آمار مرکز پژوهش‌های مجلس، گزارشی که دیر منتشر شد و دیگر تکان‌دهنده نیست؛

مراقب شکل گیری دو قطبی فرهنگی باشیم / ممکن است آن روی سکه باحجابی بی‌حجابی نباشد / در دوران شکست نهادهای مسئول، در پی ساختارهای جایگزین منطقی برویم

رویکردهایی که برخی عناصر خارج‌نشین پی گرفته‌اند، دقیقاً در راستای افزایش این شکاف اجتماعی و فرهنگی، تقابل کلامی و فیزیکی قشر مذهبی با اقشار کمترمذهبی و غیرمذهبی، ایجاد حس کینه‌جویی نسبت به قشر مذهبی و به منزوی سازی این قشر است. باید مراقب بود که سیاست‌های برخورد با بدحجابی برای مجموعه‌ها، تکمیل‌کننده‌ی پازل دشمنان ملت که با کمپین‌هایی به دنبال چنین اهداف پلیدی هستند، نباشد.
کد خبر: ۸۲۰۶۶۸
|
۰۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۰ 29 July 2018
|
20103 بازدید
|

مراقب شکل گیری دو قطبی فرهنگی باشیم / ممکن است آن روی سکه باحجابی بی‌حجابی نباشد / در دوران شکست نهادهای مسئول، در پی ساختارهای جایگزین منطقی برویمگزارش تازه مرکز پژوهش‌های مجلس درباره کاهش اقبال عمومی به حجاب در حالی منتشر شد که با وجود اطلاعات مستند ارائه شده در این گزارش، آنچه پیش روی افکارعمومی قرار گرفت، دیگر تکان‌دهنده نیست، چرا که پیش از ارائه در قالب این گزارش در سطح جامعه برای عموم مردم قابل لمس بود؛ اما این گزارش به چه معناست و چه کارکردی دارد؟

به گزارش «تابناک»؛ مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گزارشی تحت عنوان «عوامل مؤثر بر اجرایی شدن سیاست های حجاب و راهکارهای پیش رو» منتشر کرده که حاوی گزاره‌های متعددی پیرامون کاهش قابل توجه گرایش به حجاب شرعی به شکل قابل توجهی است، به گونه‌ای که بر اساس آمارهای منتشر شده در این گزارش که متکی بر نظرسنجی چند نهاد است، نه تنها کفه محجبه‌ها در جامعه سبک شده، بلکه حمایت از این بخش نیز ضعیف شده است.

آن گونه که در جمع بندی این گزارش آمده، دامنه 60 تا 70 درصدی از زنان جامعه در گروه محجبه های عرفی بدحجاب با تعریف شرعی قرار دارند که از این میان 10-15 درصد در وضعیت حاد و یا به عبارتی بدحجاب هنجارشکن بوده و سایر افراد در گروهی هستند که میتوان آنها را دارای حجاب عرفی و یا بدحجاب معمولی تلقی کرد. 30 تا 40 درصد از زنان نیز در گروه باحجاب ها قرار دارند که از این میان حدود 13درصد به صورت سنتی حجاب خود را رعایت می کنند و مابقی زنان باحجاب از شیوه های جدیدِ حجاب، از قبیل چادرملی و... استفاده می کنند. بنابراین نزدیک به 70 درصد از زنان جامعه در قشر خاکستری قرار دارند.

مراقب شکل گیری دو قطبی فرهنگی باشیم / ممکن است آن روی سکه باحجابی بی‌حجابی نباشد / در دوران شکست نهادهای مسئول، در پی ساختارهای جایگزین منطقی برویم

این تحقيقات نشان مي‌دهند كه حجاب شرعي براي 35 درصد از افراد جامعه ارزشمند است و تقریباً 55 درصد از زنان حجاب عرفي را ارزشمند دانسته‌اند. در واقع نوعي حس و بي‌رغبتي درخصوص حجاب شرعي در ميان بخشي از افراد جامعه ایجاد شده است كه موجب ميشود آنها بين دو گزینه حجاب عرفي و شرعي، حجاب عرفي را انتخاب كند.

همچنین بر اساس این گزارش، بيش از 85 درصد از جمعيت افراد بدحجاب در گروه بدحجابان كم آسيب قرار دارند كه به لحاظ ذهني خود را محجبه ميدانند. این گروه كه اصطلاحاً آنها را طيف خاكستري مي‌نامند، به لحاظ ذهني از یک طرف حجاب را براي زن مسلمان واجب دانسته و نسبت به پيامدهاي منفي بدحجابي آگاهي دارند، اما ازسوي دیگر نسبت به ارزشمندي حجاب شرعي و همچنين مداخله دولت در كنترل حجاب موضع داشته و مقاومت ذهني دارند و بخشي از آنها به لحاظ ذهني استعداد ریزش به سمت بدحجابان هنجارشكن را دارا هستند.

مطابق با جمع بندی این گزارش، افراد تحصيلكردهِ جوانِ ساكن شهرهای بزرگ و كلانشهرها كه عمده مصرف فرهنگي آنها تماشاي ماهواره و فيلمهاي سينمایي داخلي و خارجي است، بيشترین ميزان آسيب و ناهنجاري را در موضوع حجاب دارند. بنابراین قشر اصلي و هسته كانوني بدحجابي در كشور كه طراح اصلي حركت‌هاي ضدحجاب، كنشگران و بازیگران اصلي این صحنه هستند، داراي ویژگی‌هایی هستند كه اتخاذ یک سياست بسيار هوشمندانه، منعطف و سيال را ضروري ميسازد. از همين رو به نظر ميرسد در صورتي كه قرار باشد اقدامي در خصوص حجاب انجام گيرد، این اقدام باید معطوف به نقطه كانوني آسيب‌زا به مسئله حجاب، یعني كاهش ارزشمندي آن باشدكه بار اصلي آن بر دوش نظام رسانه‌اي و مصرف فرهنگي افراد است.

اگرچه این گزارش دارای گزاره‌های آماری قابل توجهی است اما در نهایت چنین جمع بندی صورت پذیرفته که اگر در محصولات فرهنگی نظیر فیلم‌های سینمایی بحث حجاب به شکل جدی‌تری مورد توجه قرار می‌گرفت و یا بر روی نسل جوانِ تحصیل‌‍ کردهِ شهرنشین تمرکز بیشتری برای فرهنگ‌سازی صورت می‌پذیرفت، مشکل به شکل جدی رفع شده بود؛ راهکاری که تازگی ندارد و پیش از این برای پیگیری‌اش هزینه‌های قابل توجهی صورت پذیرفته اما حاصلِ آن را نمی‌توانیم در فضای کنونی مشاهده کنیم.

در ارتباط با این گزارش باید چند نکته را مورد توجه قرار داد. نکته نخست اینکه تازه‌ترین داده‌های این گزارش مبتنی بر آمارهای سال 1391 است و می‌توان به وضوح دریافت که وضعیت حجاب نسبت به شش سال پیش بهتر نشده است، بنابراین باید هر آنچه در این گزارش آمده را پررنگ‌تر از آنچه می‌بینید، بخوانید.

مراقب شکل گیری دو قطبی فرهنگی باشیم / ممکن است آن روی سکه باحجابی بی‌حجابی نباشد / در دوران شکست نهادهای مسئول، در پی ساختارهای جایگزین منطقی برویم

نکته دوم اینکه، روش‌هایی که تاکنون در چارچوب برخورد با بدحجابی و نظایر آن صورت پذیرفته نتیجه‌بخش نبوده و از قضا این روش‌های سلبی برای کشور و حاکمیت هزینه‌ساز بوده است. نمونه‌هایی چون گشت ارشاد متکی بر نظرسنجی‌های منتشر شده در این گزارش، نه تنها با مخالفت جدی گروه بدحجاب و دارای حجاب عرفی مواجه است، بلکه در میان گروه باحجاب نیز با مخالفت مواجه است و مجموع این دو گروه از مخالفان، اکثریت قاطع افکارعمومی را تشکیل می‌دهد.

در مقاطعی برخی طیف‌های سیاسی با استفاده از همین حربه‌ها، توانسته‌اند رای بخش خاکستری را به دست آورند و در واقع این راهکارهای سلبی، به یکی از معدود ابزار سیاسی در دست جریان‌های رقیب تبدیل شده و بدین ترتیب از این طریق پایگاه رای خاصی را به دست آورده‌اند. در واقع این رویکردها نه تنها آثار مثبت فرهنگی نداشته، بلکه آثار منفی سیاسی را برای آن طیف که عمدتاً سیاستگذار چنین رویکردهایی بوده‌اند، در پی داشته‌اند. بنابراین باید در این روش‌ها تجدیدنظر جدی کرد و همین تابستان آثار تجدیدنظر را مشاهده کرد.

نکته سوم اینکه، باید در نوع تبلیغات و اقدامات ترویجی فعلی و رویکردهای ایجابی و همچنین در لیست نهادهایی که این سالها برای ترویج حجاب بودجه‌های کلانی دریافت کرده‌اند، تجدیدنظر کرد و دست کم این اعتبارات را به بخش هایی که حرف واقعی برای گفتن دارند، تزریق نمود. این آمارها نشان می‌دهد مکانیزم‌های ترویجی که تاکنون وجود داشته شکست خورده، چرا که بعید است اگر این نهادها وجود نداشت، آمار بدحجابی از این گسترده‌تر می‌بود. از قضا برخی تبلیغات و روش‌های ترویجی غیرمنطقی در جری کردن گروهی برای گرایش به بدحجابی بی‌تاثیر نبوده است.

نکته چهارم، باید از دوقطبی سازی اجتماع در حوزه مختلف از جمله حجاب و بی‌حجاب پرهیز کرد، چرا که ممکن است آن روی سکه باحجابی، بی‌حجابی نباشد؛ بلکه مخالفت با حجاب باشد و واکنش قشری که بدحجاب خوانده می‌شوند نسبت به دستگیری‌های مکرر در قالب گشت ارشاد و چالش‌های اینچنینی، تحت فشار گذاشتن محجبه‌ها در فضای تحصیلی (به ویژه مدرسه)، در محیط کار و در اماکن عمومی باشد. این تحت فشار گذاشتن لزوماً به معنی تقابل کلامی یا فیزیکی نیست و برخوردهای سرد و فاصله گرفتن گروه‌های غیرمحجبه از یک محصل محجبه یا یک زن محجبه در محیط کار و حس ترد شدن، یا منجر به بدحجاب شدن زن محجبه می‌شود و یا به این دوقطبی دامن می‌زند.

بنابراین دست کم کاری که مسئولین می‌توانند انجام دهند، چنین است که فضا به سمتی نرود که یک زن محجبه با یک زن بدحجابِ عرفی نتوانند رابطه صمیمی داشته باشند. از قضا عدم ایجاد شکاف فرهنگی می‌تواند باعث شود، دختر یک زن بدحجابِ عرفی محجبه باشد و والدین او به واسطه فضای باز اجتماعی به او اجازه دهند سطح حجاش را خودش انتخاب کند.

رویکردهایی که برخی عناصر خارج‌نشین پی گرفته‌اند، دقیقاً در راستای افزایش این شکاف اجتماعی و فرهنگی، تقابل کلامی و فیزیکی قشر مذهبی با اقشار کمتر مذهبی و غیرمذهبی، ایجاد حس کینه‌جویی نسبت به قشر مذهبی و منزوی سازی این قشر است. باید مراقب بود که سیاست‌های برخورد با بدحجابی برای مجموعه‌ها، تکمیل‌کننده‌ی پازل دشمنان ملت که با کمپین‌هایی به دنبال چنین اهداف پلیدی هستند، نباشد. ایران در این دوران بیش از هر زمانی به همبستگی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نیز دارد و باید هرآنچه در مسیر دستیابی به وحدت ملت ایران است، تدبیر اندیشید و مانع از اهداف دشمن برای دو پاره کردنِ کامل جامعه شد.

نسخه کامل این گزارش مرکز پژو‌هش‌های مجلس را از اینجا دریافت کنید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۲
در انتظار بررسی: ۸۷
انتشار یافته: ۱۰۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
ان زمان که دخترها را پر و بال می دادین که بیایید دانشگاه و کار بیرون از خانه تبلیغ می کردین و اساسا ارزشمند می کردین و می گفتین برادران و خواهران دینی هستیم نتایج اولیه ان این است و هنوز ادامه خواهد داشت صبر کنید...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
راست میگه .. یک دختر جای یک پسر را در بازار کار اشغال میکنه ، البته تا اینجای کار به ظاهر مشکلی نیست ولی مشکل اصلی وقتی پیش میاد که وقتی یک پسر شاغل میشه ، بلافاصله خانواده تشکیل میده و حاضر میشه یک یا دو نفر (همسر و حداقل یک فرزند ) را نان بده و تامین کنه ولی هیچ دختری حاضر نیست بعد از اشتغال ، یک مرد و یک فرزند را تامین کنه و بخاطر همینه که میبینیم تعداد زیادی از خانم های شاغل ، مجرد موندن و پولهاشونو صرف مسافرت خارجی میکنن ولی حاضر نیستند به هیچ وجه تشکیل خانواده بدن و یک پسر بیکار را تامین کنند ، کاری که مردان ، با میل و رغبت انجام می دهند

پس اشتغال زنان در درجه ی اول باعث بیکاری مردان و کاهش ازدواج و زاد و ولد میشه .. در دجه ی دوم هم توقعات خانم ها رو به شدت بالا میبره و از خانم ها ، سیندرلاهایی میسازه که به هیچ وجه حاضر نیستند با کمتر از شاهزاده ، ازدواج کنن

نتایج اشتغال زنان را هم داریم در غرب میبینیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
طبق آمار خودتون نزدیک به هشتاد درصد زنان ایرانی بیکار هستن که بین تحصیل کرده ها این امار پنجاه درصد هست درحالیکه از این لحاظ جزء کشورهای عقب مونده دنیا به حساب میریم همین بیست درصد اشتغال شده خار رفته تو چشم امثال این اقای عصر حجری

به جای اینکه از دولتمردان ناکارامد انتظار اشتغال و ایجاد کار مفید و نه پشت میزنشینی رو داشته باشن میان گیر میدن به همین دو تا نصفی خانمی که سر کار هستن
ناشناس
| Germany |
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
من چ گناهی کردنم زن بدنیا اومدم?فقط ب همین سوالم جواب بده
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
شما با این نگرش از حالا می تونی خودت رو در جمع مدیران ارشد کشور تصور کنی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
نمیدانم چه واژهای زیبنده سرکار است که برداشت شما چنین است . شما را در اصطلاح ضد زن می گویند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
آقای ناشناس 13:11 پس این حجم از آقایون متاهل که توی خونه بیکار و بیعار نشستن و زنشون میره سر کار و حتی توی کار خونه به اندازه برداشتن یه لیوان آب مشارکت نمیکنن از کره ماه اومدن. خیل مردای ایران رو فردین فرض کردین.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
انشالا ادامه داشته باشه تا توی متحجر بسوزی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
وای با این طرز فکرت. این زنان خواهر و مادر خودت هم هستن
پژمان
| Germany |
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
اوج تفکر طالبان و داعش در این کامنت
رضا تهران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
خب که چی فساد همه گیر شده تن فروش خونه فحشا به دوتارمو ی خانم ها گیر میدی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
به نظر من وقتی همه اسلام و دین و شریعت در حجاب خلاصه می کنند و اختلاس میکنند اسلام گریزی بوجود میاد در واقع این بی حجابی یه نوع واکنش به این موضوعه که اسلام همش حجاب نیست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
اونی که اختلاس می کنه مسلمان نیست ادای مسلمان ها رو درمیاره تا به پست و مقام برسه و کارش رو انجام بده. لطفا این رو درک کنید.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
دروغه
چون کسی که با احکام خدا لجبازی کنه هیچ چیزی از اسلام نمی دونه.
بهزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
سالها این مطالب گفته شده. اما قشر مذهبی با افرادی که همین مسائل و پیامدها را میگفتند چکشی برخورد کردند. چه شد؟؟
نتیجه میشود همین گزارش. هزینه این همه زمان و پول نشاند هنده این است که کار باید عقلایی و با نرمش جلو رود.

با برخورد چکشی هیچ کاری جلو نمیرود. حتی اگر حق باشد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
آقا منظورت اينه كه حجاب حقه و بي حجابي نا حق؟ آقا جان اينو تو مغزت فرو كن آزادي پوشش از ابتدائي ترين حقوق انساني است، من مجبور نيستم دين تورو داشته باشم تو هم مجبور نيستي دين من رو داشته باشي، ما هر دو آزاديم
MRV
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
احسنت به ناشناس 13:7 این موضوع حق و حقوق انسانها ا ینجا جوکی بیش نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
درود بر 13:07
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
4 تا بد حجاب را شلاق بزنند حساب کار دست همه می آید مگر اول انقلاب چه کار کردند . از اون وضعیت فساد و معصیت دوران پهلوی در سال 57 شد حجاب منطم و درست در سال 60 . تعرف کار درست نمیشود شدت عمل میخواد. بدحجاب هم کسی نیست جرات کند بایستد مقابله کند. وقتی کسی خودش خیرش را نمیداند باید راهنمایی اس کرد ولو به زور .
پاسخ ها
امین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
امثال تو رو باید تو سلول های انفرادی نگه داشت. شماها مریضی روانی حاد دارید
وحید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
میتونی بگی از لحاظ عقیده و تفکر با داعش چه تفاوتی داری؟
ن.ص
| Germany |
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
خیلی جو گیر شدی .نعوذبالله یک وقت ادعای پیامبری نکنی
محمد
| United States of America |
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
سلام اقای ناشناس موافق شلاق ..اگر همان اول چوب را بر نمیداشتن و اللان به گرفتاری ها نمیرسیدن چه بسا یک حجابی در خور شان جامعه اسلامی وجود داشت با زور نتوانستیم کاری بکنیم
فرهنگ سازی و لسان درست کاراتر است با گشت ارشاد کدام کار از پیش برده شد بجز اطلاق هزینه و وقت هیچ چیزی گررمان نیامده است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
پياده شو با هم بريم بابا، همينجويري بوي حلوات مي باد واي به حال اينكه بخواي اين كاري كه گفتي هم انجام بدي
ناشناس
| Singapore |
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
ننگ بر تو
امیر
| United States of America |
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
پرچمت خیلی خوشگله
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
سال ۶۰ را خوب اومدی احتمالا از همون سال تو غاری جایی گیر کردی
بیرون نیومدی ببینی چه خبره ؟ الان از عار اومدی بیرون یه سووال بکن دلار چنده دستت بیاد مملکت چه خبره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
روانی
ناشناس
| Germany |
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
قشر های مذهبی چقد مظلومن ک تو مدعی شون شدی
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
هنوز یادم نرفته تو دوران راهنمایی و دبیرستان حق نداشتیم حتی بند کفش ورزشیمون سفید باشه چرا معت بودند مردها تحریک میشن . هر وقت یاد گرفتید که مردها رو انسان ببینید نه آلت تناسلی ، اونوقت یاد می گیرید که زنها رو هم انسان ببینید و به هر رو جنس آزادی ببدید. بس کنید
محمد
| Canada |
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
اگر اسلام شما این است ارزانی خودتان
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
کاملا موافقم
کسی که عقل اش نمیرسه باید به زور مجبورش کرد کاری رو انجام بده.
احکام اجتماعی اسلام که صریحا در قرآن آمده شوخی و اختیاری نیست که بگید من موافقم یا مخالفم
همه باید در جامعه و اجتماع احکام شرع را مراعات کنند
ناشناس
| Pakistan |
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
اخه بی فکر.همین الان هم مردم عادی نسبت به چادری ها حساس شدند.تو دیگه بد ترش نکن.
ناشناس
|
Malaysia
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
تکان دهده؟ اگر بی حجابی مخالفت با حجاب نیست پس چیست؟ در ضمن 45 درصد موافقت با گشت ارشاد به معنای مخالفت 55 درصدی نیست. قشری شاید بی تفاوت باشند. در ضمن یا دز نظر گرفتن آتش توپخانه حریف با آن خانوم معلوم الخال و دیگر شبکه های خارجی که 24 ساعته تبلیغ فحشا و زنای با محارم می کنند این گزارش به نظر خیلی هم خوب هست. الان دوران پارینه سنگی نیست. افکار عموم جامعه به راحتی با یک چالش فلان و بهمان تحت تاثیر قرار می گیرد و توهم این که حجاب مانع از پیشرفت است در ذهن شکل می گیرد حال آن که در دوران پیش از انقلاب هیچ دستاوردی مهم از زنان بی حجاب گزارش نشده است!!
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
تبلیغ فحشا و زنای با محارم میکند؟! امثال تو مریض های حاد روانی هستند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
دوست عزیز یکی کتاب بخون و تحقیق کن بعدش نظرتو بگو
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
درصد از کجا در اومده
ت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
تو از داعش بدتری با این فکرت
ناشناس
| Malaysia |
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
روانی خودتی. اگر یک سریال مثل بازی تاج و تخت تبلیغ زنای با محارم نیست پس چیست؟ حالا روانی کیه؟ من یا شما؟
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
صرف نظر از بعضی از آمارها در گزارش که دست کاری شده و دارای مشکل علم است تحلیل درست و منطقی در اخر ارائه شده است مهمترین مشکل انقلاب اسلامی و لاینحل شدن آن همین بحث حجای اجباری است
حکومت اسلامی باید برای حجاب تبلغ درست معقول میکرد ن با داغ و درفش و هزینه های گزاف! دین از راه تبلیغ لزوما گسترش نیافت بلکه از راه محبت و رفتار انسانی گسترش یافت..مانند اسیا جنوب شرق
مهین
|
United States of America
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
حجاب باید اختیاری باشد.
پاسخ ها
منتقد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
در چه حد؟
حتی اگر کسی دلش خواست لخت و عور تو خیابان باشد باز هم اختیاری است؟
حدش چیست؟
ناشناس
| Thailand |
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
این هم رای گیری ! منفی و مثبت ها را بشمارید و با هم مقایسه کنید
آماری که توی خبرا منعکس کرده اند غلط است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
منظور شما از حجاب دقیقا چیه؟ اون تیکه پارچه ای که رو سرتون میندازید رو میگی یا میخوای مثل سواحل قبرس بیای تو خیابون؟ اولیش که نیست چون عملا وجود نداره. احتمالا همون دومیه هست فقط میخواهید به اسم روسری مورد دوم رو رسمی کنید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
تا وقتی گروه افراد مذهبی به دیگران اجازه نمی‌دهند هر طور اعتقاد دارند عمل کنند (مثل دستگیری روزه خوار و بد حجاب بدون توجه به اینکه طرف ممکن است اصلا به اسلام معتقد نباشد) و از دین به صورت ابزاری استفاده می‌شود (مثلا در رد صلاحیت) این فاصله هرگز رفع نمی‌شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۰۷
ای بابا حجاب چی؟
به نظرتون بین اینهمه دزدی و اختلاس اصلا حجاب مهمه ؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟