تناقض گویی مسئولان سینمایی درباره جلوگیری از اکران فیلم جنجالی؛

در رسانه‌ها: «چون پخش نداشت، اکران نشد!» / در نشست با نمایندگان مجلس: «برای اکران باید دوباره سانسور شود!»

«عصبانی نیستم» یکی از جنجالی ترین فیلم‌هایی بود که با 17 دقیقه سانسور و حذف سکانس‌های پایانی در سی و دومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. فیلم برای اکران چندین بار دیگر نیز با سانسورهایی مواجه شد و هر بار پروانه نمایش گرفت اما هنوز به نمایش در نیامده است. مشخص نیست این فیلم مجموعاً چند دقیقه زیر تیغ ممیزی کوتاه شده است.
کد خبر: ۷۷۵۵۴۶
|
۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۷ 18 February 2018
|
6799 بازدید

در رسانه‌ها: «چون پخش نداشت، اکران نشد!» / در نشست با نمایندگان مجلس: «باید دوباره سانسور شد!»پس از آنکه معاون سازمان سینمایی و برخی مسئولان دیگر این سازمان ادعا کردند، عدم برخورداری از دفتر پخش باعث عدم اکران فیلم سینمایی «عصبانی نیستم» شده، آن گونه که نمایندگان مجلس خبر داده‌اند مسئولان سینمایی در نشست خصوصی با آنها دلیل دیگری برای عدم اکران اعلام کرده‌اند و تاکید کرده‌اند اکران این فیلم منوط به سانسور پنج دقیقه دیگر از این فیلم خواهد بود؛ درخواستی که گفته شده مطالبه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

به گزارش «تابناک»؛ لغو اکران فیلم «عصبانی نیستم» برای چهارمین بار صرفاً با توییت پراکنی معاون سازمان سینمایی همراه شده، انتقادهای گسترده‌ای در پی داشته است. در پی این اتفاق، رضا درمیشیان در حساب کاربری‌اش در توییتر، توییت کند: «امروز قرار بود عصبانی نیستم اکران شود، ولی بازنگذاشتند. تا این لحظه هیچ یک از مسئولان سینمایی حتی پاسخگوی من هم نیستند. به امضاها دقت کنید.» و در پیوست این توییت یک صورتجلسه را منتشر کرد که به امضای محمدابراهیم داروغه زاده، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، علیرضا رضاداد مشاور رئیس سازمان سینمایی و عنصر کلیدی سازمان سینمایی و منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما رسیده بود.

در این صورتجلسه که در سربرگ خانه سینما تنظیم و به امضای این سه تن رسیده، طرفین اینچنین متعهد شده‌اند: «با توجه به جمع بندی صورت گرفته در جلسه مورخ 96/9/27 در صورت جلسه منعقد شورای صنفی نمایش مبنی بر نمایش فیلم عصبانی نیستم، ساخته آقای رضا درمیشیان، این توافق نیز صورت می‌پذیرد که معاونت ارزشیابی سازمان سینمایی بر مبنای همان جمع بندی توافقات لازم برای اکران فیلم مذکور، در تاریخ 96/11/25 بعمل می‌آورند و تاریخ قطعی نمایش این فیلم از نظر سازمان سینمایی 96/11/25 و غیرقابل تغییر است و سازمان سینمایی مسئولیت نمایش این فیلم را بر عهده می‌گیرد.»

در رسانه‌ها: «چون پخش نداشت، اکران نشد!» / در نشست با نمایندگان مجلس: «باید دوباره سانسور شد!»

بی‌مسئولیتی و عدم عذرخواهی یا استعفای مسئولان سازمان سینمایی که همزمان با نقدهای جدی به واسطه کیفیت برگزاری و سی و ششمین جشنواره فیلم فجر مواجه هستند، باعث شد تا درمیشیان چاره‌ای به جز نامه نگاری به رئیس جمهور نداشته باشد و کارگردان «عصبانی نیستم» در نامه‌ای خطاب به دکتر حسن روحانی نسبت به فضای موجود در حوزه سینما ابراز نگرانی کرد.

مسئولان سازمان سینمایی ادعا کرده بودند که علت عدم اکران این فیلم در 25 بهمن ماه، انصراف پخش این فیلم است اما در مناظره توییتری معاون سازمان سینمایی مشخص شد این فیلم پخش دارد. در ادامه اما اتفاق دیگری افتاد و در حالی که داروغه زاده و محمدرضا و غلامرضا فرجی، علت عدم اکران فیلم را صرفاً پخش می‌خواندند و بر این موضع اصرار می‌ورزیدند، محمدمهدی حیدریان در مجلس تاکید کرد فیلم باید برای اکران مجددا سانسور شود!

سیده فاطمه ذوالقدر نماینده مجلس درباره این نشست گفته است: «آقای حیدریان معاون سینمایی وزارت ارشاد مجددا خواستار حذف پنج دقیقه دیگر از نسخه نهایی این فیلم بودند تا امکان اکران آن فراهم شود. به گفته آقای حیدریان وزیر این اختیار را دارد که برای فیلمی که پروانه نمایش دارد نیز اصلاحاتی را درخواست کند. طبق گفته آقای حیدریان ایشان به شرط اعمال اصلاحات قول اکران فیلم در ۲۵ بهمن را داده بودند اما کارگردان فیلم می‌گوید اصلا چنین صحبتی نبوده و این نکات جدید است.»؛ موضع گیری که با گذشت یک روز از سوی مسئولان سینمایی رد نشده است.

با این اوصاف باید پرسید آیا اینکه مسئولان سینمایی در مقابل رسانه‌ها ادعا کرده‌اند «چون پخش نداشت، اکران نشد!» و در نشست با نمایندگان مجلس به صراحت گفته‌اند: «باید دوباره سانسور شد!»، مصداق یک خلاف واقع گویی به افکارعمومی نیست؟ چگونه می‌توان این تناقض گویی را توجیه کرد؟ البته مشخص بود چنین درخواست‌هایی مطرح می‌شود و در نامه درمیشیان به رئیس جمهور تلویحاً به این درخواست تازه برای سانسور فیلمش اشاره کرده بود.

فیلم سینمایی «عصبانی نیستم»، ساخته رضا درمیشیان، یکی از جنجالی ترین فیلم‌هایی بود که به واسطه برخی تهدیدها، تا لغو اکرانش در کاخ جشنواره فیلم فجر نیز اوضاع پیچیده شد اما با 17 دقیقه سانسور و حذف سکانس‌های پایانی در سی و دومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. فیلم برای اکران چندین بار دیگر نیز با سانسورهایی مواجه شد و هر بار پروانه نمایش گرفت اما هنوز به نمایش در نیامده است. مشخص نیست این فیلم مجموعاً چند دقیقه زیر تیغ ممیزی کوتاه شده است.

«عصبانی نیستم!» در شش رشته بهترین بازیگر نقش اول مرد (نوید محمدزاده)، بهترین بازیگر نقش اول زن (باران کوثری)، بهترین تدوین (هایده صفی یاری)، بهترین صدابردار (نظام الدین کیایی)، بهترین صداگذار (محمد رضا دلپاک)، بهترین جلوه‌های ویژه (امیر سحرخیز و کامران سحرخیز) کاندید شده بود که البته این جوایز در نهایت به این فیلم نرسید.

آن گونه که بعداً افشا شد، قرار بوده جایزه بهترین بازیگر به نوید محمدزاده اهدا شود اما شدت گرفتن حواشی باعث شده بود این جایزه به رضا عطاران برسد. عطاران برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره سی و دوم فیلم فجر در مصاحبه‌ای کوتاه گفت: «این سیمرغ متعلق به من نیست، زیرا رأی هیأت داوران جشنواره فجر انتخاب نوید محمدزاده به عنوان بهترین بازیگر مرد جشنواره بوده. به همین خاطر این جایزه را متعلق به ایشان می‌دانم نه خودم. همین». این وضعیت باعث شد در دوره‌های بعد از نوید محمدزاده با اهدای دو سیمرغ به نوعی دلجویی شود و این عقبه جذاب جشنواره فیلم فجر است!

«عصبانی نیستم» داستان «نوید» با نقش آفرینی نوید محمدزاده دانشجوی ستاره‌دار و اخراجی است که برای فراهم آوردن حداقل شرایط زندگی در رویارویی با بی‌اخلاقی‌های جامعه با خود تمرین می‌کند تا «عصبانی» نباشد و در تلاش است تا دختر مورد علاقه اش «ستاره» با بازی باران کوثری را از دست ندهد. در نهایت فیلم به یک تراژدی منتهی می‌شود اما این تراژدی در نسخه به نمایش درآمده در جشنواره فیلم فجر وجود نداشت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟