مهرعلیزاده استاندار اصفهان از تحویل تعدادی از پیکرهای جانباختگان به پزشکی قانونی خبر داد.
سلیمانیپور مدیرکل پزشکی قانونی اصفهان نیز گفت: نخستین مرحله پیکرهای جانباختگان حادثه سقوط هواپیما برای کدگذاری و انجام اقدامات لازم توسط رابطان پزشکی قانونی اصفهان در پادنای سمیرم دریافت شد.
فتحی معاون امداد و نجات هلال احمر کشور گفت: شرایط منطقه بسیار سخت است برف و کولاک و سرما اجازه فعالیت را نمی دهد نیروهای حاضر در ارتفاعات تا امروز ظهر امکان عملیات را پیدا نکردند و با همان تعداد از پیکرهایی که دیشب جمع کرده بودند پایین امدند.
وی افزود: تیم های دیگری امروز به قله رفتند اگر بتوانند شرایط را برای عملیات و ماندن شرایط را مهیا کنند در قله خواهند ماند و اگر شرایط نباشد محل را ترک خواهند کرد.
مهرعلیزاده استاندار اصفهان گفت: امکان آوردن پیکرها با برانکارد وجود نداشت به همین دلیل از کوله پشتی استفاده شده است
نیروهایی شامل تکاوران و هلال احمر امروز اعزام و جایگزین شب گذشته شدند.
او افزود: عملیات جستوجو متوقف شده و تا روز جمعه امکان جستوجو نیست، هر زمان که هوا اجازه دهد کار را دوباره آغاز می کنیم.
نجار رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت:با توجه به باد شدید و بارش برف، تصمیم را به خود امدادگران سپردیم و با نظر آنها عملیات متوقف شده است.
وی افزود: کوهنوردان نخبه با تجهیزات کامل اعزام شدند، روز گذشته هوا به گونه ای بود که قطعاتی از هواپیما با چشم غیرمسلح هم دیده میشد.
نجار افزود: قطعاتی از ابدان مسافران که جمع آوری شده بود را با کوله پشتی پایین آوردند .
وی ادامه داد: بازماندگان حادثه راضی نیستند که جان امدادگران به خطر افتد.
مؤمنی مدیرعامل هلال احمر استان اصفهان اعلام کرد: اولین گروه از پیکرهای جانباختگان حادثه سقوط هواپیما در ارتفاعات دنا توسط امدادگران جمعیت هلال احمر به پایین منتقل و تحویل مراجع ذیصلاح شد.
حسن خدابخش اظهار کرد: شرایط افزایش ابر در منطقه پادنای سمیرم که قبلاً هم پیشبینی شده بود به وقوع پیوست و به تدریج بارش برف آغاز و تا بعد از ظهر ادامه مییابد.
وی افزود: در این منطقه وزش باد شدید تا نسبتاً شدیدی وجود دارد و دمای هوای شب بین 15 تا 20 درجه زیر صفر است؛ دمای هوای محل سقوط هواپیما در روز 10 درجه زیر صفر است.
رئیس مرکز پیشبینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان گفت: پیشبینیهای هواشناسی دقت ساعتی ندارد، خصوصاً پیشبینی از چند روز قبل؛ پیشبینی هوا هر ساعت به روز میشود و ایدهآلترین شرایط برای انجام عملیات انتقال اجساد هواپیمای تهران-یاسوج روز سهشنبه اول اسفندماه بود.
وی خاطرنشان کرد: امروز پیشبینی میشود که بارندگی در غرب و جنوب استان اصفهان رخ دهد و در سایر نقاط استان افزایش ابر، وزش باد و احتمال بارش خفیف و پراکنده هم وجود دارد.
خالدی سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: احتمال سرمازدگی تیمهای امدادی در محل لاشه هواپیما وجود دارد.
وی افزود: در منطقه عملیات، یک فروند بالگرد و 10 آمبولانس به منظور پشتیبانی درمانی تیمهای امدادی در نظر گرفته شده است.
رییس سارمان مدیریت بحران کشور گفت: بررسیهایی انجامدادهایم و بر این اساس مسیر انتقال پیکرها از طریق یاسوج و از منطقه سی سخت بهتر است. اگر امروز توفیق حاصل شد اجساد از آن طرف منتقل خواهد شد.
وی افزود: تعدادی از پیکرهایی که یافت شده جمع آوری شده است و از آنجا که حادثه تلخی بوده و امکان دارد تعدادی از پیکرها کاملا قابل شناسایی نباشند پزشکی قانونی DNA بازماندگان را گرفته است و به محض انتقال اجساد از آنها نیز DNAگرفته میشود تا هویتشان مشخص شود و پس از آن پیکرها در اختیار بازماندگان قرار خواهد گرفت.
رئیس شبکه پایش هواشناسی یاسوج با اعلام شرایط بد جوی ارتفاعات دنا، بارش برف، کولاک و هوای سرد را تا سه شنبه هفته آینده ادامه دار دانست.
وی افزود: در ارتفاعات دنا کمینه دما تا منهای 15 درجه سانتیگراد می رسد.
مسئول تیم امدادی هلال احمر گفت: شرایط جوی منطقه به شدت وخیم است و شب گذشته نیز نیروهای هلال احمر شب سختی را پشت سر گذاشتند.
وی افزود: پیکرها تکه تکه شده است و ما نمی توانیم به صورت دقیق وضعیت و تعداد اجساد قربانی را اعلام کنیم.
شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان گفت: به دنبال آن هستیم که توسط کوهنوردان و نیروهای تکاور خبره ارتش به صورت زمینی اجساد را به پائین منتقل کنیم و به صورت کلی از هر روشی که امکانپذیر باشد اقدامات لازم انجام خواهد گرفت.
وی افزود: چند بالگرد هم در منطقه حضور دارند و شرایط را بررسی کردند اما چون وزش باد شدید، بارندگی و مه شدید هست، امکان انتقال اجساد به بالگرد نیست.
کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش، گفت: «برخی پیکرها کامل نیستند؛ قطعاتی از پیکرها کشف شدهاند و باید مسئولان با آزمایش دی.ان.ای هویت اجساد را مشخص کنند.
سرپرست تیم عملیات مستقر در کمپ در حوالی لاشه هواپیما در ارتباطی رادیویی با ستاد عملیات ضمن اعلام خبر سلامتی همه امدادگران از ارتفاع 4100 متری، اعلام کرد تا نیم ساعت دیگر خبر نهایی احتمال انتقال پیکرها به پائین را اطلاع رسانی خواهد کرد.
رئیس ستاد بحران کشور گفت: زمان دقیق انتقال پیکرها مشخص نیست. اسماعیل نجار اظهار داشت: در داخل دنا و ارتفاعات پوشیده از ابر است و امکان اینکه هلی کوپتری پرواز کند وجود ندارد.
رئیس ستاد بحران کشور افزود: ۶۶ جانباخته در این حادثه داشتیم و هنوز مشخص نیست چه تعدادی شناسایی شده است و آمارها متفاوت است و باید آمار از جانب ما اعلام شود. وی اظهار داشت: با توجه به وضعیت جغرافیایی منطقه زمان دقیق اعلام انتقال پیکرها سخت است اما تا ۲۴ ساعت آینده بتوان تعدادی از پیکرها را منتقل کرد.
به گزارش مهر، امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در خصوص آخرین وضعیت جستجو و کشف پیکرهای جانباختگان سانحه پرواز تهران-یاسوج، گفت: روز گذشته نیروهای تیپ ۶۵ نوهد به همراه نیروهای هلال احمر توانستند به صورت پیاده مسیر زمینی را تا قله کوه طی کنند و در نهایت ساعت ۹ شب گذشته به آنجا برسند. به دلیل شرایط سخت حاکم بر نقطه حادثه امکان برگشت آنها میسر نبود و به همین علت شب را در آنجا سپری کردند.
وی افزود: در تماسی که صبح امروز با جانشین نزاجا که فرماندهی میدانی عملیات را بر عهده دارد، برقرار کردیم اعلام شد که نیروها موفق شده اند قطعات کشف شده از پیکر جانباختگان را شناسایی و بسته بندی کنند که هم اکنون به صورت پیاده در حال پایین آوردن این بسته ها هستند و پیش بینی ما این است که این روند ۲ ساعت و نیم به طول بیانجامد. تیم دوم نیز برای اعزام به محل نقطه مورد نظر آماده است و به محض رسیدن تیم اول اعزام خواهند شد.
فرمانده نیروی زمینی با بیان اینکه پیکرهای جمع آوری شده سالم نیستند و به صورت قطعات جدا از هم هستند، اظهار داشت: پس از رسیدن پیکرها به دامنه کوه، مسئولین مربوطه باید با آزمایش های تخصصی DNA پیکرهای عزیزان را شناسایی کنند.
وی در پایان در خصوص امکان انتقال پیکرهای جانباختگان به وسیله اسکی بازان، تاکید کرد: بعید به نظر می رسد با توجه به شرایط سخت آب و هوایی که بر منطقه حاکم است بتوان چنین کاری کرد، اما از تیپ ۴۵ واکنش سریع نیروی زمینی نیز خواسته ایم تا در حالت آماده باش قرار داشته باشند تا در صورت نیاز این عملیات صورت گیرد.
شاهین فتحی معاون عملیات سازمان امداد و نجات گفت: پیکرهای کشف شده را به پشت قله انتقال میدهیم تا در صورت امکان با بالگرد به پایین منتقل شود.
سید علی وفایی مقدم، مدیرکل مدیریت بحران استان کهگیلویه و بویراحمد به ایسنا گفت: 60 تیم امداد و نجات پیاده در دامنههای دنا در حال آماده شدن برای حرکت هستند که با توجه به وضع جوی هوا و سخت گذر بودن بیش از 8 کلیومتر از این مسیر، حرکت گروههای پیاده را کند کرده است. تاکنون 11 تیم امداد و نجات پیاده به منطقه اعزام شدهاند و در صورتی که شرایط فراهم و وضعیت جوی هوا مساعد باشد، مابقی تیمها اعزام خواهند شد.
وی بیان کرد: تیم تکاوران ارتش با حضور در کنار لاشه هواپیما در حال جست وجوی اجساد هستند که با توجه به وزش باد و بوران کار در این منطقه به سختی در حال انجام است.
وفایی تصریح کرد: به علت وضعیت نامساعد هوا (پایین بودن دما، باد شدید و بوران) تاکنون امکان اعزام بالگرد به ارتفاعات دنا میسر نشده است. نیروهای امداد و نجات پیاده از ساعت 6 صبح امروز به این منطقه چهارشنبه، دوم اسفندماه اعزام شدند.
مجتبی خالدی، سخنگوی سازمان اورژانس کشوردر مورد آخرین جزئیات یافتن اجساد سقوط هواپیما به فارس گفت: کوهنوردان شب گذشته در دمای منفی 30 درجه حضور داشتند و برودت هوای امروز در ارتفاعات باعث کندی عملیات شده است.
وی با بیان اینکه این شرایط ممکن باعث سرمازدگی تیم های امدادی شود که خطر آفرین است، گفت: قرمزی ساده پوست، سوزن سوزن شدن انگشتان دست و پا، رنگ پریدگی از علائم اولیه سرمازدگی است که به مدیران امدادی اطلاع داده شده است.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور خاطرنشان کرد: در منطقه عملیات یک فروند بالگرد و 10 آمبولانس به منظور پشتیبانی درمانی تیمهای امدادی در نظر گرفته شده است.
آنطور که محسن مهرعلیزاده، استاندار اصفهان گفته، نزدیک به 200 نیروی امدادی شب گذشته را در محل سقوط هواپیما ماندند تا از طلوع آفتاب امروز کار انتقال پیکرها را آغاز کنند چراکه این امر تا ساعت 10 صبح امروز ممکن است و بعد از این زمان، بارش از سر گرفته خواهد شد و کار در آن شرایط ممکن نخواهد بود.
این در حالی است که پیشتر هم در خصوص شروع موج جدید بارش در محل حادثه و تداوم آن تا روز جمعه هشدارهایی داده شده است که معنای آن توقف عملیات جست و جوی پیکر سرنشینان و البته جعبه سیاه هواپیما در امروز و موکول شدن ادامه آن به روز جمعه است.
آن گونه که گزارش های منتشر شده نشان میدهند، روز گذشته جسد 25 تا 32 تن از سرنشینان هواپیما کشف شد. روایت های مختلفی که اگر از اختلاف آنها صرف نظر کنیم، نشان میدهد پیکر نیمی از جان باختگان این رویداد یافت نشده است. اتفاقی که ناشی از شدت برخورد هواپیما با کوه و البته عمق برف و بارش برف تازه پس از حادثه است و تجسس را دشوار میکند.