مؤسسه افکارسنجی گالوپ در جدیدترین گزارش خود، دشمنان اصلی آمریکا را از نگاه رأی دهندگان آمریکایی معرفی کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مؤسسه گالوپ، طبق نتیجه به دست آمده، مردم آمریکا از کره شمالی، روسیه، چین و ایران به عنوان بزرگترین دشمنان خود یاد می کنند.
نتایج این نظرسنجی به شرح زیر است؛
دموکرات
کره شمالی 45 درصد
روسیه 30درصد
چین 7درصد
ایران 3درصد
جمهوریخواه
کره شمالی 58درصد
چین 15درصد
ایران 10درصد
روسیه 9درصد
مستقل
کره شمالی 50درصد
روسیه 19درصد
چین 11درصد
ایران 7درصد
در همین زمینه، حمید بعیدینژاد، سفیر کشورمان در انگلیس با انتشار نتایج این نظرسنجی در یک پیام در صفحه توئیتر خود نوشت: بر پایه این نظرسنجی تنها 6/7 درصد از مردم آمریکا، ایران را بزرگترین دشمن خارجی خود میدانند. این حس در سالهای اخیر، مرتب رو به کاهش بوده است.
در سال ٢٠٠٦، حدود ٣١ درصد آمریکاییها، ایران را بزرگترین دشمن خارجی خود میدانستند که این رقم در سال ٢٠١٤ به ١٦ درصد کاهش یافته بود. نتایج این نظرسنجی نشان میدهد، 3 درصد از رأی دهندگان دموکرات، 10 درصد از جمهوریخواهان و 7 درصد از رأی دهندگان مستقل، ایران را بزرگترین دشمن خود دانستهاند. کره شمالی در تمام این گروهها اولین دشمن خارجی تلقی شده است.
حال پرسش این است، چرا به رغم تبلیغات گسترده رسانه ها و مقامات آمریکایی، تنها حدود 7 درصد مردم این کشور ایران را دشمن اصلی خود می دانند؟
نخست؛ اینکه، ایرانیان بسیار زیادی در آمریکا زندگی می کنند که بسیاری از آن ها جزو نخبگان، اندیشمندان، محققان و دانشمندان مقیم این کشور هستند که اثرگذاری بالایی بر جامعه آمریکا دارند و باعث شدند تصور مثبتی نزد مردم این کشور در قبال ایران ایجاد شود. در واقع هرچند ایران سفارت یا سفیر رسمی در واشنگتن ندارد، تک تک ایرانیان در این کشور را باید سفیران پرنفوذ کشورمان در ایالات متحده بدانیم؛ سفیرانی که نه تنها احترام مردم آمریکا نسب به خود را به ارمغان آورده اند، بلکه به رغم همه تبلیغات منفی علیه ایران، باعث ایجاد احترام مردم آمریکا نسبت به ایران نیز شده اند.
دلیل دوم را باید در بزرگ تر بودن تهدید کره شمالی، چین و روسیه نسبت به ایران دانست. در واقع، کره شمالی، چین و روسیه را باید جزئی از بلوک سوسیال ـ کمونیسم دانست که تهدیدات آن ها علیه آمریکا بزرگ تر، حیاتی تر، فوری تر و با سابقه بیشتر دانست. هر یک از این سه کشور زرادخانه های تسلیحات هسته ای در اختیار دارند که مردم آمریکا همواره از آن هراس داشته اند. برای نمونه تهدیدات چند سال اخیر کره شمالی برای هدف قرار دادن خاک آمریکا با استفاده از تسلیحات هسته ای تاثیرات زیادی بر افکار مردم آمریکا نسبت به کره شمالی به عنوان یک تهدید داشته است.
عامل سوم را شاید بتوان در شناخت کم مردم آمریکا از ایران دانست. چند سال پیش، شبکه خبری راشا تودی در گزارش دست به پرسیدن سؤالاتی از مردم آمریکا در مورد ایران زد. این گزارش به خوبی نشان داد که بیشتر مردم آمریکا اندک اطلاعی در مورد کشور ما داشتند و حتی دانستند که نام پایتخت ایران چیست و یا رئیسجمهور ما کیست.
در این گزارش، اکثر سؤالشوندگان قادر به پاسخدهی به سؤالات ابتدایی مصاحبهکننده نبوده و یا اینکه پاسخهای عجیبی به سوالات کاملاً ابتدایی وی میدهند. در پاسخ به این سوال که «رییسجمهور ایران کیست؟» نیز فقط یکی از مصاحبهشوندگان پاسخ درست را میدهد و مابقی اظهار بیاطلاعی کرده و حتی یکی از آنها رئیسجمهور ایران را با رئیسجمهور فقید کره شمالی اشتباه گرفته و میگوید: «وی اخیراً مرده است.»
در این گزارش همچنین عکسی از محمود احمدینژاد به سؤالشوندگان نشان داده میشود و از آنها پرسیده میشود که این شخص کیست. آنها در پاسخ به این سوال اینگونه پاسخ میدهند: پاکستانیه // شبیه اسامه است // رئیسجمهور عراقه. لذا بسیاری از آمریکایی ها یا شناختی در مورد ایران ندارند، یا شناخت اندکی دارند و یا هم شناختشان برگرفته از ایرانیان مقیم این کشور بوده است.
چهارم آنکه، در اکثر حوادث تروریستی که در خاک آمریکا اتفاق افتاد و در خاطر مردم این کشور مانده، از جمله حادثه تروریستی 11 سپتامبر، هیچ ایرانی مشارکت نداشت.
در نهایت می توان یکی از دلایل این کاهش زیاد تصور تهدید مردم آمریکا نسبت به ایران را برجام و توافق هسته ای دانست که فضای پرمخاطره و به شدت تهدیدزای میان دو کشور را به یک فضای تنش زدا و کم خطرتر تبدیل کرده است. در همین زمینه، بعیدی نژاد، در توییتر خود و در واکنش با کامنت یکی از کاربران نوشت: كاهش حس دشمني مردم آمريكا درست بعد از آغاز مذاكرات برجام شروع شده و مستمرا ادامه داشته است.
شاید همه این دلایل باعث شده که به رغم اینکه در ایران در سالیان اخیر بارها پرچم آمریکا آتش زده شد و شعارهای ضد آمریکایی سر داده شد اما تنها 7 درصد مردم این کشور ایران را تهدیدی علیه خود دانسته اند.