اشکالات فراوانی که در ساختار آموزش عالی کشور وجود دارد و می رود که علم و دانش کشور را با خسارات جبران ناپذیری رو به رو کند، موضوعی بود که در دو خبر جداگانه به آنها پرداخته و تنها برای نمونه به یکی از دانشکده های دانشگاه آزاد در آنها اشاره شد؛ دانشکده ای که حالا مدیرانش در پی جبران اشکالات هستند و البته در اجرای این اقدام نیز روش درستی را انتخاب نکرده اند.
به گزارش «تابناک»؛ در دورانی که آموزش عالی در کشور به موضوعی تجاری تبدیل شده است و بسیاری از مدیران و مسئولان کشوری نیز از این منظر به آن نگاه می کنند، پرداختن به ایرادهای بزرگی که در این فضا وجود دارد، کار چندان آسانی نیست؛ موضوعی که البته امید می رود، با بازخوردهای مطلوب رو به رو شود و تغییراتی در مسیر بهبود کیفیت علم و دانش کشور به وجود آید.
هرچند اشکالات عدیده ای که به آن اشاره شد، منحصر به یک دانشکده یا یک دانشگاه نیست و مجموعه آموزش عالی کشور در بسیاری موارد دچار این اشکالات است، در روزهای گذشته و تنها برای نمونه «تابناک»، به اشکالاتی پرداخت که در یکی از دانشکده های دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، دانشگاه و دانشکده را به قلمروای برای فرماندهی انحصاری و سلیقه ای بدل کرده است.
سخن از دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد استان تهران است که در دو گزارش قبلی (اینجا و اینجا) به ایرادات آن پرداخته شد؛ دانشکده ای که در آن یک استاد می تواند در یک روز داور سیزده پایان نامه دانشجویی باشد و به رغم وجود 86 عضو هیأت علمی در آن، اساتید مدعو بعضاً بدون هیچ گونه تخصص و تجربه ای، جای اعضای هیأت علمی را در کلاس های درس می گیرند.
آنچنان که گزارش های جدید رسیده نشان می دهد، پس از اشاره به برخی اشکالات این دانشکده و از روز گذشته بازرسان وزارت علوم و سازمان مرکزی دانشگاه آزاد در این دانشکده مستقر شده اند و با بررسی جوانب امر، تلاش دارند خطاهای احتمالی موجود را کشف و به برخورد با آن اقدام کنند.
این ورود بازرسان و سایر دستگاه های نظارتی به مشکلات فراوان موجود در این دانشکده، در حالی است که برخی اساتید دانشکده در گفت وگو با «تابناک»، از یک پاتک عجیب و عجولانه مدیران این دانشکده در واکنش به اقدام نهادهای نظارتی خبر می دهند.
یکی از اعضای هیأت علمی دانشکده مدیریت که نامش نزد «تابناک»، محفوظ است، در این باره به خبرنگار ما گفت: پس از ورود شما به مسأله و انتشار گزارش در مورد این دانشکده، بازرسان در دانشکده مستقر شده اند و این موضوع باعث شده است که مدیران نه تنها برخی درس های حذف شده ما را به ما بازگردانند، بلکه چند درس جدید نیز به لیست دروس ما اضافه کنند.
این استاد دانشگاه با ارائه مستندات افزود: روز شنبه متوجه شدم، دروس من در سامانه دانشگاه افزایش یافته است و دروسی که حتی در تخصص من نیست نیز به نام من ثبت شده است. وقتی چرایی این موضوع را از کارشناس بخش پرسیدم، به من گفت که آقای دکتر اردستانی (رئیس دانشکده) دستور داده اند به صورت موقت تا زمانی که بازرسان در دانشکده هستند، درس های اساتید مدعو به نام اعضای هیأت علمی دانشکده ثبت شود تا پس از چند روز شرایط به روال سابق بازگردد.
وی افزود: با این حساب، بازرسانی که در دانشکده هستند اگر لیست اساتید و درس های کنونی را بگیرند و با شرایط دو یا سه هفته دیگر مقایسه کنند، کاملاً متوجه مغایرت و تغییر عجولانه می شوند.
این استاد دانشگاه در همین رابطه ادامه داد: یکی از راه های دیگری که می تواند به بازرسان کمک کند تا متوجه تغییر عجولانه نام اساتید بشوند، این است که بررسی کنند و ببینند که تخصص برخی اساتید با درس هایی که در لیست های کنونی برای آنها ثبت شده است، همخوانی ندارد. آنها همچنین می توانند در طول ترم با بازدیدهای بی خبر خود از دانشکده متوجه شوند که اصلاً برخی از این اسامی که به عنوان استاد در لیست آمده در کلاس ها حضور نخواهند یافت و افراد دیگری به نام آنها در کلاس ها حاضر می شوند.
وی در گفته های خود، نام و مستندات بیشتری در مورد افرادی که نام آنها در ترم و سال های گذشته به عنوان استاد در سیستم ثبت می شد اما در کلاس درس حاضر نمی شدند در اختیار «تابناک» است که اگر بازرسان مستقر در دانشکده متوجه این مسائل نشوند، در ادامه از همین رسانه منتشر خواهد شد.