خوب برای عربستان می داند، اظهارنظر کرد.

وی گفت: از نظر من، این عملیات بسیار عادلانه و سالم بود و من نیز با آنها منصف و به دور از هرگونه شبهه و فساد بودم.

بن طلال خاطرنشان کرد: بی گمان در عربستان فساد وجود داشت و جای تأسف دارد که شخصی که ضدفساد است، گرفتار تمام آن مسائل شود.

درگیری شدید میان نیروهای کرد و ارتش ترکیه در عفرین/افشای پیش نویس بیانیه پایانی کنفرانس سوچی درباره سوریه/ آغاز نشست‌های کارگروه آمریکایی-اروپایی برای بررسی «نقائص برجام»

این شاهزاده سعودی افزود: این واقعیت را می پذیرم. بیش از 300 تن در آنجا بودند و به گمان من اغلب آنها الان اینجا نیستند و بی گناه هستند و بقیه نیز سازش هایی کردند، ولی این امر میان آنها و دولت صورت گرفت.

تاجر مشهور سعودی گفت: در دهه گذشته، بسیاری از اموال هدر رفت و برخی اشخاص دولتی در فساد دست داشتند.

وی خاطرنشان کرد: من بر این باورم خوب است که از این افراد رها شویم و عربستان کشوری پاک و سالم باشد.

بن طلال در پایان گفت: من تمام تلاش های ملک سلمان بن عبدالعزیز و شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد برای تأسیس عربستان جدید را تأیید می کنم.

آغاز نشست‌های کارگروه آمریکایی ـ اروپایی برای بررسی «نقایص برجام»

«رکس تیلرسون»، وزیر خارجه آمریکا در نشست خبری مشترک با همتایش از لهستان درباره توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 (برجام) اظهارنظر کرد.

تیلرسون در پاسخ به پرسش خبرنگار آسوشیتدپرس که سه سؤال درباره مسائل مختلف، یعنی همکاری آمریکا با کشورهای اروپایی برای حصول یک «توافق مکمل برجام»، واکنش روسیه به حمله شیمیایی در سوریه و عملیات ترکیه در عفرین پرسیده بود، گفت: «این ضرب‌المثل آمریکایی اینجا صادق است که قبل از سپیده‌دم، هوا از هر وقت دیگر تاریک‌تر است و من می‌خواهم حرفم را با تاریک‌ترین مسأله در میان این سه مسأله‌ای که پرسیدید، آغاز کنم.»

تیلرسون در ادامه گفت: «به همین دلیل است که ما اینقدر به این مسأله توجه کرده‌ایم و سرسختانه با شرکا و متحدانمان در حال همکاری هستیم تا ساز و کارهایی برای مرتفع کردن نگرانی‌ها درباره توافق هسته‌ای ایران مستقر کنیم.»

وی افزود: «رئیس‌جمهور ترامپ به صراحت اعلام کرده که این توافق، ایرادهایی دارد. او قصد دارد آن ایرادها را بررسی کند؛ کاری که ما پذیرفته‌ایم انجام دهیم همکاری با همتایان اروپایی‌مان، تروئیکای اروپا (انگلیس، فرانسه و آلمان) و اتحادیه اروپا برای شناسایی حوزه‌هایی است که بایستی به آنها پرداخته شود و مکانیسمی که می‌توان به این موارد پرداخت.»

وزیر خارجه آمریکا درباره کارگروه مشترک اروپا و آمریکا برای «اصلاح برجام» که هفته گذشته خبر تشکیل آن را اعلام نموده بود هم اظهارنظر کرد. تیلرسون ضمن بیان اینکه این کارگروه برگزاری نشست‌های خود را آغاز کرده از انجام رایزنی‌هایی در این کارگروه درباره نحوه تعامل با ایران برای اصلاح برجام خبر داد.

مقام‌های آمریکایی قبلاً گفته‌اند برای اصلاح معایب برجام طبق درخواست‌های ترامپ، تنها با اروپایی‌ها تعامل خواهند کرد و با ایران مستقیم وارد رایزنی نخواهند شد. تیلرسون دوشنبه هفته گذشته (دوم بهمن‌ماه) بعد از دیدار با مقام‌های انگلیسی در لندن گفته بود، با کشورهای اروپایی بر سر تشکیل کارگروهی با مأموریت «اصلاح برجام» موافقت کرده است. 

درگیری شدید میان نیروهای کرد و ارتش ترکیه در عفرین/افشای پیش نویس بیانیه پایانی کنفرانس سوچی درباره سوریه/ آغاز نشست‌های کارگروه آمریکایی-اروپایی برای بررسی «نقائص برجام»

دیپلمات ارشد آمریکا در لندن گفت: میان سه کشور اروپایی این دیدگاه مشترک وجود دارد که برخی از حوزه‌های توافق هسته‌ای یا برخی رفتارهای ایران هستند که بایستی به آنها پرداخت. وی اضافه کرد: «این کارگروه به زودی تشکیل جلسه خواهد داد تا نقایص برجام را با تلاش برای رسیدن به یک توافق جانبی دیگر یا رسیدن به مکانیسمی برای برطرف کردن نگرانی‌های ما اصلاح کند.»

تیلرسون روز شنبه در کنفرانس خبری مشترک با وزیر خارجه لهستان گفت: «در حال حاضر، کارگروه‌ها، برگزاری نشست‌ها را برای توافق بر سر اصول، چشم‌اندازها و حوزه‌های تحت بررسی و نحوه تعامل با ایرانی‌ها برای پرداختن به این موضوعات، آغاز کرده‌اند.»

«دونالد ترامپ» روز جمعه 22 دی‌ماه رفع تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران را تمدید کرد. وی علی‌رغم این تهدید کرد ممکن است این آخرین باری باشد که این کار را انجام می‌دهد. رئیس‌جمهور آمریکا گفت در صورتی که نمایندگان کنگره و دولت‌های اروپایی برای «اصلاح معایب فاجعه‌بار» برجام اقدام نکنند او در موعد بعدی تعلیق تحریم‌ها (120 روز بعد) آمریکا را از توافق هسته‌ای با ایران خارج خواهد کرد.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه بار دیگر، مطابق روال‌ اظهارنظرهای گذشته خود یادآوری کرد که سیاست‌های آمریکا در قبال ایران، «بسیار بسیار گسترده‌تر از توافق هسته‌ای هستند.»

تیلرسون گفت: «آمریکا، نگرانی‌هایی بزرگتر و فوری‌تری درباره اقدامات مخرب ایران در منطقه، حمایت از حوثی‌ها در یمن، پرتاب موشک از یمن به عربستان سعودی، تأمین تسلیحات برای شبه‌نظامیانی که منطقه را بی‌ثبات می‌کنند، حمایت از حزب‌الله دارد.»

تیلارسون تأکید کرد: «بنابراین، کارگروه ما قصد شناسایی حوزه‌های همکاری بین آمریکا و اروپا برای مقابله با رفتارهای مخرب ایران را دارد.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۲۸
انتشار یافته: ۴۶
سید حسنی3نیک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
فرجام برجام انجام
پاسخ ها
لقمان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
تازه معلوم می شه، کی زرنگ هست کی خودشو زده به زرنگی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
در اغاز عملیات ترکیه به عفرین هنوز هم صد متر نتونسته پیشروی کنه وامار کشتها تلفات ارتش ترکیه خیلی بیشتر از انچه هست که در این گزارش امده است وانچه که از تلفات نیروهای کورد گفته شده بیشتر مربوط به بمباران مناطق شهری ومسکونی وزنان وکودکان میباشد وهدف از اینچنین امارها و دروغ پردازیها ار طرف دولت ترکیه بیشتر بخاطر سرپوش نهادن منحرف کردن افکار عمومی جامعه ترکیه که همیشه در سوریه متحمل شکست شده میباشد
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
الکی از این کردها دفاع نکن! اینا به وقتش سر ما ایرانی ها رو هم می برند. مگه این همه ترور و کشتار تو تهران و لب مرز نکردند
ناشناس
|
Germany
|
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
فعلاً که فقط سه تا روستا رو تونستن بگیرن (بعد از 8 روز جنگ با تمامی تجهیزات و بمبارانها).
حداقل 500 نفرشون هم به درک واصل شده است.
زورشان که نمی رسه به جون تخریب آثار باستانی و کشتار مردم بیگناه افتاده اند.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
اونوقت کردهایی که سرباز صفر لب مرز رو میکشند یا بمب تو ساختمان عمومی مجلس منفجر می کنند! مردم با گناه رو می کشند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
سلاحهايي كه اكراد دارند الان از سلاحهاي در اختيار ارتش تركيه پيشرفته تر است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
ولید طلال از ترسش این حرفارو زده
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
تابلو دیگه داداش.... پس چی...خوشحال بوده که زندانیش کردن ازش باج گرفتن!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
علی برکت الله
سروش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
هرجا که منافع دولت امریکا در خطر باشد قانون جدول ضرب رو هم اصلاح می کنند چه برسه به برجام.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
دولت امریکا به فکر ما هست، برای ما کلی برنامه های فارسی زبان و شبکه ماهواره ای راه انداخته، حالا دیده ما داریم از برجام ضرر می کنیم می خواهد عادلانه اصلاحش کنه.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
این قلدری که در ترکیه دارد پا میگیرد برای ایران هم دارد او یک سلطان سنی متعصب ویک ملی گرای ترک درون خود دارد نگاه کنید سمت پیکان حمله او به کردهای علوی است ایران اکنون آینده را ببیند
آریایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
. بشار اسد که برای چند صباح حکومت هزاران بیگناه را به کشتن دادی
خب تو هم مثل شاه تاج و تخت را رها میکردی و میرفتی !!!
یه نفر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
ادبیات گزارش تابناک در رابطه با عفرین کاملا یکجانبه است و به سمت ترکیه میل میکند. تا پایان این ماجرا راه بسیاری است پس بهتره کمی منصفانه رفتار کنیم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۵ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
اينكه از اساس به اشغال گري اكراد اشاره نشده نشان از چه دارد؟.
یه نفر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
اشغالگری!!!!؟
عفرین و منبج کردنشینن و کردها داعش را این مناطق بیرون کردنه.امثال اردوغان اگر حق اقوام کشورش مثل کردها و ارامنه را به رسمیت بشناس و پان ترکیسم را رواج ندهد نبابد نگرانی امنیتی داشته باشه .از طرفی ترکیه حامی داعش بود وفکر نمیکرد به این زودی کار داعش تمام بشود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
تابناک کاملا بی طرف این اخبار را گزارش می کند در ضمن تجزیه طلبی و افکار تروریستی همیشه محکوم است
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟