اعلام آمادگی دوباره واشنگتن برای دیدار با مقامات ایرانی، برگزاری نشست سران ایران، روسیه و ترکیه در تهران، تلاش آلمان برای آمادهسازی مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا، اعلام آمادگی رسمی عمان برای میانجیگری میان ایران و آمریکا و تسلط کامل ارتش سوریه بر استان درعا از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به رایزنی سازمان ملل با ایران، روسیه و ترکیه درباره شورای قانون اساسی سوریه نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه قصد دارد با ایران، روسیه و ترکیه درباره تشکیل شورای قانون اساسی سوریه رایزنی و مذاکره کند.
روز سه شنبه سازمان ملل با انتشار بیانیهای اعلام کرد: استفان دی میستوره فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه قصد دارد، طی ماه سپتامبر مذاکراتی را با ایران، روسیه و ترکیه درباره تشکیل شورایی آغاز کند که هدف آن آماده کردن پیش نویس قانون اساسی سوریه است.
استفان دی میستوره با شرکت در گفت وگوهای دو روزه با این سه کشور در روسیه، فهرست هایی را از دولت بشار اسد رئیس جمهور سوریه و مخالفان درباره نامزدهای پیشنهادی برای کمیته قانون اساسی سوریه دریافت کرده است.
این بیانیه افزود: فرستاده ویژه سازمان ملل به دنبال برگزاری رایزنی ها و مشورت های رسمی با ایران، روسیه و ترکیه در اوایل سپتامبر در شهر ژنو است تا تشکیل کمیته قانون اساسی سوریه را نهایی کند.
اعلام آمادگی دوباره واشنگتن برای دیدار با مقامات ایرانی
«هیتر نوئرت»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، سه شنبه شب از آمادگی واشنگتن برای دیدار با مقام های ایران خبر داد.
نوئرت افزود: در صورتی که ایران رفتارش را تغییر دهد، واشنگتن آماده دیدار با مقام های این کشور است. وی گفت: ما دیپلماسی را برای تعامل با ایران ترجیح می دهیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا اظهارت دونالد ترامپ در خصوص مذاکرات با ایران را تأیید می کند.
نوئرت سپس در اظهاراتی مداخله جویانه مدعی شد: امیدواریم که ایران سیاست های خود را به خاطر مردمش تغییر دهد.
ترامپ بعدازظهر دوشنبه به وقت محلی در نشست مشترک خبری با 'جوزپه کونته' نخست وزیر ایتالیا گفت: اگر رهبران ایران بخواهند دیدار کنند، هیچ پیش شرطی هم ندارم و هر وقت بخواهند با آنها دیدار می کنم.
وی اظهار داشت: این موضوع هم برای ما، هم برای آنها و هم برای جهان خوب است. اگر آنها بخواهند، من هم دیدار خواهم کرد.
اما ساعاتی پس از این اظهارات، پمپئو در مصاحبه با شبکه خبری «سی ان بی سی» موضع متفاوتی نسبت به ترامپ اتخاذ کرد و گفت: اگر ایرانی ها تعهد نشان بدهند که می توانند تغییرات اساسی در رفتار با مردمانشان داشته باشند، رفتارهای سوء خود را کاهش داده و وارد توافقی واقعی در حوزه منع گسترش تسلیحات هستهای شوند، آنگاه می توان برای گفت وگو آماده شد.
صحبت از مذاکره در حالی است که ترامپ 18 اردیبهشت از برجام خارج شد و اعلام کرد که تحریم ها را علیه ایران از سر می گیرد.
مرحله اول تحریم های ضدایرانی 4 آگوست (13مردادماه جاری) اعمال می شود.
برگزاری نشست سران ایران، روسیه و ترکیه در تهران
نماینده ویژه پوتین در امور سوریه خبر داد که نشست سران روسیه، ترکیه و ایران در تهران برگزار خواهد شد.
"الکساندر لاورنتیف" نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور سوریه اعلام کرد که نشست سران کشورهای ترکیه، ایران و روسیه در تهران برگزار خواهد شد.
به گفته وی، تاریخ برگزاری مذاکرات مشخص نشده است، اما احتمالا در سال جاری میلادی برگزار می شود.
وی گفت: "تقریبا در ماه سپتامبر، اجلاس رؤسای جمهور ایران، ترکیه و روسیه در قالب اجلاس آستانه در تهران برگزار می شود.
پیشتر، لارنیتیف گفت: توجه ویژه در دور دهم مذاکرات در سوچی در 30-31 جولای به تشکیل کمیسیون قانون اساسی سوریه بوده است.
پیش از این، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در گفت وگو با شبکه "یورو نیوز" گفت: دمشق و مخالفان دولت سوریه به راحتی به یک توافق مشترک در مورد قانون اساسی جدید سوریه دست نخواهند یافت. به این دلیل که دید هر یک از آنها به موضوع متفاوت است. از این روی ایران، روسیه و ترکیه برای تحقق این امر کمک های لازم را انجام خواهند داد.
بر اساس گفته لاورنتیف به لطف نشست آستانه، میزان خشونت تا حد قابل توجهی در سوریه کاهش یافته است.
تلاش آلمان برای آمادهسازی مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا
"دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا اخیرا در سخنانی برای مذاکرات بدون پیش شرط با ایران اعلام آمادگی کرده است.
"یورگن هاردت"، از سیاستمداران بلندپایه حزب دموکرات مسیحی آلمان، خواستار دخالت آلمان برای آماده سازی چنین نشستی شده است.
وی در مصاحبهای با روزنامه "دی ولت" آلمان تصریح کرد: من امیدوارم که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای مذاکرات با مقامات ایران بهتر از مذاکرات با رئیس جمهور روسیه آماده شود. ترامپ باید در این راستا از تخصص کارکنان، سازمانهای اطلاعاتی و وزارت امور خارجه اش استفاده کند. همچنین دیگر قدرتهای دارنده حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان به عنوان شرکای توافق هستهای باید در آماده سازی این نشست دخالت کنند تا به این ترتیب این مذاکرات به نتیجه خوبی برسد.
سخنگوی سیاست خارجی احزاب متحد مسیحی آلمان درباره آینده توافق هستهای با ایران که آمریکا از آن خارج شده است، محتاطانه ابراز خوش بینی و تأکید کرد، شاید در پایان توافق بهبود یافتهای با ایران که همچنین مسأله ارتقای تسلیحات موشکی و همچنین فعالیتهای منطقهای ایران را هم در بر گیرد شکل گیرد.
اعلام آمادگی رسمی عمان برای میانجیگری میان ایران و آمریکا
«یوسف بن علوی» وزیر خارجه عمان اعلام کرد، مسقط آمادگی دارد به عنوان میانجی بین تهران و واشنگتن وارد عمل شود.
وزیر خارجه عمان روز سه شنبه با اعلام این مطلب در گفت و گو با شبکه تلویزیونی الجزیره درباره سفرش به واشنگتن گفت: ما پیامی از کسی از جمله ایرانی ها برای آمریکایی ها نیاوردیم.
بن علوی افزود: معتقدیم، میشود گفتوگو را شروع کرد. دو طرف وسط این همه مشغولیت نیاز دارند فرصتی پیدا کنند که وارد چنین درگیری نشوند، چون این درگیری برای منطقه و کسی، هیچ فایدهای ندارد.
تسلط کامل ارتش سوریه بر استان درعا
ارتش و نیروهای مسلح سوریه سه شنبه شب کامل بر استان درعا در جنوب این کشور مسلط شدند.
رسانه های وابسته به گروه های تروریستی اعلام کردند، پس از تسلط ارتش سوریه بر روستای القصیر و سد الوحده، استان درعا کامل آزاد شده است.
ارتش و نیروهای مسلح سوریه امروز در آخرین مرحله از عملیات خود به وجود گروه تروریستی داعش در منطقه حوض یرموک پایان دادند و به این ترتیب استان درعا کامل پاکسازی شد.
تروریست های استان قنیطره نیز همچنان در حال انتقال به شمال سوریه و تحویل سلاح های سنگین و متوسط خود به ارتش هستند.
دیدبان حقوق بشر سوریه نیز اعلام کرد: 268 تروریست داعشی در درگیری با ارتش سوریه در استان درعا به هلاکت رسیدند.
این نهاد وابسته به مخالفان سوریه در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد که این تروریست ها در یازده روز گذشته در منطقه حوض یرموک در استان درعا کشته شدند.
نظامیان سوری یک ماه پیش عملیاتی را از سه محور البستان، پدافند هوایی (حران) و صما الهنیدات علیه تروریست ها در شرق استان درعا آغاز کردند.