دولت روحانی فقط در یک صورت مسئول فیلتر تلگرام نیست!

به نظر می رسد، اقدامات و موضع گیری های فعلی مقامات دولتی در خصوص فیلترینگ تلگرام، بیشتر بر این محور قرار گرفته که مسئولیت فیلترینگ از سوی مردم و بدنه اجتماعی حامی دولت متوجه آنان نباشد. بهتر است در این زمینه، قوه مجریه صداقت بیشتری با مردم داشته باشد و خیلی روشن این موضوع و زوایای آن را برای مردم تبیین کند.
کد خبر: ۷۹۰۴۴۲
|
۲۷ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۱ 16 April 2018
|
16485 بازدید
|

بحث‌های مردم و مسئولان در خصوص فیلترینگ برخی شبکه‌های اجتماعی که در صدر آن می توان به موضوع فیلتر پیام رسان «تلگرام» اشاره کرد، هر روز ابعاد وسیع تری به خود می گیرد، تا جایی که برخی زمان قطعی و نهایی برای فیلتر شدن تلگرام اعلام کردند و عده ای هم از قطعی شدن فیلترینگ تلگرام خبر دادند؛ موضوعی که هنوز دولت در مورد آن موضع روشن و مشخصی نگرفته است.

به گزارش «تابناک»؛ رئیس جمهوری در دیدار نوروزی خود، جمعی از وزرا، استانداران، نمایندگان و مدیران دستگاه‌های اجرایی بر ایجاد و تقویت پیام‌رسان‌های داخلی تأکید و تصریح کرد، این مهم به معنای فیلتر کردن موارد مشابه نیست، بلکه باید با هدف از بین بردن انحصار باشد.

«حجت‌الاسلام حسن روحانی» داشتن پیام‌رسان‌های ایرانی، توانمند، امن و ارزان که بتوانند مشکل و نیازهای مردم را حل کنند، باعث افتخار همگان خواند و تأکید کرد که هدف از ایجاد و تقویت نرم‌افزارها و پیام‌رسان‌های داخلی، فیلتر یا مسدود کردن دسترسی‌ها نباید باشد، بلکه باید با هدف رفع انحصار در پیام‌رسان‌ها انجام شود.

«دولت» چقدر در فیلترینگ «تلگرام» نقش دارد؟

اما با وجود مطرح شدن چنین سخنانی از سوی رئیس جمهور بسیاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و برخی دستگاه ها و نهادهای مسئول نظیر شورای عالی فضای مجازی از قطعیت موضوع فیلتر شدن تلگرام سخن گفتند. مسأله ای که «محمد جواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را به واکنش واداشت تا مشخص شود که احتمالا تصمیم نهایی در این خصوص گرفته شده است.

وزیر ارتباطات نوشته؛

۱. وزارت ارتباطات مرجع تصویب و تصمیم پالایش (فیلترینگ) یا رفع آن نیست، بلکه بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی و بنا بر قانون، ملزم به اجرای مصوبات کمیته ها و شوراهای مشخص شده در این حوزه و احکام قضایی است.

۲. پالایش صفحات غیراخلاقی و نیز ضد اعتقادات عموم مردم، در سایر کشورها نیز رواج دارد و در کشور ما نیز در این خصوص نظام قانونی تصویب شده که رعایت می‌شود. علاوه بر آن، سیاست‌هایی توسط حاکمیت کشورهای مختلف برای حفاظت از کلان داده‌ها و یا رعایت الزامات قانونی کشورها وجود دارد.

۳. انسداد سرویس‌های بین المللی، صرفا با هدف تشویق کاربران به استفاده از سرویس داخلی می‌تواند به ضدهدف تبدیل شود. شرکت های کسب و کار نوپا در کشور نیز بر همین موضوع تأکید دارند.

۴. یکی از آثار فضای مجازی، ظهور رسانه‌های نوین است که کشورهای مختلف، ضمن بهره برداری از آن‌ها، برای استفاده از این تکنولوژی سیاستگذاری و تنظیم قانون کرده‌اند. تا این سیاست یا قانون در کشور موجود نباشد، دو قطبی توسعه یا فیلتر رسانه‌های نوین همچنان به عنوان یک چالش وجود خواهد داشت.

۵. سیاست مصوب کشور در شورای عالی فضای مجازی بر توسعه پیام‌رسان‌های بومی قرار گرفته است، در کنار تقویت ساختار فنی آن‌ها، رفع برخی شبهات و صیانت از حریم خصوصی با تکیه بر ظرفیت فتوای راهبردی مقام معظم رهبری و نیز اصلاح مصادیق مجرمانه برای جلوگیری از برخوردهای سلیقه‌ای با فعالان و فعالیت‌های فضای مجازی و نیز سیاست حمایتی عادلانه برای توسعه‌دهندگان داخلی به ویژه در نحوه تبلیغات با استفاده از ظرفیت‌های ملی لازم است در دستور کار قرار گیرد.

او در پایان گفت، به عنوان وزیر ارتباطات، تاکنون تلاش زیادی برای جلوگیری از نقض حریم خصوصی کاربران در اپراتورهای ارتباطی کرده‌ام و اگر قانون اختیارات لازم را به وزارت ارتباطات بدهد، برای صیانت از حریم خصوصی در فضای مجازی نیز تلاش لازم را خواهم کرد.

همچنین برای اصلاح مصادیق مجرمانه و نیز توقف نظام رأی‌گیری آنلاین انسداد سایت های اینترنتی که در برخی مواقع باعث برخوردهای سلیقه‌ای با سایت های اینترنتی است، تلاش هایی کرده‌ایم که تاکنون نتیجه لازم را نداشته؛ اما به این تلاش که لازمه رشد ظرفیت های بومی نیز هست ادامه خواهیم داد.

این سخنان وزیر ارتباطات تأیید کننده خبری است که حیدری از اعضای فراکسیون امید در خصوص قطعی شدن فیلترینگ تلگرام داده است. فقط یک جای کار در سخنان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مبهم مانده است، آن هم آنجایی که او می گوید، وزارتخانه تحت نظر او مرجع تصویب و تصمیم پالایش (فیلترینگ) تلگرام نیست. البته سخن آقای وزیر کاملا درست و بجاست، چراکه وزارت ارتباطات مرجع و مسئول تصویب و تصمیم گیری نهایی در امر فیلترینگ نیست، بلکه یکی از اجزای آن است.

سند تأیید این گفته را می توان در جریان ماجرای فیلترینگ موقت تلگرام در دی ماه 96 جست و جو کرد؛ جایی که وزیر ارتباطات و فناوری در جریان ناآرامی‌های دی ماه سال گذشته با ارسال توئیتی در صفحه توئیتر خود به خبری مبنی بر فیلترینگ دائمی شبکه های اجتماعی واکنش نشان داد و نوشت: شایعه‌هایی که درخصوص قطع دائمی شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌شود، صحت ندارد و به نظر می‌رسد، هدف آنها ایجاد نارضایتی‌های اجتماعی و بدبینی عمومی است.

اینکه دولت مواهب بهره گیری مردم از شبکه های اجتماعی و فضای مجازی را مال خود کند و آن را در فهرست اقدامات خود برای مردم بگنجاند، اما از قبول و پذیرش مسئولیت فیلترینگ آنها شانه خالی کند، موضوعی است که پذیرفته نیست، چون اگر اقداماتی از این دست با تصمیم مراجعی همچون شورای عالی امنیت ملی، شورای عالی فضای مجازی و کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه صورت بگیرد، به دلیل کثرت عضویت اعضای دولت در این نهادها می توان آن را به دولت ربط داد.

تنها در صورتی می توان این مسأله را پذیرفت که دولت و وزارت ارتباطات نقشی در فیلترینگ شبکه های اجتماعی خارجی از جمله تلگرام ندارند که فیلتر شدن آنها با دستور مستقیم مقام قضایی صورت بگیرد و تحت صدور چنین حکمی مراجع مسئول، نسبت به فیلترینگ شبکه های اجتماعی و در صدر آن «تلگرام» اقدام کند.

اخیرا «رمضانعلی سبحانی فر» نماینده مردم سبزوار و رئیس کمیته ارتباطات مجلس شورای اسلامی گفته که «شورای عالی فضای مجازی تصمیم‌گیر نهایی برای فیلتر شدن یا نشدن تلگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی است.»؛ مسأله ای که نقش پررنگ دولت در تصمیم گیری برای چنین موضوعی را نشان می دهد.

به نظر می رسد، اقدامات و موضع گیری های فعلی مقامات دولتی در خصوص فیلترینگ تلگرام بیشتر بر این محور قرار گرفته که مسئولیت فیلترینگ از سوی مردم و بدنه اجتماعی حامی دولت متوجه آنان نباشد. بهتر است در این زمینه قوه مجریه صداقت بیشتری با مردم داشته باشد و خیلی واضح و روشن این موضوع و زوایای آن را برای مردم تبیین کند، نه اینکه با توسل به روش های مختلف هم با موضوع فیلترینگ همراهی کند و هم بخواهد از زیر بار مسئولیت آن کنار برود!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۶۳
کسایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
بهانه ارز گرام مضحک است
برای سرپوش گذاشتن به انفجار بمب غول نقدینگی بی سابقه و عدم جذبش در بخش حمایت نشده تولید.
و دلار 4200 هم صوری و نمایشی است.
چون الان در معاملات و تعاملات مالی بین المللی ، نرخ تسعیر طرفهای خارجی با تجار و مسافران و بیماران همان 6000 تومان است نه 4200.
این یعنی داروی گران یعنی تجهیزات صنعتی گران و....
پس مردم را فریب ندهیم
پاسخ ها
مولایی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
دلار اقتصاد ایران رو داره نابود میکنه

اپلیکیشن تلگرام هم داره امنیت ملی رو نابود میکنه


دلار آمریکا
اپلیکیشن روسیه
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
یکی از اصلی ترین خواست مردم از انقلاب آزادی بیان و آزادی ابراز عقاید و آزادی جریان رسانه و مطبوعات و امثالهم بود.
فرهاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
اون آزادی که منجر به آشوب و بلوا شود و آب را به جوی فرصت طلبان ضد نظام مثه فتنه گران و منافقان و مزدوران آمریکا و جیره خواران سعودی بریزد اسمش آزادی نیست اون اسمش نکبت است همان چیزی که خیلی از همفکران شما به بهانه آزادی بیان دنبال آن هستید ! استفاده دشمن و سرویسهای جاسوسی دشمن از بستر فضای مجازی و نرم افزار تلگرام کاملا روشن و واضح است و مماشات مسئولان با این ابزار ضد امنیتی ضربات جبران ناپذیری به امنیت کشور خواهد زد کشورهای بزرگتر از ما این ابزار مخرب را فیلتر کردن و یا در پی آن هستند ما هم نباید فریب شعارهای چهارتا آدم معلوم الحال را که بنام آزادی بیان و با این پوششهای فریبنده دنبال پیشبرد اهداف فتنه جویانه آسیب رساندن به امنیت کشور هستند ، بخوریم باید خیلی قاطع و بدون تعارف دست دشمن را در هرجا و هر پوشش و هر شیوهای قطع کنیم ! دولت بهتر است از اشتباهات گذشته در خصوص ساده انگاری مسائل امیتی و نفوذ دشمن درس بگیرد و اشتباهات را جبران نماید .
تابناک جون مادرت منتشر کن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
یک مسئول میگه تلگرام فیلتر میشه
یک مسئول دیگه تکذیب میکنه
میدونید چرا این جنگ روانی رو راه انداختن؟ تا برن رو اعصاب ملت ، مردمم آخرش بگن ای بابا سرویسمون کردید اصلن فیلترش کنید.به همین راحتی به همین خوشمزگی
ناشناس
|
France
|
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
تلگرام همگان را از موضوعاتی مانند ناکارامدی در رسیدگی به زلزله زدگان، فقر مردم و مشکلات اقتصادی، اختلاسها و حقوقهای نجومی و پاداشهای میلیاردی بییکاری و اعتیاد جوانان، بی آبی و تخریب محیط زیست، نابودی پول ملی (حتی در مقایسه با کشورهای بدون نفت و جنگ زده) و ... مطلع می کند. پس چرا نباید فیلتر باشد ؟؟؟!!!
مشاور رسانه ای رئیس جمهور توصیه اکید به فیلتر تلگرام داشته اند و وزیر ارتباطات در این زمینه تحت فشار است.
بنابراین حتماً فیلتر خواهد شد.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
فقط جناب تلگرام داره اطلاع رسانی میفرمایند!!!!
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
به درک که فیلتر میکنند با فیلترشکن میرین اینقدر واسه مردم تصمیم نگیرند
ناشناس
| France |
۲۱:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
به 17:444
نه. اما فراگیری و تاثیر تلگرام خیلی خیلی بیشتره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
روحانی رو راست نیست با مردم

دو پهلو حرف میزنه

فقط شعار میده که مردم گول بزنه

اما خلافش عمل میکنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
با طناب پوسیده اصلاح طلبان با چرخ چاه اعتادلیون رفتیم ته چاه اصولگرایان :)
یه نفر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
بزرگترین دشمن برای یک سیستم بی اعتمادی مردم به آن است.خوشبختانه به مدد تکنولوژی تمام وعده ها و قول وقرارهای همه مسئولین هم بصورت تصویر و هم صدا وهم مکتوب موجوده. دیگه مثل گذشته نمیتوان روی حافظه ضعیف مردم حساب کرد. تقریبا همه یک آرشیو کامل از گفته ها و نوشته های مسئولین دارند.بهتره بجای خلف وعده و زیرو رو کشیدن به مردم اعتماد کنید.
اطلاعات را نمیشه انحصار کرد .دوران انحصار خبری به پایان رسیده .باورکنید
تابناک بی کم و کاست درج کن.سپاس
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
سطح رئیس جمهور را تا اندازه تاثر در فیلتر یک پیام رسان خارجی پایین نیاورید که "فیلتر کرد، فیلتر نکرد".
ایشان کارهای بسیار مهمتری را دارند و انجام داده اند
پاسخ ها
ناشناس
| France |
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
بروووووووووووووووووووووووو
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
دلار، اشتغال جوانان و از همه مهمتر برجام!!!
فدوی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
حجاب موقتا رفت کنار ... تلگرام اومد ...

بازی دادن افکار عمومی برای مخفی کردن مشکلات اساسی
رویا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
مردم به پیام رسانهای داخلی اصلا و ابدا اعتماد ندارن .
آزموده را آزمودن
خطاس
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
مردم اعتماد ندارند یا یه عده ای؟؟
الان 5.5 میلیون نفر فقط تو سروش جذب شده وهر روز هم داره 200تا300 هزار نفر هم بهش اضافه میشه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
استاد 13:15
اینطوری که شما میفرمائید که باید در عرض کمتر از 100 روز به اندازه تلگرام عضو داشته باشن پس چرا اینقدر تهدید؟ اینقدر بازی با روان مردم؟!
ضمنا شما یک جمعیت 40 میلیون نفری رو "عده ای" میدونید اما 5.5 میلیون نفر رو زیاد؟!
عجب!
ناشناس
| Germany |
۱۷:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
استاد 17/15
شما از تمام 40 میلیون نظر خواهی کردی؟؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
۱۳:۱۵
شما این آمار رو از کجا اوردی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
مگر ایشان کار مهمتری بجز تلگرام و مانند آن ندارند؟!
این حرف ها در حد معاون وزیر است
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
چرا مسئولین نمیپذیرند که ضعف از مدیریت است، چرا قبول نمیکنن فیلتر کردن تلگرام و امثال اون دردی رو از نارضایتی مردم از وضع کنونی دوا نمی کنه.
چرا نمیپذیرن که اوضاع اقتصادی بد شده
چرا صدا و سیما اعلام میکنه که ایران تا 75 سال بعد از عربستان هنوز نفت داره و از ثروتمند ترین کشورهای دنیاست و سهم مردم فقط گرفتاری و ترس از آینده مبهمه ...چرا ثروت ها به جای صرف شدن برای رفع مشکلات اقتصادی، آبادانی کشور و پیشبینی راه حل برای خطرات احتمالی آینده مانند خشکسالی و بی آبی باید سر از حساب بانکی فلانی در خارج از کشور در بیاره؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
ما در تولید ثروت از داشته هایمان عقب هستیم.
بدون تلاش مردان سرزمین هیچ کشوی به جایی نمی رسد.
کشورهای آفریقایی فقیر معادن بسیار گرانبهای الماس و طلا دارند با سرزمینی حاصلخیز
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۷
فقط بلدن صورت مساله روپاک کنند
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟