«وجود رگههای سفید در برخی گوجهفرنگیهای موجود در بازار، نشانه نیترات و باقیمانده سموم کودها ست که موجب سرطان میشود.»
به گزارش جام جم آنلاین،اگرچه بسیاری از مشکلات و بیماریهای امروز انسان ناشی از مواد غذایی ناسالم است که در شرایط غیربهداشتی کاشت یا برداشت میشوند، اما این به این معنی نیست که هر ویژگی غیرعادی در محصولات غذایی دلیل سرطانزا بودن آنها باشد. رگههای سفیدی که در بعضی گوجهفرنگیها وجود دارد نشانه نیترات یا سرطانزا بودن گوجهفرنگی نیست و در بسیاری از موارد از عدم تعادل غذایی در این محصول حکایت میکند. برای مثال اگر کلسیم یا فسفر گوجهفرنگی کمتر از حد طبیعی باشد، در هنگام رشد بخوبی رنگ نمیگیرد و این تعادل غذایی در مورد بقیه سبزیها و صیفیها نیز رایج است.
نیترات موجود در کودهای شیمیایی، هنگام آبیاری محصولات شسته و وارد خاک میشود. بافت گیاه هم بسرعت آن را جذب میکند و پس از مدتی نیترات به نیتریت تبدیل میشود که نیتریت مشکل خاصی برای بدن انسان ندارد، اما وقتی کشاورزان کود زیادی به محصول میدهند، گیاه فرصت کافی برای تبدیل نیترات به نیتریت ندارد و نیترات زیادی در بافت گیاه تجمع پیدا میکند که برای سلامت انسان نیز خطر دارد. به طور کلی تجمع نیترات در سبزیجات برگی بیشتر از سبزیجات میوهای و پیازی رخ میدهد و گوجهفرنگی از سبزیجات میوهای است، اما در مصرف سبزی خوردن و کاهو به علت احتمال تجمع نیترات باید دقت بیشتری کرد و محصولات تازهتر مصرف شوند.
نیترات با شستوشو یا پوستگیری محصول از بین نخواهد رفت، اما میوهها و سبزیها سرشار از ویتامین و آنتیاکسیدان هستند و همین ترکیبها تا حد زیادی اثر موادی مثل نیتراتها را خنثی میکنند. برای مثال گوجهفرنگی حجم بالایی ویتامین C. و آنتیاکسیدان لیکوپن دارد که میتوانند با نیتراتها مقابله کنند. هرچه میوهها و سبزیها تازهتر باشند و کمتر در یخچال نگهداری شوند، ویتامین و آنتیاکسیدان بیشتری دارند و مصرف آنها مفیدتر خواهد بود.